labine Skrevet 12. mars 2009 #1 Skrevet 12. mars 2009 Har lyst å prøve og lage vårruller. Er det noen som har en god oppskrift på det?
Gjest mphs Skrevet 12. mars 2009 #2 Skrevet 12. mars 2009 He he Skal faktisk lage det nå i dag. Har tatt opp risbladene til tining. Har ikke eksakte mål, men skal ha i : Sesamfrø Revet gulerot Svinekjøttdeig Hakket hvitløk Løk Vårløk Glassnudler Ingefær revet Chilli Selleri Frisk koriander Søt chillisaus Østersaus Salt Pepper Litt sitron eller lime saft Jeg bruker denne oppskriften som utgangspunkt og blandet den med noen andre oppskrifter.(laget denne sist men vil ha litt mer smak i de denne gangen) http://merete.sprayblogg.no/1188157139_thailandske_vrruller.html
Sivalur Skrevet 12. mars 2009 #3 Skrevet 12. mars 2009 Hvor får du kjøpt risblader? Denne oppskriften skal prøves, så kjempegodt ut! Takk for tips.
Gjest mphs Skrevet 12. mars 2009 #4 Skrevet 12. mars 2009 Jeg kjøper på innvandrerbutikk. Jeg bruker den pakken der det er 40 flak i. Tror større butikker som ica maxi, ultra osv har det, men regner med det er dyrere der.
ToPrinsesser<3 Skrevet 12. mars 2009 #5 Skrevet 12. mars 2009 Denne oppskriften kommer fra kokken Bent Stiansen og de er utrolig gode. Det meste får du kjøpt i vanlige butikker, men vil anbefale å kjøpe vårrulldeig i en Asia butikk, av den typen som ikke trenger bløtlegges. Disse er knallgode: INGREDIENSER: 150 g lamme-eller svinekjøtt (jeg bruker vanlig kjøttdeig, og en 450g pk) 2 ss soyaolje 1 løk 1 gulrot 100 gr kål 1 bunt vårløk 3 fedd hvitløk 1 ss finhakket sitrongress (jeg har også kjøpt hermetisk variant) 1 ss finsnittet limeblad 1 ss finhakket chili 100 g risvermicelli ( disse har jeg kuttet ut i mine) 3 ss fishsauce 6 ss oystersauce 1 ss soya sauce 2 ts sesamolje ½ dl coriander (dette pleier jeg å ha litt mindra av, smakssak) 1 dl hakket thaibasilikum 1 egg 16 store el 40 småplater med springrolldeig (filodeig) 1) Finhakk løken og snitt kålen i tynne strimler. 2) Skrell gulroten og riv den. 3) Rens vårløken og finsnitt den. 4) Ta en wokpanne eller en stor stekepanne og varm godt med olje. 5) Stek kjøttdeigen i olje og knus kjøttet i mange småbiter. 6) Ha i løk, vårløk, kål og gulrot, og krydre med finhakket sitrongress, limeblader, hvitløk, chili og revet ingefær. 7) La dette frese sammen til grønnsakene mykner litt. 8) Legg risvermecelli i varmt vann i 10 minutter slik at de sveller opp. Press ut vannet og ha vermecellien i pannen. 9) Nå er det tid for å tilsette smak. Start med sausene, som er fishsauce, oystersauce, soyasauce, sesamolje og grovhakkede urter. Smak til fyllet og la det avkjøle litt. 10) Pensle kantene på fioldeigen med sammenpisket egg og legg 3ss med fyll på rispapiret. Rull sammen og pakk inn kantene. (Pass på å ha deigen 2 ganger rundt fyllet så sprekker de ikke ved fritering). 11) Klar til fritering. (Ikke bruk olivnolje til fritering) Serveres mes sweet chili sauce
Gjest mphs Skrevet 12. mars 2009 #6 Skrevet 12. mars 2009 Jeg syns det blir for mye fett når man friterer de så jeg pensler de med litt smeltet smør og steker de i ovnen på 200 grader, først ca.13 min på ene siden, snu og så ca.13 min på andre siden. Jeg er også kokk om det hadde noe å si:o)
labine Skrevet 12. mars 2009 Forfatter #7 Skrevet 12. mars 2009 tusen takk for svar alle sammen nå venter jeg bare på at mannen min skal komme hjem med olje jeg kan fritere i gleder meg stoooooooort til å se hvordan det blir
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå