snart mor til 3 Skrevet 6. juli 2009 #1 Skrevet 6. juli 2009 noen som vet hvordan man burde oppbevare lefsene, og evt holdbarhet?
suppegjøken+grønnskollingene Skrevet 6. juli 2009 #2 Skrevet 6. juli 2009 hehe, må smile, trodde ikke jeg skulle lese om møsbrømlefser her. Hvis vi kjøper de ferdiglaget er de vakumpakket. De vi lager selv, blir spist opp med en gang Kan ikke hjelpe deg, men kos dere.
Tonita Skrevet 6. juli 2009 #3 Skrevet 6. juli 2009 Heisann Ble litt overrasket jeg åsså. Kan jeg spørre hvorfor og hvor du har kjøpt dem? Jeg kommer fra selveste møsbrøm-land. Lefsene kan fryses. Pakk dem inn i aluminiumsfolie og plast. Fyllet kan åsså fryses. Da jeg gikk på videregående hendte det at mamma sendte med meg møsbrømlefser for å spise som middag på hybelen.
snart mor til 3 Skrevet 7. juli 2009 Forfatter #4 Skrevet 7. juli 2009 overrasket??med så mye forskjellig som blir nevnt her inne?? hehe... Hvor er møsbrøm-land om jeg tørr spørre?? Saltdal?beiarn?sulis?? hehe..er mange som kaller seg møsbrømmens hjemsted... ;-) Da har jeg gjort rett da...dvs, brukte ikke aluminiumsfolie,men pakket dem inn i plast og hev dem i fryseren før jeg la meg Har ikke kjøpt dem..lagde selv igår
Tonita Skrevet 7. juli 2009 #5 Skrevet 7. juli 2009 Har vokst opp i Beiarn. Der arrangerte de NM i beste møsbrømlefse i fjord-sommer, så det er ei skikkelig møsbrøm-bygd. Og kjempegodt er det jo åsså Mange forskjellige tradisjoner ang hva man skal ha på lefsa. Jeg bruker bare møsbrøm-fyllet og rømme. Foreldrene mine bruker smeltet smør i tillegg og noen bruker jo sirup. Skal til Beiarn om ei uke eller to så da må ho mamma stille opp med godsaker Så flink du er som lager lefsene selv! Vi pleier å kjøpe selve lefsa og mamma lager fyllet.
snart mor til 3 Skrevet 7. juli 2009 Forfatter #6 Skrevet 7. juli 2009 hehe...ja,vi satt på prata om NM igår...var noen naboer som var der ifjor og var litt lettere skuffet over mangel på smaksprøver..hehe... så nå er planene lagt for å dra til beiarn for å selge lefser ved et senere NM Må ha møsbrøm, rømme og smør på jeg og ja..
Hikken Skrevet 7. juli 2009 #7 Skrevet 7. juli 2009 Øhm.. Hva er møsbrøm? Forklar en stakkars nysgjerrig bæring a ;-)
snart mor til 3 Skrevet 7. juli 2009 Forfatter #8 Skrevet 7. juli 2009 hehe..møsbrøm er brunost smeltet i melk(eller vann), med sukker i... lefsene legges på steketakken for oppvarming, møsbrømen blir smurt uttover så har man en klatt rømme midt på samt litt smeltet smør. Så brettes lefsen sammen og serveres varm Fra gammelt av var det hele en middagsrett,men vi bruker det mer som et mellommåltid eller liknende...det er som en dessert,men metter som en middag...
Hikken Skrevet 8. juli 2009 #9 Skrevet 8. juli 2009 Ahaa :-D Takk for oppklaringen! Det hørtes egentlig dritgodt ut, men liker ikke brunost :o/
snart mor til 3 Skrevet 8. juli 2009 Forfatter #10 Skrevet 8. juli 2009 det hele blir mer prim-aktig enn brunost i og for seg syntes jeg... men er knallgodt!!mm..... skal ta med til svigersan imorgen...
Sjokoladebanan Skrevet 8. juli 2009 #11 Skrevet 8. juli 2009 hahaha.... ah nå skjønner jeg hva det er... hehe... Pappaen min bruker ofte å si (hvordan skrive dette) "tattistjukæ mæ møsbrømsøvvel" eller nå sånnt. Det har jeg da tolket som poteter med saus.. jeg trodde det var brunsaus, men da er det altså smeltet brunost heheh. tror han etterligna noen, har aldri skjønt hva det var fornoe, og trodde det var et tulleord, men da er det faktisk noe som heter det.. Kjekt å få det oppklart. hihi
snart mor til 3 Skrevet 9. juli 2009 Forfatter #12 Skrevet 9. juli 2009 hehe...morsomt... kanskje du skulle laget det til han en dag og overrasket han litt ;-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå