~sjiraff~ Skrevet 22. mars 2009 #1 Skrevet 22. mars 2009 God mat som i noe litt mer avansert enn gryte eller lasagne. Til en bursdagsfeiring.
Kari K. med to søte små Skrevet 22. mars 2009 #2 Skrevet 22. mars 2009 Koldtbord. Viss jeg sku ha laget alt selv. Med noen spesielle sauser, godt brød, og dandert det pent med mye pynt. Kan forberede mye flere dager før. Kalkun, rostabeef, kjøttboller, laks, eggrøre, reker, hjemmelaget potetsalat. Mye godt:)
~sjiraff~ Skrevet 22. mars 2009 Forfatter #3 Skrevet 22. mars 2009 Jeg har laget tapas til 20 og synes det var sinnsykt mye jobb. Kan ikke se for meg at koldtbord er mindre jobb? Det begrenser seg jo hvor mange dager i forveien man kan lage ting.
M@mm@ til mine barn Skrevet 22. mars 2009 #6 Skrevet 22. mars 2009 Hva med en steik da ? Med dessert til ? Svinesteik kanskje ? Det er jo enkelt da og ikke så dyrt igjen.
Gjest ->>- Skrevet 22. mars 2009 #7 Skrevet 22. mars 2009 Koldtbord med litt tapaspreg, forutsatt at jeg hadde et par dager helt ledige og at noen andre skulle betale.
~sjiraff~ Skrevet 22. mars 2009 Forfatter #8 Skrevet 22. mars 2009 Synes selv at steik er urkjedelig... Så det har jeg ikke lyst til å servere.
~sjiraff~ Skrevet 22. mars 2009 Forfatter #9 Skrevet 22. mars 2009 Det er jeg alltid hatt lyst til å lage en gang. Men ser for mye mye jobb? Hvertfall sånn rett før det skal serveres? *håper på at noen finner noe genialt som så og si lager seg selv*
frk Nilsen Skrevet 22. mars 2009 #10 Skrevet 22. mars 2009 Det er ikke så mye mere jobb å lage til 60. Litt mere kutting og trilling av kjøttboller. Et tips når du skal steke kjøttboller til så mange er at du triller dem ut på på stekebrett med bakepapir og steker dem i ovnen. Så slipper du så mye søl med stekeos og fett som spruter. 210c i ca 10-15 min. Så varmer du dem bare i tomatsausen like før servering.
M@mm@ til mine barn Skrevet 22. mars 2009 #11 Skrevet 22. mars 2009 Indrefileet med smørbakte grønnsaker og peppersaus. Fløtegratinerte poteter til.
Fire småtroll Skrevet 22. mars 2009 #12 Skrevet 22. mars 2009 Har aldri laget til så mange da, men skal lage til 30 stykker nå snart.. Vi legger hele svinefileter på grillen (har gassgrill under tak), fyller grillkull i en sånn stor greie som egentlig er til å tenne bål i og fyller på med bakepoteter. Serverer med kryddersmør, mais, vanlig salat, potetsalat og to forskjellige sauser. Ikke så veldig spennende kanskje, men enkelt og godt.
Gjest Skrevet 22. mars 2009 #14 Skrevet 22. mars 2009 En kyllingsalat, en skalldyrsalat, en skinkesalat (type svære med masse godt i) Og så ville jeg hatt masse forskjellig hjemmebakt brød, godt smør, og forskjellige hjemmelagde dressinger/ sauser.
sologsommer Skrevet 22. mars 2009 #15 Skrevet 22. mars 2009 Flyt til DK. Da kan du bestille 2 slags kjøtt, 3 forskjellige potetretter og 10 ting til salatbar, pris 89,- per pers!!! Men det bliver vel ikke aktuelt :-) Hva med 2 forskjellige kyllingforme. Kan lages ferdige dagen i forveien og varmes op på kvelden. (kan hende du må låne naboens ovn) ris og en god salat. Knald godt Har 2 gode enkle oppskrifter, gi besked hvis du skal ha de
erteposen + 4 Skrevet 22. mars 2009 #16 Skrevet 22. mars 2009 Tapas er mer arbeid enn det tradisjonelle koldtbordet, men jeg er enig i at det er mye arbeid i koldtbord også. Jeg laget en variasjon av denne til 50 mennesker http://www.nrk.no/programmer/radio/nitimen/1.1084874 Hadde ikke hele bryst stykker, men delte de i to. Serveres det på fat hadde jeg brukt hele. Kyllingformen og salsaen lages med hell dagen før, og bortsett fra hakkinga til salsaen går det raskt å lage. Kokte ris på dagen, og stekte kylling som stod klar i langpanner.
ana baroma Skrevet 22. mars 2009 #17 Skrevet 22. mars 2009 Skalldyrbord + evt noe annet i tillegg om noen er allergiske. Reker og blåskjell, kanskje kreps + en god fiskesuppe, loff, god majones og sitron:)
Toyah Skrevet 22. mars 2009 #19 Skrevet 22. mars 2009 Jeg lager skinkegrateng i sånne bursdager, jeg.... Det er en knall hit. Tror svigermor hadde blitt veldig skuffet om jeg hadde finni på noe annet. Den er enkel og den er billig.Serverer med hvitløksbrød ved siden av. Ved siden av har vi også pølser, fordi jeg har en pølsespisende familie
Musemor med tre søte små Skrevet 22. mars 2009 #20 Skrevet 22. mars 2009 Når er denne bursdagsfeiringen? Er den ut på våren eller sommeren hadde jeg hatt ett helt grillet lam med et par forskjellige typer salater og poteter.
Gjest Skrevet 22. mars 2009 #21 Skrevet 22. mars 2009 Her er et såre enkelt hvis det skal lages festmat til mange, BACALAO. Med gode råvarer ( man skaffer da klippfisk av god kvalitet hvis man får tak i, jeg har en lokaforhandler jeg kjøper av her, ferdig rensa. koster skjorta, men får så være). Kokefaste poteter, pimentos, skinnfrie tomater, god olivenolje, fersk chili, kansje noen oliven? tomatpurre...litt soltørka tomater... Mmmmmm.....å jaaaa......neste helg MÅ det bli BAAAACALAAAO!!! Serveres gjerne med middelhavsinspirert brød, bakt med god olivenolje, hakkaoliven, soltørka tomater...havsalt.. Er så mye lettere å servere mange hvis man lager sånt...hvis ikke er er buffe/ koldbord greia...
wirre;o) Skrevet 22. mars 2009 #22 Skrevet 22. mars 2009 Grillmat, men det er kanskje best om våren kommer først. Rømmegrøt I anledning påsken: ertesuppe og kjøtt i sursøtsaus ( verste jeg veit, men lett og lage).
TøffiTrynet☠ Skrevet 22. mars 2009 #24 Skrevet 22. mars 2009 Jepp!!! Stemmer for sodd jeg også! Tradisjonell trøndersk festmat. Og det lager så og si seg selv. Man bare varmer soddet, som kommer i spann, koker gulrot og potet, og finhakker litt purre og har oppi soddet. Server med godt flatbrød.
TøffiTrynet☠ Skrevet 22. mars 2009 #25 Skrevet 22. mars 2009 Ja, også kjøp gjerne ekstra kjøttboller til... For det er godt!!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå