Mrs. Bouquet Skrevet 24. april 2009 #1 Skrevet 24. april 2009 Gjerne med link til oppskrifter. Kanskje noen andre også får inspirasjon til helgematen. Dette er f,eks en ting vi bruker til http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7621 (skriver handleliste til helga)
MintCondition Skrevet 24. april 2009 #2 Skrevet 24. april 2009 Marinerte artisjokker Scampi på spyd Satay-kylling Pikante små kjøttboller i tomatsaus Grillet champignon
Mrs. Bouquet Skrevet 24. april 2009 Forfatter #3 Skrevet 24. april 2009 Takk. Marinerte artisjokker? hvordan lager man det?
MintCondition Skrevet 24. april 2009 #4 Skrevet 24. april 2009 Man tager hermetiske artisjokker, og legger de i en marinade av f.eks olivenolje, hvitløk, chili, div urter...tar de opp av marinaden dagen etter og serverer de De hermetiske `sjokkene kommer som hjerter stort sett, dvs ikke med bladene, så om man deler en slik i to får man en fin "bite size".
solita 06 Skrevet 24. april 2009 #5 Skrevet 24. april 2009 Mos av grillet aubergin- oppskrift finnes sikkert i de fleste tapas bøker. Hummus (mos av kikerter) Andalusisk gulrotsalat Grillet og flådd paprika- gjerne marinert m olivenolje, god eddik, hvitløk En god tunfisksalat med soltørka tomat og kapers Pinchotos- små spyd av svinefilet, aioli ved siden av Ratatoille eller annen grønnsaksrøre Salat av babyspinat, grønne erter og fetaost Kamskjell Noen gode oster Tapenade Div salsaer eller en god pesto Tortilla, spansk omelett. Jeg bytter ofte ut halvparten av potetene med squash og den blir enda bedre. En stor bolle med grønn salat med en god vinaigrette pleier å være populært.
Mrs. Bouquet Skrevet 24. april 2009 Forfatter #6 Skrevet 24. april 2009 Dette var jo skikkelig spennede, bare så synd jeg må handle på kiwi i morgen. Tapasbok var en god ide` det skal jeg se om jeg finner, kanskej på bokkilden.
solita 06 Skrevet 24. april 2009 #7 Skrevet 24. april 2009 Ja se etter tapas bok. Evnt en om fingermat, mat fra middelhavslandene, meze/meza som er tapas fra midtøsten, hellas, eller marokko f.eks. Søk på meze så kommer det opp masse godt. Synes småretter fra de fleste middelhavslandene kan spises om hverandre som tapas. Og så blir det mer variert og billig. Og sunnnere. Nam nam, fikk lyst på tapas selv jeg!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå