Bamsemums Skrevet 8. juni 2009 #1 Skrevet 8. juni 2009 Inneholder barnemat soya?? Han har nå fått hele ansiktet fullt i utslett.. spesielt rundt munnen. Øynene er rød og håvent. og vi vet snart ikke hva vi skal gjøre. Har blitt henvist til sykehus, og må vente helt til august.. Har ringt for å høre om vi kan komme før men det fikk vi ikke..
marinas skatt Skrevet 8. juni 2009 #3 Skrevet 8. juni 2009 Soya er en belgfrukt, og dermed i slekt med andre bønner, erter og med peanøtter. Soya brukes i en rekke ulike produkter, både som smaksforsterker og for å gi bedre holdbarhet, ønsket konsistens og høyere proteininnhold. Soya forekommer i produkter som soyamel, soyaolje, rent fremstilt soyaprotein og som soyalecitin. Hva skjer ved soyaallergi? Immunforsvaret produserer antistoffer (IgE) mot soyaproteinet, og dette gir opphav til reaksjoner. Symptomene varierer, og kombinasjoner er vanlige. Det kan være problemer med luftveiene, diaré, brekninger og hudproblemer som eksem. Allergisjokk kan forekomme. Hvordan behandles soyaallergi? All mat som inneholder soyaprotein må utelates. Eventuelt må også nært beslektede vegetabilske produkter utelates, avhengig av følsomhetsgrad. Matvarer og matretter som inneholder eller kan inneholde soya eller nært beslektede vekster • Erter/belgfrukter – soyabønner. Andre belgfrukter som kan gi opphav til reaksjon er kikerter, sukkererter, gule erter, grønne erter, voksbønner, grønne bønner, peanøtter, hvite bønner, limabønner, mungbønner, kidneybønner, lupin, lakris og linser • Brød, myke kaker, småkaker, kjeks – soyamel • Pasta – soyamel • Frokostblandinger – soyamel • Matfett – soyalecitin (E 322). Personer med ekstrem overfølsomhet kan reagere på soyalecitin og også på soyaolje • Farsevarer som pølse, leverpostei, blodpudding og patéer kan inneholde soyaprotein eller erteprotein. • Ferdigmat, hel- og halvfabrikata inneholder ofte soyaprotein. Vegetariske alternativer er som regel laget av soyaprotein. Også rotmos- og potetmospulver kan inneholde soyaprotein. • Øvrig: sauser (soyasaus, HP-saus), supper, godteri, chips, snacks, sennep, lakris, krydderblandinger med karri, dressinger, buljonger, sjy og mange helsekostprodukter inneholder soya eller en slektning av soya • Ingredienser som er i slekt med soya, og som ekstremt overfølsomme kan reagere på er: E 410 johannesbrødkjernemel, johannesbrød, carob, E 412 guarkjernemel, E 413 tragakant, E 414 akasiegummi, E 417 tarakjernemel
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå