Ranveig R Skrevet 30. april 2009 #1 Skrevet 30. april 2009 Den var romtemperert. Og eg er så vanvittig trøtt/slapp at eg ikkje orkar å gå ned med mindre eg VEIT at den er iskald... Den har lagt der ein time, må den ligge lenger? Er sånn stor fryseboks (ikkje kombiskap/frysedel i kjøleskap). Har veldig lyst på brus. Hmm...
mayaya Skrevet 30. april 2009 #2 Skrevet 30. april 2009 Varmekapasiteten er rundt om 4,18 KJ/KgK - du skal endre tempen ca 20 grader - Hvor mye energi som skal ut av brusen - For å finne tiden det tar må du ha varmegjennomgangstallet for plastflasker - Så spiller overflatearealet i flaska inn - osv osv. Altså, enkleste måten å finne det ut på, er å prøve :-p
Ranveig R Skrevet 30. april 2009 Forfatter #3 Skrevet 30. april 2009 Æsj , det var liksom ikkje DET svaret eg håpte på ;-p Latskapen lenge leve... Ser ut som om eg må sleppe inn ein katt så når eg først er på beina får eg heller gå ned og sjekke. Heller det enn å begynne å rekne...
Ranveig R Skrevet 30. april 2009 Forfatter #5 Skrevet 30. april 2009 Vel: Neste gang spørsmålet dukkar opp kan vi informere om at: Etter 1t og 15 min er brusen ganske kald. Den er ikkje iskald, men det doggar godt på flaska og litt på glaset (som var romtemperert då eg tømte brusen oppi). Viss eg hadde visst det eg veit no, så hadde eg nok latt den ligge i 15-30 min til. Så eg vil svare mellom 1,5 og 2t på mitt eige spørsmål i hovedinnlegget ;o) Kanskje rett og slett 1 time pr liter kan vere ein grei tommelfingerregel?
du og jeg og vi to Skrevet 30. april 2009 #6 Skrevet 30. april 2009 Slenger meg på denne, viktige saker - skal vi holde tråden oppe? *knis*
mayaya Skrevet 30. april 2009 #7 Skrevet 30. april 2009 Godt svart :-) I tillegg kommer det jo an på hvor kaldt det er i fryseren + hvor mye annet du har inni der... *knis*
Lykke ♥gutt05 & jente08♥ Skrevet 30. april 2009 #8 Skrevet 30. april 2009 min erfaring er: 2t - iskald, 4t - alt for kald da har den begynt å fryse over natta (glemmer å ta den opp igjen - frossen, og lite kullsyre når den tiner.
Ranveig R Skrevet 30. april 2009 Forfatter #9 Skrevet 30. april 2009 Lykke: Det er jammen meg bra at vi har grundige researchere her som kan bygge oppunder ein ganske laus teori. Dette kjem eg nok aldri til å gløyme ;o) Viss den ligg i 3 timar, trur du den er iskald med så vidt nokre bitte små isflak? Det er nesten DÅ den er aller best...
Lykke ♥gutt05 & jente08♥ Skrevet 30. april 2009 #10 Skrevet 30. april 2009 ja, det tror jeg Prøv 3 timer neste gang du Vi har ofte brus i frysen vi, glemmer alltid å sette den i kjøleskap, dermed hiver vi den i frysen 1-3 timer før vi skal ha den
Ranveig R Skrevet 30. april 2009 Forfatter #11 Skrevet 30. april 2009 Eller ein gjer som meg - finner ut at gubben har glemt å sette brusen i kjøleskapet, og hiver den dermed i frysen i det eg er FERDIG med (den alt for salte) maten og er desperat etter kullsyre allerede. Trur kanskje ikkje eg hadde klart å vente ein halvtime til uansett )
It's all about me Skrevet 1. mai 2009 #13 Skrevet 1. mai 2009 Den aller enkleste løsningen på dette er derimot å foretrekke brusen romtemperert ) Anbefales for da oppstår alldri en slik vanskelig situasjon.
Ranveig R Skrevet 1. mai 2009 Forfatter #14 Skrevet 1. mai 2009 Jammen, jammen - romtemperert brus er jo ikkje godt! Eg foretrekker faktisk kald brus UTAN kullsyre framfor romtemperert MED ) Kanskje eg egentlig like gjerne kan drikke saft... Eller kanskje ikkje. Kald og MED kullsyre er definitivt best )
:::) Frøken Velferdsrett Skrevet 1. mai 2009 #15 Skrevet 1. mai 2009 opprinelig var cola romtemperert. noen ting var bedre før nei da, jeg syns cola er digg uansett kald eller romtemperert. bare den ikke er solvarm... hehe
Gjest Sauen er høygravid :-) Skrevet 1. mai 2009 #16 Skrevet 1. mai 2009 Det merkeligste er å drikke uåpnet fanta på stranden i syden, når den har ligget en time eller to i sanden. For drikken er jo varm, men kullsyren gjør at den kjennes litt kald ut... SÅ man får aldri bestemt seg=)
Ranveig R Skrevet 15. mai 2009 Forfatter #17 Skrevet 15. mai 2009 Eg må berre dra fram denne, for i kveld skjedde det igjen! Og eg grubla og tenkte og kom fram til at den skulle ligge 1 1/2 - 2t for å bli skikkeleg kald. Etter 1t og 40 min henta eg den opp, og då var det faktisk litt isflak. Mens andre sine erfaringar sa kanskje sånn ca 3t for isflak. Hmm. Kanskje eg er skikkelig heldig som har veldig kald fryseboks... Tenkte dette funnet var såpass viktig at eg burde la andre få del i det ;-D
Lykke ♥gutt05 & jente08♥ Skrevet 15. mai 2009 #18 Skrevet 15. mai 2009 hmmm, kanskje du har kaldere fryseboks enn meg? Jeg må jammen teste dette ut i morgen, skal sette på klokke slik at den ligger i frysen 1t og 40 min
Ranveig R Skrevet 15. mai 2009 Forfatter #19 Skrevet 15. mai 2009 Konklusjonen er vel kanskje rett og slett at ein må prøve seg fram fordi alle fryseboksar er ulike..?? Men at ein kan begynne på 1 1/2 time. *haha* For ein totalt unyttig tråd!
du og jeg og vi to Skrevet 15. mai 2009 #20 Skrevet 15. mai 2009 Haha, jeg har i alle fall samme erfaring som deg - i min fryser hadde nok hele greia fryst hvis den lå i tre timer;)
Lykke ♥gutt05 & jente08♥ Skrevet 15. mai 2009 #21 Skrevet 15. mai 2009 haha, er dette et hint om at jeg bør skru temperaturen ned på fryseboksen min? Tror jeg må teste litt i morgen ja
Arawanach Skrevet 21. september 2013 #22 Skrevet 21. september 2013 Merkelige greier dere sier her. Ifølge min erfaring veit jeg at brusen jeg legger i kjøleskapet blir helt kald i løpet av en time. Når dere her snakker om at brusen ligger i fryseren i lenger tid enn jeg trenger i kjøleskapet, så begynner jeg faktisk å fundere litt over hva som egentlig går raskest. Logisk tenker man at fryseren er raskere enn kjøleskapet. Spørsmålet er om det trenger mer tid fordi temperaturforskjellen er såpass stor enn hvis den var i et kjøleskap som er nærmere i temperatur. Jeg veit ikke helt, men det høres rart ut at dere plasserer brusen lengre tid i fryseren enn jeg plasserer den i kjøleskapet. Joda, en ting er hvis dere skal ha litt is oppi, men jeg trodde at fryseren faktisk skulle ta en del kortere tid enn kjøleskapet.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå