Gå til innhold

Vekt under svangerskapet


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Lagrer kroppen fett under svangerskapet "automatisk", eller er vektoppgangen avhengig av kvinnens fysisike aktivitet og matinntak som ellers i livet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsetter under...

det kommer helt ann på matinntaket som ellers i livet som du sier ja. er ikke noe med at kroppen lagrer fett automatisk. det som gjør at kroppen lagrer fett er insulinet i kroppen...når man spiser mye raske karbohydrater(pizza,baguetter,brød,sukker osv),så utløser kroppen insulin for at den ikke skal gå i sjokk...og insulin er det eneste i kroppen vår som omgjør karbo til fett og lagrer det på kroppen..tingen er å unngå å utløse insulin( holde et stabilt blodsukker) og dermed vil man ikke lagre fett i kroppen,og vektøkingen vil bli normal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke bare med tanke på vekt egentlig, kroppen og psyken har best av et stabilt blodsukker så unngå særlig sukker. Fettlagring skjer også dersom man f.eks spiser for lite og kroppen går inn i hungersnød- modus eller dersom man stresser mye (kortisol, fett blir i hovedsak lagret i magen rundt indre organer og er mildt sagt uheldig) eller stresser kroppen som f.eks. ved å sove for lite. Men jeg har faktisk hørt at kroppen lettere lagrer fett under graviditet... men vet ikke sikkert :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...