Mrs. Kaizer Skrevet 26. mars 2009 #1 Skrevet 26. mars 2009 Skal ha middagsgjester på søndag og skal servere surret svinestek. Men hvordan lager jeg en god saus til? Har tatt vare på sjyen som kom når jeg stekte steken,
*Miziz* har smilende barn ;-) Skrevet 26. mars 2009 #2 Skrevet 26. mars 2009 madeirasaus er nydelig til det meste av kjøtt tror jeg. du finner oppskrifter hvis du googler
mamma til fire små Skrevet 26. mars 2009 #3 Skrevet 26. mars 2009 skum av fettet som legger seg øverst i skyen. kokeboken min anbefaler brun saus med madeira til svinestek. Har ikke prøvd det selv, men hørtes godt ut! brun saus, 4 pors: smelt 2 ss mararin i kjele. rør inn 3 ss hvetemel. brunes litt. ta kjelen av platen og avkjøl litt. spe med 4-5 dl kokende væske (sjy og buljong). ha først i halvparten og rør til en glatt røre. tilsett så resten. sett gryten tilbake på platen. rør til det koker opp og la sausen koke i 5-10 min. smak til med salt, pepper, soyasus (evt 2 ts tomatpure) to ss fløte. Madeira saus: samme oppskrift, men bytt ut 1/2 dl av sky/kraft med tørr madeira. Det står at det er til 4 posjoner, ville doblet til 4 personer! regner 2 posjoner pr pers. lykke til:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå