Gå til innhold

Her er min meny for noen dager.


Anbefalte innlegg

Skrevet

torsd: Pølse og chips

Skrevet

 

Har bare en ting å si:

Wow....

Skrevet

Hmmm Hva skjedde der???

Torsd: Pølse og chips

Fred:Lasange med salat og hvitløksbaguetter

Lørd: pizza

Sønd: sodd med lapskausblanding og brød til

Mand:Stekt fisk med gr saker

Tirsdag: Hjemmelaget gryterett med mye grønsaker og brød og salat til.

Onsd: Pasta

Torsdag: Ostesnitzel med ris, saus og salat.

Fred: Fiskegrateng.

 

Handlet på rema i dag, brukte 700 kr og da kjøpte jeg mat sånn ellers også. Må kanskje suplere med litt frukt og melk. Så fornøyd med meg selv, litt lite penger denne mnd, og da er det greit å spare litt der man kan.

 

Skrevet

Hvordan lager du sodd med lapskausblanding? Blander trondhjemssoddboks med frossen lapskausblanding?

 

Høres i såfall godt og smart ut. Har ikke tenkt den muligheten. Trodde jeg måtte koke/steke kjøtt, for å ha dette i den frossne lapskausblandingen...

Skrevet

Og hvordan lager du lasagne?

Skrevet

Jeg pleier å kjøpe innherred sodd og har i lapskausbl og litt pølser. Veldig godt :)

Skrevet

Og hvordan lager du gryteretten?

Skrevet

Er ikke så flink til å lge fra bunnen av, men kjøpte knorr sin der du blander innholdet med kjøttdeig. Betale 20 kr for pakken, syns ikke det er ille :) Godt også..

Skrevet

Aii!

 

Den retten kopierer jeg umiddelbart. En pose frossen lapskausblanding til en boks innheradsodd? Ingenting annet. Koker hvor lenge?

 

Er ikke glad i pølser. Kan jeg tilsette noe annet. Kjøttboller? I såfall hvilke kjøttboller er gode og billige?

Skrevet

Nam nam. Hoder det for en familie på 4?

Skrevet

Steker kjøttdeig og løk. Har tomatpurre, krydder og væske sammen med ferdigstekt kjøtt. Har så i amerikanskgrsaksblanding og lar det koke litt. Serverer med ris, salat og brød.

Skrevet

Du kan få kjøpt soddboller her i Trondheim i hvertfall, ligner på minikjøttboller. Og vanvittig gode. :)

Bra ukesmeny HI!

Skrevet

Trenger egentlig ikke pølser, er kjøttboller i sodden. Mat for 2 dager her i allefall.

Skrevet

Ja, vi er 2 voksne og 2 barn på 1 og 4 år.

Skrevet

Viss sodden er frossen, så venter jeg til den er tinet, og når den er det, har jeg i lapskausbl. til det koker opp. da er den ferdig.

Skrevet

Tusen takk for tips! Jeg skal helt klart prøve meg å sodd/lapskausblanding, lasagne og hjemmelaget gryterett!

 

Her kommer min månedsmeny, den står også i ett annet innlegg og denne menyen er kun basert på alt jeg har allerede i skuffer/skap/kjøleskap og fryser og ergo da ikke særlig spennende.. Det står punktvis nedover. nr refererer til dato i juni. så 1. = 1 juni. 2. = 2 juni osv.

 

1. Torsk (frossen) m/lofotsaus, potet, gr.sak

2. Tomatsuppe m/makaroni, egg og hvitløksbrød

3. Spagetti m/skinke og carbonarasaus

4. Fiskepinner m/ris og gr.saker

5-7. Bortreist

8. Karbonader, ertepurrè, gr.saker,potet og brun saus

9. Grøt

10. Svinekjøtt i strimler i Thay Curry (uncle ben glass) m/ris

11. Tomatsuppe m/makaroni, egg og hvitløksbrød

12. Fiskepinner i pitabrød m/salat

13. Lammesteik m/saus, potet og gr.saker (vi får gjester og har steik i fryser som bør brukes snart)

14. Rester av steika, laget i lapskausblanding

15. Grøt

16. Bortreist

17. Kylling tikka masala m/Nanbrød

18. Fiskepinner m/ris og gr.saker

19. Tomatsuppe m/makaroni, egg og hvitløksbrød

20. Ovnsgratinerte laksekotletter m/potet og gr.saker (vi får gjester)

21. Karbonader, stekt løk, ost og brødskiver

22. Grøt

23. Torsk (frossen) m/smeltet smør, potet og gulrot

24. Pølse og makaroni grateng

25. Ostesnitsel m/gr.saker, ris og soyasaus

26. Fiskeboller i hvit saus, potet og gulrot

27. Grøt

28. Pannekaker

29 - 31. Det er tomt i alle skap!

Skrevet

Oii! Imponerende :) Greit å ha litt i skuffer, skap og fryser dersom man skulle ha litt lite penger en stund:)

Gjest Mylian blir trebarnsmor..
Skrevet

Sikkert fin meny om man ønsker å bade i fett og annen drit...

Skrevet

Den er grei.

 

Gi meg din mnd meny basert på det du allerede har i skuffer/skap og fryser.

 

Poenget mitt med denne menyen er å spise oss ut av ett "kriselager" som har hopet seg opp og vi er i en mnd hvor vi bare MÅ spare penger i juni.

 

Jeg blir veldig glad for å få en flott og sunn meny fra deg, som jeg kan bruke i juli. Da er økonomien vår normal og sunn igjen.

 

På forhånd takk :-)

Gjest Mylian blir trebarnsmor..
Skrevet

Huff, nå har jeg jo ingenting i skapet ;-p

 

jeg tenkte jeg skulle ha laksefilet idag da. ;-)

 

prøvde meg på ukesmenyer for en stund tilbake men jeg er ikke noe flink til å planlegge maten min..... en ting jeg kan sier at pølser ikke er i min meny, EVER:-) heller ikke ferdiglasagne, da lager jeg heller egen og det er faktisk veldig enkelt og godt!!

Gjest Mylian blir trebarnsmor..
Skrevet

en annen ting er at jeg er utrolig sær ogkresen og om jeg spiser mat med mye fett. feks pølser, chips, ferdigblandinger o.l så blir jeg kvalm og får skikkelige smerter :S

 

Igår hadde jeg løvbiff i hjemmelaget pitabrød medhjemmelaget bernaisesaus , agurk og løk til- driiitsunt ;-p

Skrevet

Jeg er ikke glad i pølser, som du ser jeg har skrevet tidligere. På min mnd meny står det en eneste gang pølser i løpet av mnd (pølsegrateng) det er fordi hele poenget med menyen min er å spise seg ut av "kriselageret" og jeg har en pakke pølser i fryseren etter bursdag for eldste i februar.

 

Hvordan lager du egen lasagne plater? Mannen er kokk, så hvis vi får oppskrift av deg, skal jeg be han lage det =)

Gjest Mylian blir trebarnsmor..
Skrevet

Bruker ikke lasagneplater jeg.:-)

 

Jeg har i løk, og alt man måtte ønske av grønnsaker, tomater, hvitløk etc, så lager jeg hvit saus av ekstra lettmelk og en eller annen lettost:-) det blir veldig godt! så har jeg dette mellom lagene

Skrevet

Så du bruker kjøtt med gr.saker. Hvitsaus med ost. Kjøtt med gr.saker og igjen hvitsaus med ost og så gratinert ost på toppen av dette?

 

Blir ikke det fort utflytende?

Skrevet

Åpen for nok en meny, med priser og rimelig komplett handleliste. Regner likevel med at jeg "handler" en hel del i matboden... Menyen er beregnet på 2 voksne og 2 barn, 7 og 11 år, og den står også, med litt mer kommentarer, på annet innlegg:

 

Overse evt dårlig layout, det skyldes klipp og lim fra "husholdningsboka".

 

Ukemeny

 

Søndag

Paprikakylling (..høne)

1 høne (24,00)

2 løk (4,00)

1 rød paprika (6,00)

1 boks tomater (5,00)

¼ l yoghurt (6,00)

¾ kg poteter (5,00)

½ l H-melk (6,00)

Dessuten: salt, pepper, basilikum, merian (4,00)

I alt kr 60,00

 

 

Mandag

Seikaker m/revet gulrot:

500 g seifilet (kr 24,00)

1 løk (kr 2,00)

2 egg (kr 3,00)

3 dl H-melk (4,00)

¾ kg poteter (5,00)

½ kg gulrot (4,00)

I tillegg: Smør, mel, salt, pepper, dill, tørket brød (1-2 skiver) 5,00

I alt kr 47,00

 

 

Tirsdag

Karbonader

3 løk (6,00)

½ kg erter, grønne (7,00)

¾ kg poteter (5,00)

I tillegg: Karbonader (har), smør, muskattnøtt, sennep. (2,00 – ikke medregnet karbonader fra lager)

I alt kr 20,00

 

Onsdag

Fiskesalat

400 g torskefilet (22,00)

½ agurk (4,00)

1 rød paprika (6,00)

1 egg (2,00)

2 bokser mais (8,00)

1 løk (2,00)

1 brød (10,00)

I tillegg: Smør, eddik, salt, pepper (4,00)

I alt kr 58,00

 

Torsdag

Laks m/epleyoghurt

¾ kg laksekoteletter (30,00)

2 epler (5,00)

¼ l yoghurt naturell (6,00 – kr 12,00 pr ½ l)

½ kg middagsris (5,00)

I tillegg: salt, pepper, smør, karry, sukker (3,00)

I alt kr 49,00

 

Fredag

Lever m/rødbeter

¾ kg lammelever (19,00)

4 rødbeter (8,00)

½ dl yoghurt (1,50)

1 løk (2,00)

½ kg hodekål (4,00)

¾ kg poteter (5,00)

I tillegg: salt, pepper, mel, smør, sitronsaft, buljongterning (4,50)

I alt kr 44,00

 

Lørdag

Makaronigrateng

300 g makaroni (4,00)

2 egg (4,00)

½ kg tomater (10,00)

Rester av gårsdagens lever

2 dl H-melk (3,00)

1 issalat (12,00)

½ agurk (4,00)

Dessuten: Salt, pepper, smør, muskat (1,00)

I alt kr 38,00

 

 

 

Ukehandleliste:

Middagsmat iflg meny: 318,00

Brød, 5 stk a kr 10,00 50,00

Gulost, ½ kg 30,00

Spekepølse, ½ stk (350 g) 28,00

Skinke, 250 g 30,00

250 g kryddersild + tilbehør til å lage tomatsild 20,00

Melk, 6 l 72,00

Leverpostei, 2 pk 24,00

Rødbeter, 1 gl 10,00

Te, 1 pk (25) 10,00

Epler, 2 kg 24,00

Gulrøtter, 2 kg 16,00

Div 50,00

 

Total ukehandel 672,00

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...