2gullklumper Skrevet 28. mai 2009 Forfatter #3 Skrevet 28. mai 2009 Hmmm Hva skjedde der??? Torsd: Pølse og chips Fred:Lasange med salat og hvitløksbaguetter Lørd: pizza Sønd: sodd med lapskausblanding og brød til Mand:Stekt fisk med gr saker Tirsdag: Hjemmelaget gryterett med mye grønsaker og brød og salat til. Onsd: Pasta Torsdag: Ostesnitzel med ris, saus og salat. Fred: Fiskegrateng. Handlet på rema i dag, brukte 700 kr og da kjøpte jeg mat sånn ellers også. Må kanskje suplere med litt frukt og melk. Så fornøyd med meg selv, litt lite penger denne mnd, og da er det greit å spare litt der man kan.
Anonym bruker Skrevet 28. mai 2009 #4 Skrevet 28. mai 2009 Hvordan lager du sodd med lapskausblanding? Blander trondhjemssoddboks med frossen lapskausblanding? Høres i såfall godt og smart ut. Har ikke tenkt den muligheten. Trodde jeg måtte koke/steke kjøtt, for å ha dette i den frossne lapskausblandingen...
2gullklumper Skrevet 28. mai 2009 Forfatter #6 Skrevet 28. mai 2009 Jeg pleier å kjøpe innherred sodd og har i lapskausbl og litt pølser. Veldig godt
2gullklumper Skrevet 28. mai 2009 Forfatter #8 Skrevet 28. mai 2009 Er ikke så flink til å lge fra bunnen av, men kjøpte knorr sin der du blander innholdet med kjøttdeig. Betale 20 kr for pakken, syns ikke det er ille Godt også..
Anonym bruker Skrevet 28. mai 2009 #9 Skrevet 28. mai 2009 Aii! Den retten kopierer jeg umiddelbart. En pose frossen lapskausblanding til en boks innheradsodd? Ingenting annet. Koker hvor lenge? Er ikke glad i pølser. Kan jeg tilsette noe annet. Kjøttboller? I såfall hvilke kjøttboller er gode og billige?
2gullklumper Skrevet 28. mai 2009 Forfatter #11 Skrevet 28. mai 2009 Steker kjøttdeig og løk. Har tomatpurre, krydder og væske sammen med ferdigstekt kjøtt. Har så i amerikanskgrsaksblanding og lar det koke litt. Serverer med ris, salat og brød.
Anonym bruker Skrevet 28. mai 2009 #12 Skrevet 28. mai 2009 Du kan få kjøpt soddboller her i Trondheim i hvertfall, ligner på minikjøttboller. Og vanvittig gode. Bra ukesmeny HI!
2gullklumper Skrevet 28. mai 2009 Forfatter #13 Skrevet 28. mai 2009 Trenger egentlig ikke pølser, er kjøttboller i sodden. Mat for 2 dager her i allefall.
2gullklumper Skrevet 28. mai 2009 Forfatter #14 Skrevet 28. mai 2009 Ja, vi er 2 voksne og 2 barn på 1 og 4 år.
2gullklumper Skrevet 28. mai 2009 Forfatter #15 Skrevet 28. mai 2009 Viss sodden er frossen, så venter jeg til den er tinet, og når den er det, har jeg i lapskausbl. til det koker opp. da er den ferdig.
Anonym bruker Skrevet 28. mai 2009 #16 Skrevet 28. mai 2009 Tusen takk for tips! Jeg skal helt klart prøve meg å sodd/lapskausblanding, lasagne og hjemmelaget gryterett! Her kommer min månedsmeny, den står også i ett annet innlegg og denne menyen er kun basert på alt jeg har allerede i skuffer/skap/kjøleskap og fryser og ergo da ikke særlig spennende.. Det står punktvis nedover. nr refererer til dato i juni. så 1. = 1 juni. 2. = 2 juni osv. 1. Torsk (frossen) m/lofotsaus, potet, gr.sak 2. Tomatsuppe m/makaroni, egg og hvitløksbrød 3. Spagetti m/skinke og carbonarasaus 4. Fiskepinner m/ris og gr.saker 5-7. Bortreist 8. Karbonader, ertepurrè, gr.saker,potet og brun saus 9. Grøt 10. Svinekjøtt i strimler i Thay Curry (uncle ben glass) m/ris 11. Tomatsuppe m/makaroni, egg og hvitløksbrød 12. Fiskepinner i pitabrød m/salat 13. Lammesteik m/saus, potet og gr.saker (vi får gjester og har steik i fryser som bør brukes snart) 14. Rester av steika, laget i lapskausblanding 15. Grøt 16. Bortreist 17. Kylling tikka masala m/Nanbrød 18. Fiskepinner m/ris og gr.saker 19. Tomatsuppe m/makaroni, egg og hvitløksbrød 20. Ovnsgratinerte laksekotletter m/potet og gr.saker (vi får gjester) 21. Karbonader, stekt løk, ost og brødskiver 22. Grøt 23. Torsk (frossen) m/smeltet smør, potet og gulrot 24. Pølse og makaroni grateng 25. Ostesnitsel m/gr.saker, ris og soyasaus 26. Fiskeboller i hvit saus, potet og gulrot 27. Grøt 28. Pannekaker 29 - 31. Det er tomt i alle skap!
2gullklumper Skrevet 28. mai 2009 Forfatter #17 Skrevet 28. mai 2009 Oii! Imponerende Greit å ha litt i skuffer, skap og fryser dersom man skulle ha litt lite penger en stund:)
Gjest Mylian blir trebarnsmor.. Skrevet 28. mai 2009 #18 Skrevet 28. mai 2009 Sikkert fin meny om man ønsker å bade i fett og annen drit...
Anonym bruker Skrevet 28. mai 2009 #19 Skrevet 28. mai 2009 Den er grei. Gi meg din mnd meny basert på det du allerede har i skuffer/skap og fryser. Poenget mitt med denne menyen er å spise oss ut av ett "kriselager" som har hopet seg opp og vi er i en mnd hvor vi bare MÅ spare penger i juni. Jeg blir veldig glad for å få en flott og sunn meny fra deg, som jeg kan bruke i juli. Da er økonomien vår normal og sunn igjen. På forhånd takk :-)
Gjest Mylian blir trebarnsmor.. Skrevet 28. mai 2009 #20 Skrevet 28. mai 2009 Huff, nå har jeg jo ingenting i skapet ;-p jeg tenkte jeg skulle ha laksefilet idag da. ;-) prøvde meg på ukesmenyer for en stund tilbake men jeg er ikke noe flink til å planlegge maten min..... en ting jeg kan sier at pølser ikke er i min meny, EVER:-) heller ikke ferdiglasagne, da lager jeg heller egen og det er faktisk veldig enkelt og godt!!
Gjest Mylian blir trebarnsmor.. Skrevet 28. mai 2009 #21 Skrevet 28. mai 2009 en annen ting er at jeg er utrolig sær ogkresen og om jeg spiser mat med mye fett. feks pølser, chips, ferdigblandinger o.l så blir jeg kvalm og får skikkelige smerter :S Igår hadde jeg løvbiff i hjemmelaget pitabrød medhjemmelaget bernaisesaus , agurk og løk til- driiitsunt ;-p
Anonym bruker Skrevet 28. mai 2009 #22 Skrevet 28. mai 2009 Jeg er ikke glad i pølser, som du ser jeg har skrevet tidligere. På min mnd meny står det en eneste gang pølser i løpet av mnd (pølsegrateng) det er fordi hele poenget med menyen min er å spise seg ut av "kriselageret" og jeg har en pakke pølser i fryseren etter bursdag for eldste i februar. Hvordan lager du egen lasagne plater? Mannen er kokk, så hvis vi får oppskrift av deg, skal jeg be han lage det =)
Gjest Mylian blir trebarnsmor.. Skrevet 28. mai 2009 #23 Skrevet 28. mai 2009 Bruker ikke lasagneplater jeg.:-) Jeg har i løk, og alt man måtte ønske av grønnsaker, tomater, hvitløk etc, så lager jeg hvit saus av ekstra lettmelk og en eller annen lettost:-) det blir veldig godt! så har jeg dette mellom lagene
Anonym bruker Skrevet 28. mai 2009 #24 Skrevet 28. mai 2009 Så du bruker kjøtt med gr.saker. Hvitsaus med ost. Kjøtt med gr.saker og igjen hvitsaus med ost og så gratinert ost på toppen av dette? Blir ikke det fort utflytende?
Anonym bruker Skrevet 28. mai 2009 #25 Skrevet 28. mai 2009 Åpen for nok en meny, med priser og rimelig komplett handleliste. Regner likevel med at jeg "handler" en hel del i matboden... Menyen er beregnet på 2 voksne og 2 barn, 7 og 11 år, og den står også, med litt mer kommentarer, på annet innlegg: Overse evt dårlig layout, det skyldes klipp og lim fra "husholdningsboka". Ukemeny Søndag Paprikakylling (..høne) 1 høne (24,00) 2 løk (4,00) 1 rød paprika (6,00) 1 boks tomater (5,00) ¼ l yoghurt (6,00) ¾ kg poteter (5,00) ½ l H-melk (6,00) Dessuten: salt, pepper, basilikum, merian (4,00) I alt kr 60,00 Mandag Seikaker m/revet gulrot: 500 g seifilet (kr 24,00) 1 løk (kr 2,00) 2 egg (kr 3,00) 3 dl H-melk (4,00) ¾ kg poteter (5,00) ½ kg gulrot (4,00) I tillegg: Smør, mel, salt, pepper, dill, tørket brød (1-2 skiver) 5,00 I alt kr 47,00 Tirsdag Karbonader 3 løk (6,00) ½ kg erter, grønne (7,00) ¾ kg poteter (5,00) I tillegg: Karbonader (har), smør, muskattnøtt, sennep. (2,00 – ikke medregnet karbonader fra lager) I alt kr 20,00 Onsdag Fiskesalat 400 g torskefilet (22,00) ½ agurk (4,00) 1 rød paprika (6,00) 1 egg (2,00) 2 bokser mais (8,00) 1 løk (2,00) 1 brød (10,00) I tillegg: Smør, eddik, salt, pepper (4,00) I alt kr 58,00 Torsdag Laks m/epleyoghurt ¾ kg laksekoteletter (30,00) 2 epler (5,00) ¼ l yoghurt naturell (6,00 – kr 12,00 pr ½ l) ½ kg middagsris (5,00) I tillegg: salt, pepper, smør, karry, sukker (3,00) I alt kr 49,00 Fredag Lever m/rødbeter ¾ kg lammelever (19,00) 4 rødbeter (8,00) ½ dl yoghurt (1,50) 1 løk (2,00) ½ kg hodekål (4,00) ¾ kg poteter (5,00) I tillegg: salt, pepper, mel, smør, sitronsaft, buljongterning (4,50) I alt kr 44,00 Lørdag Makaronigrateng 300 g makaroni (4,00) 2 egg (4,00) ½ kg tomater (10,00) Rester av gårsdagens lever 2 dl H-melk (3,00) 1 issalat (12,00) ½ agurk (4,00) Dessuten: Salt, pepper, smør, muskat (1,00) I alt kr 38,00 Ukehandleliste: Middagsmat iflg meny: 318,00 Brød, 5 stk a kr 10,00 50,00 Gulost, ½ kg 30,00 Spekepølse, ½ stk (350 g) 28,00 Skinke, 250 g 30,00 250 g kryddersild + tilbehør til å lage tomatsild 20,00 Melk, 6 l 72,00 Leverpostei, 2 pk 24,00 Rødbeter, 1 gl 10,00 Te, 1 pk (25) 10,00 Epler, 2 kg 24,00 Gulrøtter, 2 kg 16,00 Div 50,00 Total ukehandel 672,00
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå