Gå til innhold

Sukk...MÅ mandlene skoldes før en lager marsipan?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har malt mandlene og blandet i melisen, og så kommer eg på at eg skulle ha skoldet mandlene først...

Går det fortsatt bra å lage marsipan av det?

Fortsetter under...

Skrevet

Det blir en grovere marsipan, da. Men tror det går fint med tanke på konsistens og sånn. Husk å male mandel og melis sammen også, det blir best. Når jeg var jentunge, laget jeg alltid marsipan med litt skålda og mandler med skall. Ble bra det:) Spørs jo litt hva du skal bruke den til, da...:)

Skrevet

Har malt mandlene sammen med melisen ja;)

Var meningen eg skulle bruke den på marsipankake, men blir vel ikke godt med grov marsipan.... (spiser det ikke selv så syns ikke noe om det uannsett :P )

Skrevet

Ville nok ikke brukt den til marsipanlokk....Synd da,kjedlig å måtte lage på nytt:( Finnes ferdige marsipanlokk også, men blir jo litt dyrere...

Skrevet

Jeg liker heller ikke marsipan, så jeg lager falsk marsipan! Den smaker nyyyyyyydelig! :-D Kan brukes som lokk men da må du våre forsiktig og bruke mer indisk tragant...

Oppskriften er for eksempel:

 

2 dl fløte

2 dl mel

Kok opp fløten og rør inn melet. La dette avkjøles.

 

Kna inn melis (er ikke sikker på mengden, men ca 1 1/2 pakke, tror jeg)

ca 1/2 ts indisk tragant (bruk litt mer om marsipanen er til lokk)

smak til med mandelessens

 

Denne marsipanen kan jeg spise meg kvalm på! hehe Lager det kun til jul og påske... ;-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...