Gå til innhold

Jeg skal lage agurksalat til middagen, hvordan er blandingsforholdet mellom vann og eddik?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Og hva mer har man oppi? Salt, pepper og litt sukker?

Skrevet

1 Agurk

1 ts Salt

2 ss Eddik

2 ss Vann

1 ss Sukker

1 ss Persille

 

Tok meg ti sekunder å google det..

Skrevet

1 glass vann = 1 s.skje eddik og 2-3 s.skjeer sukker

Skrevet

Bruker forresten å ha litt nykvernet pepper i også!:)

Og aldri hatt persille i..

Skrevet

Kommer det ikke litt an på hvor sterk eddik man har?

Skrevet

Du smaker deg fram:-)

Har aldri brukt oppskrift, bare slumsa oppi.

 

Et tips: Lag den mye sterkere enn du tror er godt. Agurken er jo nesten bare vann, og den kommer til å vannes ut og bli svakere når den stå og trekker.

Du skal også ha pepper og sukker, salt har jeg aldri brukt.

Skrevet

Jeg har alltid fulgt oppskriften jeg lærte av min mor og synes den er god. Vi bruker en vanlig kaffekopp å røre ut laken i:

Ha opp i 2 ss sukker og 1 ss eddik, fyll opp med vann og rør ut. Kvern pepper over agurkskivene før du heller laken over og lar det hele stå til middagen er klar.

 

Skrevet

Bare jeg som ikke bruker verken eddik eller vann når jeg lager agurksalat?

 

Jeg bruker til en stor agurk (skåret i store skiver m/ostehøvel)

1/2 ts salt

1 knivspiss hvit pepper

1 ss sennepspulver (Colmans)

2 ss grasløk

1 1/2 dl rømme

Agurken drysses med salt og står 20-30 min. Alt blandes og settes kaldt minst 30 min.

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...