Gå til innhold

Mat: min store sorg mens jeg er gravid er:


Anbefalte innlegg

Skrevet

at jeg ikke kan ha parmesanost på pasta!!! Tror det er det at den ikke er pasteurisert som gjør at jeg ikke kan ha den.

Men derimot er det til min manns store glede for han syns det stinker....

 

Ellers har jeg heldigvis ikke avsmak for noen lukter eller typer mat. Under min forrige graviditet så kunne jeg ikke drikke te for da ble jeg kvalm.

 

Hva er det dere ikke kan spise?

 

 

Fortsetter under...

Skrevet

Jeg spiser parmesan, jeg.

 

Er mest lei meg for at jeg ikke kan drikke rødvin, som jeg elsker! Ingenting er som å sette seg ned med et glass dyp, krydret rødvin etter en lang dag!

 

Det eneste som jeg ikke klarer lenger (som jeg egentlig ikke kan klare meg uten, til vanlig) er svart kaffe.

Skrevet

Spiser parmesan jeg også... men savner alle de andre gode ostene!!! Og skikkelig god skinke fra Italia eller Spania...mmmmh...

Skrevet

Det er de myke ostene som er farlige, det er visst ikke grobunn for bakterier i harde oster som parmesan. Men det er faktisk mulig å få tak i parmesanost som er pastaurisert, hvertfall her hvor vi bor..!

Skrevet

Jeg har ikke måtte gi avkall på noe så langt. Liker heldigvis ikke muggost og spekeskinke.

 

Men jeg har blitt så sinnsykt opphengt i lysten til å ta meg en fest! Drikke vin og røyke - noe jeg ikke gjorde hver måned engang før jeg ble gravid...

Skrevet

ja, en øl og en røyk på altanen en fin sommerkveld...det savner jeg :)

Annonse

Skrevet

Jeg kan ikke drikke kaffe og ikke spise fisk...

Også savner jeg: rødvin, øl, muggost, rakfisk (til julen)....

Skrevet

Hei :-)

 

Nå har kvalmen gitt seg og jeg spiser stort sett det jeg har lyst til og liker. Jeg nyter det nå for når babyen kommer så tror jeg det er mere jeg ikke kan spise da begge mine barn hadde kolikk og jeg spiste stort sett ikke annet enn brød med gulost og drakk vann, og de vræla like mye for det hihihi.

 

Vi får kose oss med de vi kan spise og ikke tenke på det vi ikke kan spise :-)

 

KLEM

Skrevet

Spekeskinke:( koste meg alltid med en skive med spekeskinke og egg i helgene... Og så mediumstekt biff!

Svart kaffe som var obligatorisk for en god dag, er overhodet ikke aktuelt, blir kvalm bare ved tanken!

Ellers koser jeg meg med det jeg har lyst på!

Skrevet

Spekeskinke med melon

Spekeskinke med asparges

Grillmat (vet jeg kan spise det, men blir såååå kvalm av lukten og smaken...)

Rødvin

Ost (og kjeks)

Mere ost (og kjeks)

Hvitvin

Øl

Fenalår

Salami (rart.. har ikke vært så glad i det før.....)

Skrevet

Dere kan spise spekeskinke og salami men den må ha vært fryst først :-)

 

 

Skrevet

Skulle bare ønske jeg hadde lyst på mat jeg.... Har mistet helt matlysten og synest stort sett alt er ekkelt akkurat nå...

Eneste jeg får lyst på av og til er saftis, noe jeg ikke liker til vanlig;))

 

Åhh... som jeg gleder meg til første trimester er over og kvalmen slipper taket!!!!!

Skrevet

Savner rødvin og røyk!! Ikke rølpefyll, men å kunne sitte en fredagskveld og ta meg ett glass rødvin, DET savner jeg! Og i sommer har jeg savnet stort å kunne sitte ute på kvelden med mannen og ta meg et glass vin og en røyk. Han røyker fortsatt og da orker jeg ikke å sitte ut med han engang, får enda mer lyst på av å kjenne den gode lukta, så da har jeg heller holdt meg inne på disse varme sommerdagene.

Annonse

Skrevet

Så flinke og nøye mange er her. Jeg spiser alt og er overhodet ikke engstelig. (Drikker ikke alkohol og røyker da)

Kan ikke forstå at det skal være farlig.

Skrevet

Man kan da fint spise parmasan. Den er laget av pasturisert melk.

Se etter merket "LATTE PASTORIZZATO", så vet du at du er trygg ;)

Skrevet

Å fryse spekemat dreper bare toxoplasmose, ikke listeria, så for å være helt sikre, bør man holde seg unna det uansett.

Skrevet

For de fleste går det veldig bra, men feks toxoplasmose som kan være i bla spekemat, kan skade både hjerne og øynene til babyen hvis du er uheldig. Det er ikke mer enn litt over et år siden en mor som var gravid med tvillinger mistet begge tvillingene etter å ha spist pasteurisert mykost med listeria i (det var like etter det de gikk ut med anbefalingen om å unngå mykost).

 

Det går bra med de fleste, men det er så veldig synd når det ikke går bra hvis alt man kunne gjort var å unngå spekemat og mykost noen mnd i livet...

Skrevet

jeg klarer ikke spise løk eller hvitløk lenger, noe eg elsket før. nå blir eg kvalmen av det, og det smaker anderledes...er det normalt? kan heller ikke spise sterk mat, får kynnerer da....=(

ellers savne eg øl!!tatt meg noen clausthalere av og t, men smaker ikke så godt egentlig;)

Skrevet

Jeg savner:

 

Rødvin!

 

Gode, spanske spekeskinker

 

Røyk

 

Medium stekt biff

Skrevet

Parmesanost er IKKE farlig!!! Fordi det er en hard ost klarer ikke bakteriene å overleve, så det er bare å høgge innpå!

Du kan spørre legen din og, men han kommer ikke til å si noe annet:)

 

HERLIG!!

 

Jeg spiser masse parmesan, har nesten dilla (til vanlig og da...)

Skrevet

Har lest at om man fint kan spise parmesan, men helst ikke den som er revet fra før-det er større grobunn for bakterier i den... er bedre å kjøpe et stykke og rive selv, også er det jo mye bedre!

Skrevet

Da sørger du unødvendig, parmesan er da greit å spise det.

Skrevet

ååååh, det savner jeg også! *drømme*

Skrevet

JM her sa at man kunne spise spekeskinke, ikkeno stress.

Måtte bare dypfryse den minst 3 dager først.

 

Har spist både salami, elgpølse og vaakumpakket pålegg helt til nå, hadde ikke fått med meg at det var farlig.. Får vel fryse det også da. :-D

 

JM sa at medium biff ikke var farlig det heller, for bakteriene var ikke inni, men utenpå. Og de steker du bort.

Men man kunne fryse den først også.

 

Kjøttdeig og sånn måtte man IKKE spise rått, for det var bakteriene blanda inn i kjøttet....

 

Skrevet

kobbekjøtt!!!! helt forferdelig å ikke kunne spise så mye jeg vil. har tatt en smak da, men ikke med god samvittighet. også fenalår da. savner det også ganske mye. vin og øl også da. men går egentlig ganske greit å ikke drikke. savner IKKE dagen derpå ihvertfall ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...