Gå til innhold

Noen med skjedefremfall som har blitt bra igjen??


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Vi hadde sex for første gang siden fødselen idag. Som et ledd i behandlingen min ....

Og helt enig. Føler meg bedre nedentil. Deilig å vite at fremfallet ikke behøver stå i veien mellom meg og min partner. (Selv om det ser slik ut der det blokkerer inngangen ;-S )

Jeg trenger egentlig ikke sex så ofte, men tror jammenmeg jeg vil øke frekvensen etter denne opplevelsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Slik tenkte jeg også. Hadde helt angst for at fremfallet skulle hindre oss i å ha et bra sexliv, men det var heldigvis ikke tilfelle=) Underlivet får også trent seg skikkelig under sex, så det er bare til å pøse på;)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare komme med litt info jeg har funnet ut. Ikke så gode nyheter for oss som ønsker oss flere barn og har dette.

De anbefaler ikke å få flere barn etter en operasjon for fremfall. Belastningen på bekkenbunnen under svangerskapet kan gjøre at det rakner opp igjen.. Keisersnitt er altså ikke løsningen...

 

Så da er det bare til å produserere, og operere etter det. Uff, lettere sagt enn gjort! Passer ikke med en baby til på noen år=(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja. Var hos fastlegen idag. Og han skal henvise meg til sykehuset.

Det som var mest overraskende var at han knapt hadde hørt om dette før! Og jeg var nødt til å beskrive det for ham i klartekst. Det var veldig overraskende. Trodde det var mer vanlig enn som så.

" Er du sikker på at det er avføring du kjenner?" spurte han. Himmel og hav om jeg er sikker!

 

Synes stadig tilstanden min forverres med tanke på avføring. Har nå flere dager på rad gitt opp å gå på do på ettermiddagen selv om jeg helt klart og tydelig må det. Klarer bare ikke å manøvrere denne avføringen fra skjeden og ut der den skal. Vet ikke om jeg skal le eller gråte. Heldigvis går ting rett vei om morgenen.

 

Blir antagelig henvist til etter påske.

Skal melde ifra til dere da hva som sies.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Allmennleger har ofte ikke peiling=(

 

Jeg fikk jo beskjed om at aalt så bra ut på 6 ukers kontrollen, også viser det seg at jeg har fremfall av begge skjedeveggene. Blir litt oppgitt da...

 

Ang avføring. Klarer du å holde avføringen myk? Jeg har sluttet helt å ha problemer med avføringen etter jeg begynte på Frukt & Fiber fra helsekosten. Går på do helt uten problemer nå.

 

Det mest plagsomme her er fremfallet av den fremre veggen. Har nedpress og følelse av at noe skal komme ut. Blir småsprøøø.

 

Lykke til på sykehuset=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har spist veldig mye fiber og linfrø, men ble hardere i magen av det!Tror jeg har glemt å drikke nok i det siste. Økt fiberinntak krever jo økt vanninntak. Og særlig når man ammer. Så fra og med idag har jeg prosjekt å drikke mye mer.

 

Skal skal definitivt prøve Frukt og Fiber når du er så fornøyd med det.

 

Ellers har jeg kjøpt ovesterin-krem (østrogenkrem man kan bruke selv om man ammer), og skal se om det bedrer følelsen av at noe kommer ut der nede. Har lest at noen har fått symtomlindring av det.I Begynnelsen brukte jeg glidekrem, og det hjalp også litt på den ubehagelige følelsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du ikke har fått tilbake mensen så er nok oversterin til stor hjelp.

 

Ellers.. Angående når man bør operere rectocele. Har hørt at når det kommer til det punkt at man må bruke fingen for å få ut avføring, da bør man få operert. Om det plager en. (og det gjør det vel for de fleste som har det slik...) Ingen skal måtte behøve å ha det slik nemlig.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Både smartballs og Aquaflex kan være løsningen for noen, det er ett treningssystem for bekkenbunnen og kjøpes på kondomeriet el liknende butikker.

09.03.09 - Bekkenmuskulaturen er selve gulvet i underlivet hos kvinnen. Det er veldig viktig å trene denne muskelen hver dag! Aquaflex gjør det lettere å komme i gang.

 

Aquaflex vaginalkoner med vekter hjelper deg å trene bekkenbunnsmuskulaturen riktig og effektivt.

 

Bekkenbunnen er selve gulvet i underlivet og bekkenbunnsmuskulaturen er bæreelementet for mange av våre indre organer – livmor, urinblære, tarmsystemet for å nevne noen.

 

Graviditet, fødsel, hormonendringer, vektøkning, hard treningsbelastning, tungt fysisk arbeid og normal aldring er med på å svekke bekkenbunnsmuskulaturen. Noen kvinner kan ha en genetisk sterk bekkenbunnsmuskulatur og kan gå igjennom flere fødsler uten å merke at bekkenbunnsmuskulaturen svekkes. Andre kan oppleve urinlekkasje i forbindelse med ulik fysisk aktivitet allerede i tyveårene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjedefremfall kan også skyldes en medfødt svakhet i bindevevet. Vil anbefale alle å kjøpe Silica fra helsekosten som styrker bindevevet og slimhinnene i kroppen. Usikker på om den kan taes når man ammer da, men jeg tror den kan det.

 

Noen er mer disponert for fremfall enn andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går helt fint an å leve med et fremfall. SÅ LENGE en ikke opplever det som plagsomt.

Ved operasjon i skjeden er det alltid en viss risiko for arrvev som kan gi smerter ved samleie. Men risikoen er liten, og de fleste opplever ikke dette. Men grunnen til at de ikke anbefaler operasjon med mindre en er plaget er jo fordi at så lenge man kan unngå en operasjon på kroppen så er det alltid det beste. Har lest igjennom tråden, og som en av dere sier.. du merker det bare når du tar fingen inn i skjeden og kjenner. Da er det fullt mulig å leve med det. Mens andre igjen, har store plager. Da bør man operere og ta den lille risikoen for plager. De aller fleste blir heldigvis helt fin etter en slik operasjon...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg har slitt med fremfall siden mitt andre keisersnitt. Har ikke skjønt at det er fremfall som har vært problemet før nå nylig, da mine symptomer har liknet plagene man får ved urinveisinfeksjon. Så jeg har vært til flere utredninger mht urinveisplager, og også blitt sett på av gynekolog -uten at det har blitt oppdaget at jeg har fremfall. Tror det er fordi plagene er verst på kvelden, mens jeg har blitt undersøkt på formiddag stort sett, samt at alt faller som regel på plass når jeg legger meg ned. Det går virkelig ut over livskvaliteten. Føler et konstant press, spesielt på ettermiddag/kveld -og det er ofte så ille at jeg ikke får sove. Har en periode som er ekstra ille nå, så derfor sitter jeg oppe i de sene nattetimer. Forsøker å legge meg ned innimellom, for smertene blir verre jo lenger jeg sitter oppe. Men sove får jeg jo heller ikke......

 

Har forresten aldri født vaginalt, så det er tydeligvis to tette graviditeter som er årsaken for min del. Jeg skjønte at det var snakk om fremfall da jeg ble bedre etter å ha dyttet oppi tampong. Har gått en god stund nå hvor jeg har holdt symptomene på avstand ved å bruke tampong så fort jeg får plager, men nå ser ikke det trikset ut til å hjelpe meg lenger heller. Så nå må jeg bestille time hos gynekolog igjen. Når jeg har vannlatingsforstyrrelsene så kan jeg kjenne at livmoren er lenger ned, og også blære og tarm kan jeg innimellom kjenne bukte seg ut. Skikkelig irriterende og plagsom lidelse. Synd at man ikke blir tatt på alvor. Jeg gruer meg til å gå til gynekolog igjen, for jeg er redd jeg får beskjed om at alt ser fint ut......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjenner meg igjen i det du skriver. Det føles som et slags press nederst i magen sant? Minner om plager ved urinveisinfeksjon ja. Hvordan kjenner du at livmoren er lenger ned? Kjenner du det inni skjeden? Jeg syns også at min er mye lenger ned enn før graviditeten. Da kjente jeg aldri livmortappen, nå kjenner jeg den lett inni der. Og det har kommet noen mnd etter fødsel. Var ikke sånn de første mnd...

Jeg kjenner også at tarm bukter seg ut ved hard avføring. Regner med det er blæra jeg kjenner innimellom også. Noe mykt som kommer frem innimellom på fremre skjedevegg. Varierende hva plager jeg har.. men har innimellom det presset du snakker om, føles som urinvesinfeksjon ja... Var en periode det var riktig ille, men så har det gått litt over igjen. Får også nedpress i løpet av dagen.

Jeg får også hele tiden beskjed om at alt ser bra ut hos gyn. Har vært hos tre ulike gyn, og alle sier at det ser bra ut. Normalt å bli forandret etter fødsel er alt de sier.

Må inn på ny nå og forklare alt av symptomer så kanskje det er mulig å bli tatt på alvor. Finner meg ikke i beskjeden om at alt ser fint ut lenger, for det kjenner jeg at det ikke er dessverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Annonse

Dere to siste. Jeg kjenner meg igjen i den pressende smertefølelsen. Svie.

Jeg har hatt det lenge, etter fødselen. Har også fremfall. Og jeg fant ut at fremfall i seg selv skal ikke gi slike smerter. Grunnen til smertene hos meg var at jeg ikke fikk tømt blæra skikkelig pga fremfallet.

 

Har aldri hatt svie i magen eller press lenger etter at jeg begynte å sørge for å få tømt blæra skikkelig.

 

Når blæren aldri blir tømt vil det irritere blæren enormt. Det vil gi en konstant press og svie-følelse, og det kan også føre til urinveisinfeksjon og i værste fall nyrebetennelse.

 

For å få tømt blæra skikkelig kan det være en ide å stå på alle 4 å tisse. Når du sitter på do så bøy deg fremover. Reis opp rumpa og tiss. Da blir blæren dyttet frem og du får tømt den helt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Hei! Tenkte bare å oppdatere litt her.

(jeg som hadde en fastlege som ikke hadde hørt om det.....)

Jeg var først på sykehuset der de konstaterte rectocele, men ikke sa noe om grunnen til det, og gav meg ny time til kontroll om 8 månder. Jeg syntes dette var veldig lenge til, så jeg bestilte time hos en gynekolog med erfaring på området, og han kunne se årsaken til fremfallet: Fødselslegen har klippet for dypt da hun klippet for å få plass til tangen, så hun har klippet over en muskel som går i ring rundt endetarmen. Enten det eller så har tangen revet den over. Gynekologen sa at dette er sjeldent, men det kan skje. Nå har han satt meg på vagifem-tabletter for å styrke slimhinnene, og henvist meg til operasjon i september/oktober.

Han var opptatt av at jeg var ung og at man måtte prioritere å få meg bra. Og det var ikke noe poeng i å vente lenger enn til slimhinnene er sterke nok, for en avrevet muskel gror ikke sammen av seg selv.

Han sa også at jeg kom til å bli bra igjen, og at sjansen for vondt arrvev er der, men at den er mindre enn den ofte er siden jeg er "ung" - 30 år.

 

Føler meg mye bedre nå som jeg har en plan og ting skal skje innen ikke alt for lang tid.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var det du som hadde nylig vært på KK?

Så bra for deg at du har fått en litt bedre forklaring da! Må være greit å vite årsaken. Også så supert at du får fiksa det allerede i september/oktober! Kan jeg spørre hvilken gyn du tok kontakt med?

 

Hvordan opereres det da? Må vel fikse bak i endetarmen da eller?

 

Interressant.

 

Skal inn på KK selv den 8.juni. Spent på om de kan si noe om årsaken til fremfallet mitt der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, han var flink han;) Mortensen heter han. www.sentrumslegene.no

 

Synes jo legen på KK behandlet meg bra, men hun fant ikke ut av hva det var. Tror de har en policy der på at fremfall skal vente et år uansett.

 

Regner med at de operere via skjeden. Ellers må de jo slå hull på endetarmen, og det høres ikke ut som en god ide... Det er jo en muskel som ligger rundt endetarmen, men den grenser jo inn mot skjeden også.

 

Håper du får en god opplevelse på KK!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gravid er ikke noe problem etter en operasjon, men det må bli keisersnitt. Han sa forøverig at jeg burde ta keisersnitt også i det tilfelle at jeg ikke opererte først, for det er for mye skade i området til at man vil anbefale å føde vaginalt.

Helt greit for meg:) Vil uansett ikke føde vaginalt mer etter dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er utrolig mange som plages med dette. Når jeg oppdaget cystocelen min så holdt jeg på å besvime, måtte rett og slett legge meg ned på gulvet på badet..... Følte meg som ei gammel kjærring for jeg trodde det var stort sett eldre som fikk dette. Men nå ser jeg jo at det er veldig vanlig dette her.

Jeg merket det nå da jeg ble gravid med nr 3 (nr 3 på 3,5 år - ikke rart det blir slark i systemet). Kjenner også at endetarmen kommer ut av og til, helst hvis jeg er litt forstoppet. Legen sa til meg at dette kan gå over etter fødsel, men mest sannsynlig må jeg opereres. Og det er klart jeg skal det. Jeg syns det er veldig ubehagelig og sex er ikke noe spesielt behagelig syns jeg. Merker det når jeg går tur, føles som hele greia kommer ut. Jeg har vært veldig flink med knipeøvelser både i svangerskap og etterpå uten at det tydeligvis har hjulpet.

Jeg hadde en veldig rask fødsel med nr 2. Fosterlyden ble borte slik at jeg trykket han ut uten pressrier. Det var nok da det skjedde. Fødselen tok bare 50 min også.

Hvis du ikke har store plager og planlegger flere barn vil jeg råde deg til å vente til du er ferdig med barnefødsler før du bli operert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du sikker på at det ikke er G-punktet du kjenner som en klinkekulestor sak rett innenfor?;) Det ligger der du HI lenger oppe forklarte; ikke så langt inne og på fremre vegg, som en kul;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns det er litt rart at de ikke går aktivt inn for å sjekke årsaken med en gang. Det er jo klart at fremfallet ikke trekker seg tilbake dersom årsaken er en avrevet muskel. Blir litt irritert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Jeg bare lurte på hvordan denne gynkologen fant ut av hva som var problemet.. hvordan sjekket han deg liksom?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...