Gå til innhold

Min hjemmelagede kjøttsaus til spaghetti:) Har du en?


Anbefalte innlegg

Den er kjempegod og lages på no time.

 

Man steker 400 gr kjøttdeig i en litt dyp panne, har oppi et glass tomatpurè og 1,5 dl fløte og 1,5 dl melk (evnt bare en hel pakke fløte, eller bare melk) og smaker til med salt og pepper.

 

Enklere blir det ikke.

 

Man kan variere med å steke litt løk og hakkede gulrøtter/paprika/mais osv sammen med kjøttdeigen for å variere.

 

Noen andre som har en kjapp og god spaghettisaus å anbefale?

Fortsetter under...

Stek kjøttdeig, fres løk, hvitløk, hakkede gulerøtter og paprika (og andre grønnsaker hvis ønskelig) i noen minutter, ha i en boks hakkede tomater + et par skjeer tomat pure + salt og pepper. La det surre et par minutter:)

Ikke kjøttdeig og tomat, men...

 

Stek bacon (mengde etter ønske), sopp i skiver. Ha over fløte og raspet cheddarost, litt grovkvernet pepper (salt trengs som regel ikke pga. bacon) og la det hele surre noen min.

 

Fort gjort og veldig godt :-D

Stek bacon, sopp og rødløk.

 

Ha i ett beger creme fraise (eller hvordan det nå skrives) og en fløte.

 

Ha i smårettskinke, en hel pakke. Smak til med pepper og basillikum.

 

 

 

NAM!

Annonse

Jeg liker best den av de jeg lager som skal koke i minst 1 time, gjerne lengere.

 

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig

2 bokser hakket tomat

1 liten boks tomatpurre

1 hakket gul løk

hvitløk

noen soltørkede tomater

litt vann

oregang

basilikum

salt

pepper

sukker

 

Ofte har jeg i revet gullerot og noen ganger en søtpotet kuttet i brunoise.

 

Bruker lage stor porsjon så jeg kan fryse ned til flere middager.

14.56 her igjen

Grønnsaker utenom det som er i sausen bruker vi å ha på siden av.

 

-Gjerne stekt squash, paprika og mini mais.

-Frosne erter.

- eller noe annet varierer

 

Bruker tynn fullkornapasta til.

Gjest Mylian&A.V+2til:-))

når jeg lager "retten" som vi kaller det så bruker jeg

500-1000g karbonadedeig

1ts Vegeta

1ts Basilikum

0.5ts Oregano

Litt hvitt pepper (ikke salt, fordi det er mye salt i Vegeta..)

1 matfløte

1 tomatpure

og løk. Thats it. Veldig enkelt og veldig godt. Når jeg skal lage litt større pastasauser bruker jeg mye mer.. men denne tar liksom 20 min.. najs..

En som ungene liker ganske godt, er denne:

 

en pakke kjøttdeig stekes. Tilsett et halvt til et glass tomatpure, en klype sukker, paprikakrydder og Natvigs blandingskrydder etter smak. Og litt vann + jevning om du vil ha litt mer saus. Ha i kokte gulrøtter i skiver og kokte makaroni til en passelig blanding:) Her kan du ha flere grønnsaker i, som løk eller mais eller hva du måtte like. Dette blir litt en enkel gryte. Her kan en også fint ha salat og grove rundstykker til:)

 

Mye det samme gjør jeg med enten kjøttdeig eller middagspølser: bruner kjøttet. Har over et halvt til et glass tomatpure, og litt vann. Har vi pølser i sausen så bruker jeg litt mer vann og jevning. Så har jeg samme krydder som i oppskriften over.

 

Det er den med pølser ungene som regel vil ha til spagetti, dersom de får velge.

 

Vi har salat eller grønnsaker hver dag, men av og til har vi ikke det til dette.

 

Husk også at faktisk er tomatpure og tomater på boks grønnsaker;)

Gjest Odin ♥ Tiril_min♥

Ja, jeg har mange gode jeg=) Tar bare med 2 da=)

Har ikke eksagte mål for det følger jeg aldri;

 

 

1:

Kok opp vann, legg oppi mange tomater i det kokendes vannet. La de koke til skallet begynner å løsne ( 1-2min) ta de opp og fjern skallet.

Skjær de i mindre biter/båter og sett de til koking..det skal koke lenge. Tilsett creme f. eller matfløte, ferske urter,salt og pepper. Stek kjøttdeigen og bland sausen i etterpå. Serveres med pasta og salat.

 

2: Stek kjøttdeig eller annet kjøtt og løk,tilsett skolda tomater (oppskrift over),la det koke en stund-tilsett så mais og paprika. Krydre godt:) Serveres med spaghetti eller annen pasta og en god salat=)

Stek grovhakket løk i et min. i olje. tilsett 3 skjeer tomatpure og surr 1 min med løken. Tilsett kjøttdeig og stek brun. Ha i raspet gulrot, champingong, vann, masse ketchup og kok i 10-15 min. Tilsett hvitløk, salt og masse pepper. Server med pasta. Vedlig godt!!

Annonse

Hos oss er pasta og kjøttsaus hverdagsmat og da er det uaktuelt med masse fløte i.

 

Vi steker løk og hvitløk i panna først, tilsetter karbonadedeig og steker den til den er gjennomstekt, tilsetter en boks hakkede tomater og ca1ss tomatpure, salt, pepper og ferske urter, stort sett bare basilikum, men bla oregano er også godt.

 

Av og til har vi litt fersk chili eller chilipulver i for at den skal smake enda mer.

 

Vi lager stort sett salat ved siden av i stedet for å ha grønnsaker i sausen, men det hender vi har gulerøtter og/eller squash i sausen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...