stearin Skrevet 17. august 2010 #54 Skrevet 17. august 2010 Tusen takk til deg blomstre som deler denne nyttige informasjonen med oss! Dette er akkurat det jeg trengte å vite:) Dytter
blomstre Skrevet 20. august 2010 Forfatter #55 Skrevet 20. august 2010 Kjekt å høre at tråden min er til nytte :-)
blomstre Skrevet 24. oktober 2010 Forfatter #59 Skrevet 24. oktober 2010 Denne trådene begynner nå å bli gammel. Enkelte merker har forandret sin temperatur annvisning siden den ble laget. Følg alltid temperatur annvisningen som står på pakken og velg tilberedningsmetode etter det.
blomstre Skrevet 24. november 2010 Forfatter #60 Skrevet 24. november 2010 Småfolk mme har byttet navn til Baby Semp! Hjemmesiden til Småfolk er for tiden under revidering, men man kan finne info om Baby Semp på svenske Semper sine sider (vær obs på at alle de svenske typene muligens ikke er på det norske markedet): http://www.semperbarnmat.se/nutrition/information-om-modersmjolksersattningar Kontaktinformasjonen til Småfolk er fremdels den samme som listet over. :-)
blomstre Skrevet 24. november 2010 Forfatter #61 Skrevet 24. november 2010 Småfolk mme har byttet navn til Baby Semp, har under Kontaktinfo til mme-produsenter lagt ut link til svenske Semper som produserer denne. :-)
blomstre Skrevet 27. januar 2011 Forfatter #63 Skrevet 27. januar 2011 Mattilsynet har revidert sin anbefaling noe, Setningen om 70 grader ved tillaging er nå fjernet og de sier nå at man skal følge annvisningen på pakken: http://www.mattilsynet.no/portal/page?_pageid=54,40083&_dad=portal&_schema=PORTAL&navigation1_parentItemId=2629&navigation2_parentItemId=2629&navigation2_selectedItemId=5751&_piref54_40088_54_40083_40083.artSectionId=7990&_piref54_40088_54_40083_40083.articleId=56394
bIomstre Skrevet 10. mai 2011 #65 Skrevet 10. mai 2011 Matportalen har oppdatert sine sider: http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/ammende/morsmelkerstatning Og flaskeposten.org ser dessverre ut til å være lagt ned, siden har vært nede i 2 mnd nå... synd.
bIomstre Skrevet 19. juni 2011 #66 Skrevet 19. juni 2011 Dytter og deler link til (delvis) gjenomståtte og dypt savnede Flaskeposten! https://www.facebook.com/Flaskeposten
perl1 Skrevet 3. august 2012 #69 Skrevet 3. august 2012 (endret) Til alle nye flaskeforeldre, eller til dere som har vært det før 2008 og nå skal i gang på nytt. I des 2007 kom WHO med nye retningslinjer for hvordan man skal tillage mme. Vinteren 2008 sluttet Mattilsynet seg til disse retningslinjene. WHO sine retningslinjer finner du her:http://www.who.int/foodsafety/publications/micro/PIF_Bottle_en.pdfMattilsynets retningslinjer finner du her:http://www.mattilsynet.no/mattilsynet/multimedia/archive/00048/R_d_for_trygg_tilber_48251a.pdfÅrsaken til de nye retningslinjene er at man i de senere år har blitt oppmerksomme på en bakterie (e.sakazakii) som er vanskelig for produsenten av mme å håndtere, og som kan ha alvorlige konsekvenser for de aller minste og svakeste. Bakterien drepes enkelt ved at man blander mme pulver i vann som holder min 70 grader. Og for å være sikker på at man ikke får vekst av bakterien er også det tryggeste å tilberede måltider ferskt hver gang.I tillegg til WHO sine retningslinjer så påpeker Mattilsynet at det er viktig at man følger nøye det som står på pakken til merke du har valgt å bruke!Før de nye retningslinjene kom så var den vanligste måten å tillage på å blande mme for et døgn av gangen og ha klart i kjøleskapet. Dette KAN man fremdeles gjøre, men man må da bruke et merke som skal tillages ved min 70 grader (småfolk eller collett). Man må ikke lage i stort kvanta f. eks på en mugge, men porsjonsvis på flaske (nøye rengjort og sterilisert). Man må kjøle ned raskt og oppbevare under 5 grader. Vær obs på at det ikke anbefales å ha med seg en slik ferdiglaget flaske ut på tur da det er vanskelig å holde jevn temperatur under 5 grader.Merker som skal tillages ved lavere temperaturer enn 70 grader kan IKKE tillages på forhånd (nan og hipp). Tillager man ved lavere tempertur enn 70 grader vil man få bakterievekst! Tillager man disse merkene ved høyere temperatur enn anbefalt av produsenten vil vitaminer gå tapt, og proteiner vil bli tyngre fordøyelig. Melken vil da ikke inneholde det som produsenten går god for på pakken, og babyen kan få unødvendige mageproblemer.I denne tråden vil jeg legge ut tips til hvordan mme kan lages på en enkel og trygg måte, og også litt om renhold (alt annet kommer i en egen tråd ganske snart) Oppfordrer alle andre til å supplere meg og føre på ting som er glemt Håper dette blir en tråd som blir holdt opp og som alle nye flaskeforeldre får god nytte av. Lykke til med flaskingen alle sammen, håper det blir mer kos enn stress og at alle finner en enkel og trygg måte å tilberede på som passer i deres hverdag!Og til de som ikke allerede har funnet veien dit, www.flaskeposten.org anbefales på det varmeste. De gir også ut egen bok! ] COLLET skal nå tilberedes på 40 grader står det på pakken! Er dette feil? Endret 3. august 2012 av perl1
happiness4life Skrevet 3. august 2012 #70 Skrevet 3. august 2012 Til alle nye flaskeforeldre, eller til dere som har vært det før 2008 og nå skal i gang på nytt. I des 2007 kom WHO med nye retningslinjer for hvordan man skal tillage mme. Vinteren 2008 sluttet Mattilsynet seg til disse retningslinjene. WHO sine retningslinjer finner du her:http://www.who.int/foodsafety/publications/micro/PIF_Bottle_en.pdfMattilsynets retningslinjer finner du her:http://www.mattilsynet.no/mattilsynet/multimedia/archive/00048/R_d_for_trygg_tilber_48251a.pdfÅrsaken til de nye retningslinjene er at man i de senere år har blitt oppmerksomme på en bakterie (e.sakazakii) som er vanskelig for produsenten av mme å håndtere, og som kan ha alvorlige konsekvenser for de aller minste og svakeste. Bakterien drepes enkelt ved at man blander mme pulver i vann som holder min 70 grader. Og for å være sikker på at man ikke får vekst av bakterien er også det tryggeste å tilberede måltider ferskt hver gang.I tillegg til WHO sine retningslinjer så påpeker Mattilsynet at det er viktig at man følger nøye det som står på pakken til merke du har valgt å bruke!Før de nye retningslinjene kom så var den vanligste måten å tillage på å blande mme for et døgn av gangen og ha klart i kjøleskapet. Dette KAN man fremdeles gjøre, men man må da bruke et merke som skal tillages ved min 70 grader (småfolk eller collett). Man må ikke lage i stort kvanta f. eks på en mugge, men porsjonsvis på flaske (nøye rengjort og sterilisert). Man må kjøle ned raskt og oppbevare under 5 grader. Vær obs på at det ikke anbefales å ha med seg en slik ferdiglaget flaske ut på tur da det er vanskelig å holde jevn temperatur under 5 grader.Merker som skal tillages ved lavere temperaturer enn 70 grader kan IKKE tillages på forhånd (nan og hipp). Tillager man ved lavere tempertur enn 70 grader vil man få bakterievekst! Tillager man disse merkene ved høyere temperatur enn anbefalt av produsenten vil vitaminer gå tapt, og proteiner vil bli tyngre fordøyelig. Melken vil da ikke inneholde det som produsenten går god for på pakken, og babyen kan få unødvendige mageproblemer.I denne tråden vil jeg legge ut tips til hvordan mme kan lages på en enkel og trygg måte, og også litt om renhold (alt annet kommer i en egen tråd ganske snart) Oppfordrer alle andre til å supplere meg og føre på ting som er glemt Håper dette blir en tråd som blir holdt opp og som alle nye flaskeforeldre får god nytte av. Lykke til med flaskingen alle sammen, håper det blir mer kos enn stress og at alle finner en enkel og trygg måte å tilberede på som passer i deres hverdag!Og til de som ikke allerede har funnet veien dit, www.flaskeposten.org anbefales på det varmeste. De gir også ut egen bok! ] COLLET skal nå tilberedes på 40 grader står det på pakken! Er dette feil? det innlegget er jo litt gammelt. Se heller på Blomstre sitt innlegg fra 27 jan 2011 :-) jeg tilbereder Collett med 40 grader vann sånn som det står på pakken :-)
Gjest Kira Skrevet 30. oktober 2013 #74 Skrevet 30. oktober 2013 Hei, Jeg gjorde dette emnet "sticky", slik at dere slipper å dytte det opp Kira, brukermoderator
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå