Gå til innhold

Saftkoking... noen som har peiling?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte jeg skulle lage saft av noen rips vi har plukket... Spørsmålet er om man kan koke de med stilkene? (Siden de likevel skal siles etter koking) Er så lei plukking nå at jeg har så lite lyst å rense... ;-)

Fortsetter under...

Skrevet

Jeg lager saft, men koker ikke. Lager råsaft jeg, da bevarer man næringstoffene best.

Rensker ikke av alle stilkene, men grovrensker det.

 

For hver 2 liter bær

1 dl vann

vinsyre, står på pakken hvor mye du skal bruke

atamon (mot mugg)

 

Knuser bæra med sånn man lager stappe med

Lar dette stå i to døgn

Så siler jeg, tilsetter så ca 6-800 gram sukker pr dl saft. Her må man smake seg frem. Noen liker søt saft, andre sur.

Så rører og rører og rører du...

Dette må stå i ett døgn i allefall, så rører du litt nå og da og innimellom. Saften kan gjerne stå en litt kjølig plass.

 

Så heller du over på det du har tenkt å lagre det på og fryser ned. Kjempedeilig å ta opp til vinteren:)

 

Skrevet

Ingen problemer med å koke bærene med stilkene på om en bruker saftkoker:-)

Skrevet

Jeg lager også råsaft, og renser bare ut bladene, ingen stilker. Men saftkoker og sånn har jeg aldri brukt, så der kan jeg desverre ikke hjelpe deg. Veldig sunt og godt med råsaft da :-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...