Gå til innhold

Hva servere til rømmegrøt når det er hovedrett til gjester?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte spekemat og flatbrød.

Men hva slag spekemat?

Andre ting som er godt til?

Og hvilken dessert passer etter rømmegrøt?

:-)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Rosiner, kanel sukker og smør til selve grøten.

 

Fårepølse, westfaler/birkebeinerskinke, fenalår - alt dette passer til

 

 

Vedr dessert står det litt stille her, men siden grøten er ganske mettende er det sikkert noe lett som passer bra :-)

Skrevet

Fenalår, spekeskinke (gjerne to typer), en eller to former for spekepølser, flatbrød og godt smør er ofte servert til. Kommer an på hvor fint det skal være. Utvalget av spekemat og flatbrød er jo ofte større om det er finere lag. For meg er det viktig å legge opp spekematen skikkelig, litt luftig og pent pyntet med t.d melon og jordbær. Mange serverer rømmefett ved siden av, samt hardkokt egg, rosin, kanel, sukker og meierismør.

 

Rømmegrøt er jo utrolig mektig, og en fruktbasert dessert er det absolutt beste eller vente en stund før et kakebord.

Skrevet

Takker. Er ikke tradisjonell mat jeg er stødigst på.

Men tipper jeg imponerer svigers mer med dette enn tapasbord hehe.. Svigerfar er 70 og superpyse i matveien ;)

Skrevet

Enig med det dem andre skriver om spekemat: )

Tanta mi har vært flink ed sånne ting og hun serverer som regel jordbær med sukker å fløte på til dessert : )

Gjerne da så serverer hun det samtidig med kaffen : )

Så gjesten rekker å slappe av litt å la den nydelige maten synke : )

 

Men lykke til : )

Skrevet

Ja jordbær var lurt! :-) og så tidlig på året at det er litt wow å få det ;-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...