lioness* Skrevet 26. mars 2009 #1 Skrevet 26. mars 2009 De er jo ikke harde. Skal man ligge unna? Parmesan og manchego er ok eller, siden de er harde? Kokt eller stekt kjøtt er liksom helt greit å forholde seg til, men dette med ost er litt vanskelig å vurdere - hva er hva liksom. Før var det ok så lenge det var pasteurisert, men så stemmer jo ikke det lenger heller etter den trist hendelsen hvor en kvinne mistet tvillinger etter å ha fått servert pasteurisert norsk mykost på sykehuset.... Vil jo være på den sikre siden.
Turbotrollet & Lille Sprell♂ Skrevet 26. mars 2009 #2 Skrevet 26. mars 2009 Syns denne oversikten er fin; Ostar som anses SÄKRA att äta under graviditeten Hårda ostar: Babybel, Cheddar, Edamer, Emmentaler, Gouda, Grevé, Gruyère, Havarti, Herrgård, Hushållsost, Jarlsberg, Parmigiano Reggiano (parmesan), Pecorino (hård), Provolone, Prästost, Svecia, Västerbottenost och annan hårdost. Mozzarella, Halloumi och paneer (indisk färskost), förutsatt att de hanterats hygieniskt efter tillverkning. Fetaost som tillverkats av pastöriserad mjölk. Mjuka ostar/smältostar: Boursin, Keso, Mascarpone, Philadelphiaost, quark och alla typer av smältost, även blå-/grönmögelsmältost. Ricotta, förutsatt att den hanterats hygieniskt efter tillverkning. Yoghurt, fromage frais, creme fraiche och andra syrade mjölkprodukter Ostar som INTE ÄR SÄKRA att äta under graviditeten Vitmögelostar och kittostar: Appenzeller, Brie (vit och blå), Cambozola, Camembert, Chaumes, Livarot, Munster, Pont L´Évêque, Tallegio, Vacherin fribourgeois, Vacherol, m fl vitmögelostar och kittostar. Blå-/grönmögelostar: Bavaria blu, Bergader, Bleu d'Auvergne, Bredsjö blå, Cabrales, Danish blue, Fourme d’Ambert, Gorgonzola, Gorgonzola dolcelatte, Kvibille gräddädel, Manchego, Queso azul de hoja, Romano, Roquefort, Stilton, Tomme de Savoie m fl blå-/grönmögelostar. Opastöriserade ostar av get och får: Chabichou, m fl mjuka, opastöriserade get- och fårostar Bearbetad för BabyCenter Sverige i januari 2008
strawbs Skrevet 26. mars 2009 #3 Skrevet 26. mars 2009 Se matportalen.no for råd. Har klippet og limt inn teksten fra avsnittet ost og melk under. Kort sagt: Ikke spis noe som ikke er upasteurisert. Jeg ville heller ikke har spist noen slags muggost, samme hva slags dyr den kommer fra. Melk og ost Melk og melkeprodukter er også viktig deg som er gravid. Noen produkter kan inneholde uønskede mikrober. Følg de generelle rådene for matlaging lenger ned i teksten. Bruk melk og ost under graviditeten, men ikke: * upasteurisert melk * ost av upasteurisert melk. Osteprodusentene er påbudt å merke produktene når det er benyttet melk som ikke er varmebehandlet på forhånd i osteproduksjonen. Det skal også opplyses hvilken type varmebehandling melken har gjennomgått. Opplysningene finnes ofte i ingredienslisten, samtidig som det kan gis som en tilleggsopplysning på emballasjen. Kravet om å merke produktene med hvilken type varmebehandling melken har gjennomgått og om det er benyttet ikke pasteurisert melk gjelder innen hele EØS-området. I norske forskrifter er det et krav om å merke produktene med påskriften: ”fremstilt av upasteurisert melk” for melkebaserte produkter som er fremstilt av rå melk. I andre europeiske land er det ofte angitt at det er rå melk som er benyttet i produksjonen, i stedet for ”ikke pasteurisert”. Er du usikker på om melke- eller osteproduktet du skal kjøpe er pasteurisert bør du spørre i butikken. Det kan også være lurt å være spesielt oppmerksom på dette i utlandet. Fra matportalen.no "....Melk og melkeprodukter er også viktig deg som er gravid. Noen produkter kan inneholde uønskede mikrober. Følg de generelle rådene for matlaging lenger ned i teksten. Bruk melk og ost under graviditeten, men ikke: * upasteurisert melk * ost av upasteurisert melk. Osteprodusentene er påbudt å merke produktene når det er benyttet melk som ikke er varmebehandlet på forhånd i osteproduksjonen. Det skal også opplyses hvilken type varmebehandling melken har gjennomgått. Opplysningene finnes ofte i ingredienslisten, samtidig som det kan gis som en tilleggsopplysning på emballasjen. Kravet om å merke produktene med hvilken type varmebehandling melken har gjennomgått og om det er benyttet ikke pasteurisert melk gjelder innen hele EØS-området. I norske forskrifter er det et krav om å merke produktene med påskriften: ”fremstilt av upasteurisert melk” for melkebaserte produkter som er fremstilt av rå melk. I andre europeiske land er det ofte angitt at det er rå melk som er benyttet i produksjonen, i stedet for ”ikke pasteurisert”. Er du usikker på om melke- eller osteproduktet du skal kjøpe er pasteurisert bør du spørre i butikken. Det kan også være lurt å være spesielt oppmerksom på dette i utlandet. Myke og halvmyke oster Listeria er også påvist i myke og halvmyke oster - som for eksempel Brie og Camembert - og i muggoster som Gorgonzola, selv om disse er laget av pasteurisert melk. Selv om Listeria forekommer svært sjelden i disse ostene, er man helt på den sikre siden dersom man velger å unngå dem under svangerskapet. Hvis gravide likevel ønsker å spise denne type ost, bør den i hvert fall inntas ferskest mulig. Dette skyldes at mengden av eventuelle listeriabakterier stiger over tid og når en topp ved slutten av holdbarhetstiden. Les mer om ost under Skadelige bakterier og parasitter. .."
Mamsita Skrevet 29. mars 2009 #4 Skrevet 29. mars 2009 Henter opp ostetråden,og lurer på om noen vet hvor grâddost plasseres? Fra pakken: Halvfast, modnet ost. Pasteurisert melk.
Linda_T *nov-09* *des-10* Skrevet 30. mars 2009 #5 Skrevet 30. mars 2009 Åneeeeeiiii!!! Jeg eeeelsker Brie ost!! *snufs*
lillegull2imagen Skrevet 30. mars 2009 #6 Skrevet 30. mars 2009 tror nok den er sikker. den er jo pasteurisert... har aldri hørt at den er skummel hvertfall
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå