Gå til innhold

Er det ingen som bruker fisk fra frysedisken til middag?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det virkelig så ille? Er det så stor forskjell fra fersk disken eller er det bare noe vi innbiller oss? Bruker en del laks, tork, og sei fra frysedisken vi da...hmmm.

 

Fikk langt referat av min kjære svigerinne over helgne om hvor dårlig mat det er for barna mine og hvordan hun ALDRI bruker det hvertfall. Ingen frossen mat var velkommen i hennes hus faktisk. Ja, ja.

 

med gronnsaker sier de jo faktisk at frossne gronnsaker holder seg bedre og at vitaminer og mineraler preserveres bedre i frossen form enn ferske. Kanskje ikke tilfelle for fisk og kjott?

 

Hva sier dere?

Fortsetter under...

Skrevet

Bruker masse frossen-fisk. Trodde ikke det var noe galt i det? Bruker sei, torsk, laks, fiskepinner, fiskegrateng. Men ikke Kapteinens fyllte. De tror jeg er like sunne som en burger fra Mac'ern.

Skrevet

Vi kjøper frossen laks. Fileter som vi legger i form i ovnen med sitropepper og olje eller pesto Kjempegodt og ungene elsker det!

Gjest Sauen venter jente nummer 2 =)
Skrevet

Nei, her på dib er husmødrene ute på havet og fisker middagen mellom tolv og middag...=P

 

Neida, bruker mye fryst fisk vi. Har ikke ork til å gå i butikken hver dag for å handle. Dessuten plukker jeg alltid med meg sjokolade, og jeg tror det er mer usunt å spise sjokolade hver dag enn å spise frossent kjøtt...=P

Skrevet

Kjøper aldri frossen fisk fa frysedisken.

 

Kjøper ikke fisk på butikker i det store og hele da.

Skrevet

Hva gjør du da? Slenger ut fiskestanga en gang i uka? :)

Annonse

Skrevet

Når vi skal lage gryter og supper bruker jeg frossen-fisk.

Kan også bruke frosne laksestykker som jeg bare steker.

 

Men, skal jeg lage litt skikkelig fiskemiddag (røkt torsk, helstekt fisk osv) liker jeg best å bruke ferske råvarer.

Skrevet

Nei, har andre som gjør det for meg;)

Skrevet

Slenger ut stanga asså, ikke kjøper på butikken;)

Skrevet

vi kjøper fisken fra frysedisken, eller så får vi frosset fisk som noen i familien har fisket. jeg er veldig glad i den marinerte laksen fra Findus, den spiser vi ofte :)

Skrevet

Bruker frossenfisk i italensk fiskesuppe, der fungerer faktisk den frosne best!

Skrevet

jeg bruker frossenfisk, men bruker jo også fersk fisk om jeg har det. kan ikke skjønne hvorfor fersk, fryst fisk skal være så ille? en ting er frityrfisk, som inneholder mye fett, men laks, torsk,sei osv som ikke er tilsatt eller endret, bare fryst, ser jeg ikke noe feil ved å bruke :-)

Skrevet

Ser det er flere som faktisk svarer de gjor slik som min 'besserwisser' svigerinne (he-he - ikke at de er det samme..) - at de bruker kun frossen fisk i supper og gryter. 'Jeg vet ikke hva de har i frysedisken engang jeg...' (sitat svigerinne...POFF!, he-he).

 

Ja, ja. Jeg skjonner heller ikke hvorfor det kan være så ille når ingenting er tilsatt fisken/kjottet, og de er ikke den frityrstekte/panerte typen jeg snakker om, men fileter. Tror mange nordmenn har en litt sånn ' ting skal være gjort ordentlig' holdning. Og det er jo i og for seg bra, men noen ganger tror jeg det kan ta litt overhånd. Alt som er 'dyrere' er ikke alltid bedre. frysedisken har liksom fått en slik 'negativ' assosiasjon. 'Grandiosa' seksjonen liksom - 'den holder vi oss unna - vi spiser sunt og bestiller i fersk disken vi!'.

Annonse

Gjest Gul stjerne
Skrevet

Er vel egentlig bare fiskepinner jeg henter fra fiskedisken. Jeg prøver å følge med når det er kampanjer/tilbud på fersk fisk, og så heller dele det opp sånn jeg vil ha det og fryse ned. Men må innrømme at det ikke blir så ofte.

Noen ganger får jeg 20 kg fisk hjemmefra når jeg har vært på besøk, og det holder jo en stund.

Skrevet

Bruker bare frossen fisk, vi.

Ikke så enkelt ellers når man bor midt på østlandet.

 

Fersk fisk er vel ikke alltid like fersk har jeg hørt..

Skrevet

Vi spiser bare fersk fisk, rett fra havet faktisk. Har en mann som fisker.

Skrevet

Det er jo paa ingen maate mindre sunt enn annen fisk, men jeg synes smaken ofte er litt toerr. Derfor bruker jeg frossen fisk mest i gryteretter, gratenger og lignende.

Skrevet

Det er jo bare sprøyt, det hun sier.

 

Googler en litt vil du få opp flere undersøkelser som viser at fersk fisk fra mange kjeder ikke har god nok kvalitet fordi den ligger for lenge. Vi bruker mye frossen fisk, og kjøper den i kasser frosset på feltet. Fileter. Om en ikke planlegger er jo det supert med fersk, og en får ofte tak i fiskesorter som ikke er i frysedisken.

 

 

 

Skrevet

Jeg gjør ikke det. Men jeg går heller ikke ut å fisker!=) Kjøper fisk fra den lokale fiskehandleren. Og kjenner stor forskjell både i smak og konsistens. Kanskje jeg er en liten matsnobb? Men so what?;-)

Skrevet

Jeg tror ikke nødvendigvis man kan overføre dette med frosne grønnsaker (som stort sett er like bra næringsmessig som de man får i ferskdisken) til fisk, men kommer heller ikke på noen næringsstoffer som burde forsvinne ved frysing. Dessuten er det en klar smaksforskjell på det meste.

 

Men vi spiser da fisk fra frysedisken, absolutt. Ikke fordi den er bedre/sunnere enn fersk, men fordi den er langt billigere og kan bli riktig god den også.

 

Dårlig mat for ungene dine er det garantert ikke. Det blir mest en smaksgreie - fersk laks er bedre enn frossenfileter, men begge deler duger fint.

Skrevet

Alternativet til frossenfisk her er ingen fisk. Og det kan jeg ikke helt se poenget med.

 

Frossen fisk er i alle fall frosset fersk, den du får i ferskvaredisken på butikken kan være godt over en uke gammel

Skrevet

Jeg kjöper gjennom restauranten til mannen min ellers så går jeg på fiske utsalg. Ingen frysedisk på meg. Mest fordi den fisken ofte er fra oppdrett som ödelegger for både små-fiskere og vill fisk i området den er lokalisert (spess i chile). Og når det det blir så mange oppdrettsfisk blir det lett epidimier som må behandles med antibiotica. Dette vil ikke jeg stötte!

 

Å så er jeg så heldig å får tak i fisk billig uansett :)

 

Jeg oppfordrer alle til å ikke kjöpe oppdrettsfisk!!!!

Skrevet

Men mye fra fryseren er jo vill fisk fra havet. Heller det enn oppdrettslaks til 30 kroner kiloen i ferskdisken sier naa jeg. Men aller best liker jeg fersk fisk rett fra havet. Ingenting kan konkurrere med det :-D Jeg tror vi er noedt til a flytt nordover saa jeg faar dekket fiskebehovet mitt jeg.

Skrevet

Nei det er ikke fordi jeg tror at frossen fisk er bedre eller sunnere at vi handler en del frossen fisk. Det er fordi det er betraktelig billigere, jeg må ikke gå i butikken så ofte, og det er ingen info. som kan dokumentere at fersk frossen fisk er dårligere/ikke så sunn som fersk. har også hort fra flere hold det samme som nevnt over, at fisken man kjoper i 'fersk disken' slett ikke alltid er så 'fersk'. Så ofte betaler man mere for en 'illusjon' av noe som er sunnere.

 

Smaken...tja. Vi bruker oliven olje, krydder og marinader og pakker i folie o ovnen somregel, har aldri opplevd torr ell dårlig smak. Derimot har vi flere ganger opplevd skikkelig dårlig fiskesmak fra fersk disken både fra Ultra, Meny og fiskebilen som kjorer rundt her. Som 'dopler' sier over her. Fisken i fersk disken kan ofte vre opp til en uke gammel.

 

Min mann har jobbet i Restaurant bransjen i 25 år, og spor alltid de bak disken når fisken kom inn for han kjoper. Lukter og kikker og kjenner, ha-ha. Han kommer ofte hjem m/frossen fisk istedet fordi fersk varene ikke var opp til par.

Skrevet

Jeg bruker fisk fra frysedisken. Den fisken som finnes i den såkalte ferskvaren hos oss tror jeg nemlig ikke er særlig fersk...bor midt på østlandet da...hadde jeg bodd på kysten hadde jeg nok handlet fersk fisk - eller fisket selv

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...