Gå til innhold

HJELP! lagde plommesyltetøy, og det ble for tynt:( what to do??? kan jeg koke det inn litt?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Skrevet

litt vann og sukker.

kokte opp plommene først. så tok jeg i sukkeret og ga det et oppkok.

 

sulle egentlig være 6 dl vann, men tok i 2. det tok jeg i når jeg begynte å koke de.

 

j

Skrevet

I de oppskriftene jeg har sett skal det være certo i. Jeg sitter her med noen kg plommer selv som jeg nå skal lage syltetøy av og har ikke certo.

Om du har maizena kan du bruke det. Jeg har heller ikke dette i hus så sitter og vurderer om jeg skal prøve med litt gelatin.

Skrevet

Da fant jeg faktisk Maizena i en av skuffene mine likevel sa kan jeg bruke det.

Skrevet

sikkert et blond spm. men hvordan skal jeg ta i det?

skal jeg blande det i litt vann? står og koker nå.

Annonse

Skrevet

Sikkert litt sent nå, men har ikke vært på nett på mange timer.

Om det var maizenaen skal den blandres ut i kaldt vann først og så has i syltetøyet under omrøring for så å koke i 2 min.

om det var gelatinen skal den ligge i kaldt vann til den blir myk. Røres ut i varmt vann og has i syltetøyet mens du rører. Kjelen skal tas av platen før du gjør dette.

 

Jeg har nå laget både plommesyltetøy og eplemos:o)

Nam Nam

Skrevet

Ville heller tatt potetsmel, maizennaen gjør syltetøyet mystisk blankt og udelikat.

Skrevet

Det blir en smaksak hva man liker å bruke.

Jeg er vant med fra jobben min at vi bruker Maizena til fruktgrøter nettopp på grunn av dens egenskaper.

Skrevet

brukte maizena:-) ble tykkere:-)

 

takk for til mphs:-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...