Gå til innhold

Hvordan fryse ned hjemmelaget barnemat?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte at jeg skulle lage en dose grønnsaksmos til gutten min - det er jo mye mer praktisk å lage en litt stor gryte og fryse ned i passe porsjoner. Er det noen som har noen lure tips til hva slags begere/beholdere som er kjekke å fryse ned i - og som kan tines i vannbad (har ikke mikroovn)?

 

Jeg har sett at det finnes spesialbegre på babyshop, men det er sikkert noe annet som er like lurt og langt billigere :-)

Skrevet

Jeg bruker fryseposer og klapper ut slik at innholdet blir flatt. Da går det fort å tine opp maten igjen. Maten kan også "brekkes" i frossen tilstand dersom du ikke trenger alt.

Skrevet

Hmm...lurer på d samme! Har til nå bare brukt vanlige fryseposer (lurt å trykke dem flate forresten!), men hadde tenkt til å gå til innkjøp av sånne morsmelk-begre fra Avent, for de er vel ca passe størrelse og med lokk..? Ellers har jeg en venninne som hamstrer middagsglass (med babymat), og vasker dem etter at de er ferdigspist og bruker til oppbevaring av hjemmelaget mat senere!

Skrevet

Dytt dytt :)

Skrevet

Hva mefd isbit-terning-brett eller former til sandkaker e.l? vet mamma brukte det når jeg var liten

 

Skrevet

Det finnes isbitbrett med lokk på Europris :)

Kjøpte ellers plastbokser der, gjennomsiktige med blått lokk, som rommer 3dl. Dem var fine å fryse i, og kan nok like enkelt tines i vannbad som i microen.

Gjest Mammamoms og 05.12.08-jenta
Skrevet

Jeg har sett flere nevne på sånne isterningsformer, men blir ikke det fryktelig små posjoner da'? Eller finnes det en større type som jeg kanskje ikke kjenner til...?

Skrevet

Passer nok bra til smaksporsjoner, men blir altfor små til fulle porsjoner!

Skrevet

Hei Bønni,

Det er god at du har ikke mikro ovn, den ødelegge maten. Det er bedre å tine baby mat i vannbad.

Du kan kjøp Avent: One system- many options.

Den er veldig god. Det er 10 kopp med lokk og den koste 160 kr. på apoteket

Skrevet

Jeg kjøpte noen gjennomsiktige plastbegre med blå lokk på Kiwi. Husker ikke eksakt prisen, men de var ikke så veldig dyre. De ser små ut, men jeg har funnet ut at ett beger rommer ca 1,5 posjoner. Så jeg skal begynne å fylle de kun halvveis.

Var vel 10stk i en pakke.

 

Men lurte på noe ang tining av babymaten. Er det fy-fy å la et beger tine i kjøleskapet over natten? Må det tines opp hurtig? Vet at maten bør kjøles hurtig ned før fysing, men er usikker på hva som er best ved tiningen.

Også merker jeg at maten er litt ennerledes i konsistensen. Føler den deler seg litt. Erfaringer her?

Skrevet

 

Tinte grønnsaker blir litt vasne, men jeg pleier da ofte å blande i litt grøtpulver. Klart du kan ha maten i kjøleskapet over natten; jeg tiner i kjøleskap, på benken eller vannbad.

Alt går like greit. Husk at selv om man skal være nøye på innfrysing og bakterier er det forskjell på en nyfødt og en på seks måneder, så ingen grunn til hysteri.

 

Ellers anbefaler jeg Avents begre med lokk som er nevnt lenger opp.

De er ferdig sterilierste, holde mange runder i oppvaskmaskin og

kan brukes til å fryse mm først og deretter middag. Eneste minus er at

de får litt udelikat farge av grønnsakene.

Skrevet

Vi bruker potet som middagsbase- dette fryser jeg i sviskepureglass som jeg fyller opp litt over halvfulle. Andre grønnsaker fryser jeg i isterningbrett. Slik kan jeg tilsette litt gulerot eller brokkoli til potetmiddagen. Og glasset er finfint å varme opp i vannbad!

Etterhvert skal vi nå også gjøre det samme med fisk og kjøtt.

 

Et lite tips til slutt: etter at grønnsakene er fryst i isterningsbrett, så tar jeg dem ut av formene og har dem i fryseposer som jeg merker med innhold og dato det ble laget.

 

Men et spørsmål: noen som vet om jeg kan kjøre pasta og ris i foodprocessor og gi til gutt på 6 mnd? Eller bør en vente med den type mat enda noen måneder?

Skrevet

Her var det kommet mange gode tips på tråden - takk takk :-) Her er foreløpig grøt mer populært enn grønnsaker, men det blir det nok en årning på! Mat er i det hele tatt ganske kult synes min lille gutt, og det er bra!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...