Anonym bruker Skrevet 30. juni 2009 #2 Skrevet 30. juni 2009 Her er en enkel en. Varm opp sodd fra boks eller frossent i beger (innheradsodd fra Gilde) Varm opp en pose frossen lapskausblanding i 1 liter vann med buljong. Tilsetter du poteter i terning og gulrot blir det ekstra bra. Når lapskausblandingen er ferdig, siler du av vannet og hiver grønnsakene oppi sodden Bland alt. Tilsett evt most potet eller maizena for ønsket tykkelse. Server med brød og aioli. Aioli: 1 eggeplomme, 4ss sitronsaft (ekte eller fra flaske), kjør med stavmikser til kremaktig, tilsett litt olje (ikke oliven. Bruk raps eller solsikke) ca 2.5 dl helles i tynn ståle, til den tykner, mens du bruker stavmikser eller foodprossessor. Hvitløk, salt, pepper og (sterk) sennep, som smakes til. Settes i kjøleskap.
Anonym bruker Skrevet 30. juni 2009 #3 Skrevet 30. juni 2009 Jeg pleier å lage "mørk lapskaus" veldig lettvindt av restemat. Lager brun saus og tilsetter biter med pølse/karbonade/kjøttkake, kjøttboller el.l., samt poteter og grønnsaker i biter (går greit med frossenblanding). Dersom en ønsker lapskausen litt tykkere, kan man blande i litt potetmos. Enkelt, en ypperlig mulighet til å bruke opp restemat og slår godt an her i huset i alle fall.
Gjest Skrevet 30. juni 2009 #4 Skrevet 30. juni 2009 Aiöli til lapskaus...? Jaja.... Frossen slik og ferdig sånn. Ja og ja.... Lapskaus: lys med fårekjøtt. Bruk type : komlekjøtt, salt bog eller pinnekjøtt rester, hvis det er rundt juletider. Kok kjøttet til det slipper beinet, pill kjøttet. I krafta hiver du (alt kuttet i terninger) gulrot, purre/gul løk, poteter og alt av hvite røtter (feks pastinakk, rettich, persillerot, sellerirot, nepe). Kok til mørt og hiv i kjøttet til slutt. koker du det leeeenge blir det tykkere konsistes pga potetene som jevner. Hvis du ikke har SÅ god tid kan du hive i en pakke med potetmos (ta i litt og litt, til passe tykkelse). salt og pepper. Det var en grei måte å lage lapskaus på helt selv uten tilsetningsstoffer osv.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå