Gå til innhold

Mat: min store sorg mens jeg er gravid er:


Anbefalte innlegg

at jeg ikke kan ha parmesanost på pasta!!! Tror det er det at den ikke er pasteurisert som gjør at jeg ikke kan ha den.

Men derimot er det til min manns store glede for han syns det stinker....

 

Ellers har jeg heldigvis ikke avsmak for noen lukter eller typer mat. Under min forrige graviditet så kunne jeg ikke drikke te for da ble jeg kvalm.

 

Hva er det dere ikke kan spise?

 

 

Fortsetter under...

Jeg spiser parmesan, jeg.

 

Er mest lei meg for at jeg ikke kan drikke rødvin, som jeg elsker! Ingenting er som å sette seg ned med et glass dyp, krydret rødvin etter en lang dag!

 

Det eneste som jeg ikke klarer lenger (som jeg egentlig ikke kan klare meg uten, til vanlig) er svart kaffe.

Jeg har ikke måtte gi avkall på noe så langt. Liker heldigvis ikke muggost og spekeskinke.

 

Men jeg har blitt så sinnsykt opphengt i lysten til å ta meg en fest! Drikke vin og røyke - noe jeg ikke gjorde hver måned engang før jeg ble gravid...

Annonse

Hei :-)

 

Nå har kvalmen gitt seg og jeg spiser stort sett det jeg har lyst til og liker. Jeg nyter det nå for når babyen kommer så tror jeg det er mere jeg ikke kan spise da begge mine barn hadde kolikk og jeg spiste stort sett ikke annet enn brød med gulost og drakk vann, og de vræla like mye for det hihihi.

 

Vi får kose oss med de vi kan spise og ikke tenke på det vi ikke kan spise :-)

 

KLEM

Spekeskinke:( koste meg alltid med en skive med spekeskinke og egg i helgene... Og så mediumstekt biff!

Svart kaffe som var obligatorisk for en god dag, er overhodet ikke aktuelt, blir kvalm bare ved tanken!

Ellers koser jeg meg med det jeg har lyst på!

Spekeskinke med melon

Spekeskinke med asparges

Grillmat (vet jeg kan spise det, men blir såååå kvalm av lukten og smaken...)

Rødvin

Ost (og kjeks)

Mere ost (og kjeks)

Hvitvin

Øl

Fenalår

Salami (rart.. har ikke vært så glad i det før.....)

Skulle bare ønske jeg hadde lyst på mat jeg.... Har mistet helt matlysten og synest stort sett alt er ekkelt akkurat nå...

Eneste jeg får lyst på av og til er saftis, noe jeg ikke liker til vanlig;))

 

Åhh... som jeg gleder meg til første trimester er over og kvalmen slipper taket!!!!!

Savner rødvin og røyk!! Ikke rølpefyll, men å kunne sitte en fredagskveld og ta meg ett glass rødvin, DET savner jeg! Og i sommer har jeg savnet stort å kunne sitte ute på kvelden med mannen og ta meg et glass vin og en røyk. Han røyker fortsatt og da orker jeg ikke å sitte ut med han engang, får enda mer lyst på av å kjenne den gode lukta, så da har jeg heller holdt meg inne på disse varme sommerdagene.

Annonse

For de fleste går det veldig bra, men feks toxoplasmose som kan være i bla spekemat, kan skade både hjerne og øynene til babyen hvis du er uheldig. Det er ikke mer enn litt over et år siden en mor som var gravid med tvillinger mistet begge tvillingene etter å ha spist pasteurisert mykost med listeria i (det var like etter det de gikk ut med anbefalingen om å unngå mykost).

 

Det går bra med de fleste, men det er så veldig synd når det ikke går bra hvis alt man kunne gjort var å unngå spekemat og mykost noen mnd i livet...

jeg klarer ikke spise løk eller hvitløk lenger, noe eg elsket før. nå blir eg kvalmen av det, og det smaker anderledes...er det normalt? kan heller ikke spise sterk mat, får kynnerer da....=(

ellers savne eg øl!!tatt meg noen clausthalere av og t, men smaker ikke så godt egentlig;)

Parmesanost er IKKE farlig!!! Fordi det er en hard ost klarer ikke bakteriene å overleve, så det er bare å høgge innpå!

Du kan spørre legen din og, men han kommer ikke til å si noe annet:)

 

HERLIG!!

 

Jeg spiser masse parmesan, har nesten dilla (til vanlig og da...)

Har lest at om man fint kan spise parmesan, men helst ikke den som er revet fra før-det er større grobunn for bakterier i den... er bedre å kjøpe et stykke og rive selv, også er det jo mye bedre!

JM her sa at man kunne spise spekeskinke, ikkeno stress.

Måtte bare dypfryse den minst 3 dager først.

 

Har spist både salami, elgpølse og vaakumpakket pålegg helt til nå, hadde ikke fått med meg at det var farlig.. Får vel fryse det også da. :-D

 

JM sa at medium biff ikke var farlig det heller, for bakteriene var ikke inni, men utenpå. Og de steker du bort.

Men man kunne fryse den først også.

 

Kjøttdeig og sånn måtte man IKKE spise rått, for det var bakteriene blanda inn i kjøttet....

 

kobbekjøtt!!!! helt forferdelig å ikke kunne spise så mye jeg vil. har tatt en smak da, men ikke med god samvittighet. også fenalår da. savner det også ganske mye. vin og øl også da. men går egentlig ganske greit å ikke drikke. savner IKKE dagen derpå ihvertfall ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...