Gå til innhold

Noen med skjedefremfall som har blitt bra igjen??


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=12955

 

Fant dette i pasienthåndboka... Det er ti år siden jeg fødde, men det er første gang noen har snakket om dette. Var litt godt kjenner jeg....

 

Jeg har en livmorhals som er ganske langt nede i skjeden. merker det skikkelig godt når jeg skal inn med tamponger og p-ringer. Slet også voldsomt med avføringen, og kan fortsatt gjøre det...

 

Min lege sa til meg at dette var enkelt å rette opp ved et kirurgisk inngrep, men at det også ville rette seg opp dersom jeg ble gravid igjen (men trolig falle tilbake etter fødsel). Av den grunn hadde det ingen hensikt å gjøre det før jeg er ferdig med å få barn.

 

Nå er det altså gått ti år og jeg er blitt vant til det. det plager meg ikke voldsomt som det gjorde før... Og jeg tror ikke samboeren min tenker på det når vi har sex (håper jeg da....). Men tenker dette er noe jeg vil rette på etterhvert ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

virker som det er mange som sliter med dette. Jeg har fremfall av bakre veggen, og til min fortvilelse oppdaget jeg at den fremre også har falt ned..jeg har bare ikke sett det så godt siden den bakre dekker åpningen. (deilig ikke sant?) jeg har en mistanke om at livmor også er fremfallen, men er usikker. Nå når jeg har mensen så kommer det såvidt blod frem fordi blæra og tarmen sperrer på en måte. Jesus christ hva en skal slite med...

Blir muligens bare ett barn på oss pga dette... Vil jo ha et barn til men det spørs om jeg kan gå med dette da jeg har så mange plagsomme symptomer. Isåfall blir det å prøve å bli gravid så fort som mulig, deretter operere.

For et liv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff, jeg får helt vondt av alle som sliter med slike problemer uten å gå til legen med det! Anonym 22.52 har du vært hos legen? Dersom du ikke ønsker/kan føde vaginalt er det jo mulig å få innvilget keisersnitt pga dette. Kom deg til legen og få henvisning til gyn slik at du får fakta på bordet. Ikke gå rundt å slit med det alene.

 

Hilsen meg som løp hylende til gyn da jeg oppdaget det... :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og du som lurte på om det er lett for legen å se... Ja det er det! Man ser det med en gang man titter inn der nede.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er derfor jeg syns det er så rart at legen min ikke har sagt noe. Men hos meg faller ting på plass når jeg ligger på rygg så lurer på om det er derfor...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har dette, og er så deppa. Føler meg så ødelagt:( Bekymrer meg for fremtiden, med hensyn til om det blir værre..hva med flere barn osv...

Føler meg som en gammel grandma i underlivet.

 

Noen som kan trøste?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah - en tråd med søstre i med samme skjebne! Det burde være et eget forum for oss....

Skulle like å møte dere også. Å se at dere er normale kvinner.

Jeg går f.eks rundt og tror at det bare er gamel feite damer og meg som har dette. Jeg er 30 år sprek og ser helt normal ut. Også går jeg rundt med denne kulen som hopper opp og ned i skjeden (rectocele) og gjør meg dødsfrustrert. I tillegg til at det legger en stor demper på ellers så aktive meg. Og skal villig innrømme at jeg har grått mine modige tårer. Hadde ikke planlagt at det skulle bli slik.

 

Jeg har fått mitt første barn for 10 uker siden. Har til nå merket null bedring og heller forverring da jeg ved en anledning forrige uke var på do og måtte presse kulen tilbake fordi den bulte ut. Og ut av den andre åpningen kom avføring. Et slag i psyken, for jeg hadde klamret meg til troen på at dette ikke skulle bli noe funksjonelt problem for meg.

Nå er jeg nervøs for å gå på do og presse fordi det buler mer ut av skjeden enn jeg synes er stas.

 

MEN TIL SAKEN. Jeg vil også opereres selv om jeg bare har ett barn. (er ikke sikkert jeg vil ha flere barn, og om jeg vil ha det, så får det bli keisersnitt om noen år. Orker ikke leve i 5 år med denne følelsen mellom beina!) Skal til fastlegen neste uke og har et stort spørsmålsark. Så vil bli henvist til en gynekolog som kan sette av en time og tegne og fortelle.

 

Jeg LOVER at jeg kommer tilbake til dette forumet og skriver om operasjonen når jeg kommer så langt. Jeg savner at folk skriver om at ting har ordna seg. De eneste som skriver i forum er jo frustrerte slik som oss. Hvor er dere, dere som har blitt bedre/taklet det/ blitt vellykket operert osv??

 

Leste at de opererer 6000 kvinner for fremfall av ulike slag pr år i Sverige. Så det er jo maaange der ute som må ha blitt bedre.

 

Ang trøst. Det er en trøst at vi er flere. Det er ekstra ille å gå rundt og føle seg som den eneste ulykksalige blandt tusen glade og energiske mødre....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Jeg har skrevet noen av innleggene her lenger oppe i tråden. Jeg har vært hos gyn. og lege. Jeg har bestemt meg for at jeg skal opereres etter sommerferien. Gleder meg til å få orden på det.

 

anonym 14.24. Ting kan bli bedre for deg når du slutter å amme og hormonene kommer tilbake til normalen. Vi har akkurat samme problemet. Kjenne godt igjen beskrivelsen av toalettbesøket ditt...

 

Vær obs på at gyn ikke nødvendigvis ser på rectocele/cystocele som et stort problem. Både legen min og gyn bagataliserte egentlig problemet. Gi klar beskjed om at det er et problem for deg. Spesielt ang avføring. Min gyn (på sykehuset) påsto at rectocele ikke påvirket toalett besøkene...

 

"godt" å se at andre har samme problemene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skriver under på at gyn bagataiserer. Jeg be omtrent ledd av da jeg i frustrasjon oppsøkte privat gyn i forrige uke. Sa at jeg føte jeg hadde skjedefremfall. Han sa han kunne omtrent garantere at jeg ikke hadde det, sev før jeg ble undersøkt.. I stolen kikket han raskt på meg og sa jeg hadde ikkew noe fremfall. Hadde jeg hatt det hadde ting "kommet ut" av skjeden. Jeg spurte han hvorfor den bakre skjedeveggen klumper seg ved inngangen.. det var bare heeelt normalt. Måtte regne med å bli forandret etter en fødsel. Jeg var kommet godt ut av det syns han, hadde sett værre. Jeg prøvde fortvilt å forklare han hvordan det er å gå på do for tiden..at jeg føler jeg må presse med fingen for å få avføring ut. Det var helt normalt...skjeden og endetarmen ligger jo vegg i vegg, så det var helt normalt.

Hos meg kommer også fremre skjedevegg langt ned, prøvde å forkare at jeg følte urinblæra var kommet ned... Det var den iallefall ikke i følge han....

Men det er jeg som må gå med følesen av å ha noe melom beina...det er jeg som føler en brå trang til å tisse i blant.. er bombesikker på at urinblæra har falt.

Men i følge han var alt normalt så lenge ting ikke tøt ut av åpningen...

 

Det er litt skummet å bli sjekka av slike folk, de har sett utrolig masse rart, og har et merkelig syn på hva som er normalt og ei. Jeg VET at jeg ikke er normal. Selvom han faktisk klarte å overbevise meg der på kontoret.. jeg kom hjem glad og fornøyd og sa til min samboer at jeg er helt frisk=) men så går det jo noen dager, symptomene kommer igjen..og jeg blir enda mer frustrert for jeg føler jeg ikke får hjelp.

 

Hva gjør man da?? når gyn ikke finner noe "galt"? Har det vært lett for dere å få diagnose på dette? Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre jeg...

 

Håper virkelig dere deler erfaringer med operasjon dere som skal det=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, så frustrerende!! Sa legen noe om hva du skulle gjøre med plagene da?

Hvor lenge siden er det du fødte?

jeg merker også at jeg har en kul i skjedeinngangen..fremre vegg. Og jeg klarer IKKE å leve med den følelsen av at jeg har en tampong i skjeden resten av livet. Det er jo så vanvittig ubehagelig!!!

 

Var "kulen" din langt nede i skjedeåpningen da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kulen på fremre vegg er ikke så langt nede, men det er fordi den bakre skjedeveggen dekker liksom... Tror den hadde kommet lenger ned om jeg ikke hadde fremfall i den bakre også...

 

Legen sa ikke noe om hva jeg skulle gjøre, sa bare at jeg var normal. At det var normalt å bli forandret etter fødsel...Og dette er passe frustrerende fordi han er overlege på sykehuset.

 

Hvem skal man gå til for å bli tatt seriøst da?

 

Jeg er ung pen og ser ganske så søt og uskyldig ut. De vil vel ikke si til meg at jeg har et fucked up underliv. Men jeg er tøffere enn jeg ser ut til å tåler faktisk å høre sannheten.. Det er mer frustrerende å føle at man ikke blir tatt på alvor.

 

Det må da være noen med god peiling på dette her?

Gidder heller ikke gå med følelsen av å ha en tampong i skjeden jeg heller..noe dritt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje det ikke er så lenge siden fødsel? Da er det jo vanlig at det kan være litt slapt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 mdn siden fødsel. Har merket forverring. Var ikke slik de første ukene, derfor tror jeg det er fremfall

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk du absolutt ingen tips om hva du kunne gjøre med plagene?? Ikke fysioterapi eller noe. Huff.. dette lover kanskje ikke godt for meg heller da!

Mente legen at det på en måte måtte "tyte ut" før du fikk behandling???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg nevnte egentlig ingen plager utenom det med avføringen... Den følelsen av en tampong er ikke der konstant så.. Dessuten ble jeg faktisk overbevist av han om at det ikke var noe gale. Helt til jeg kom hjem og begynte å kjenne på plagene igjen.

Og ja, han mente at det ikke kunne kalles fremfall før det tøt ut av åpningen.Det virker på meg som det skal være et svært fremfall før man får operere...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anonym 14:55. Du som bestemte deg for å operere etter sommerferien.. Kan du fortelle litt hva legen og gyn sa? Fant du noen som tok problemet seriøst altså?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lest flere steder at de kun opererer ut ifra kvinnens subjektive opplevelse av fremfallet (med mindre det ikke er helt katastrofalt). For fremfall er ikke farlig, og sjeldent smertefullt. Kun ubehagelig, upraktisk og frustrerende.

Derfor tror jeg det er viktig å forberede seg på å forklare legen hvordan man selv opplever fremfallet. Ikke hvordan tilstanden rent objektiv ser ut.

Jeg skal til legen min på mandag og øver på å fremføre frustrasjonene mine på en balansert måte;-S

Jeg vil ha det skrevet ned i journalen at dette går ut over livskvaliteten min. Tror det er viktig informasjon når de senere skal vurdere om de vil operere en ung kvinne.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lykke til på mandag, kom gjerne med en oppdatering. Du er den som fødte for 10 uker siden?

 

Det jeg har hørt også iallefall, er at man bør vente minimun 1 år etter fødsel pga at hormoner og slimhinner bør være balansert igjen. Om man opererer for tidlig etter fødsel, er det større sjangse for ømt arrvev .. Noe av fremfallet kan også gå tilbake det første året, derfor lurt å vente å se.

 

Å, kunne ønske noen som hadde operert kunne dele sine erfaringer...

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

anonym 14.55 her :o)

 

Var på gyn undersøkelse på sykehuset 6 uker etter fødsel. Gyn nevnte ingenting om rectocele, og jeg hadde ikke oppdaget det selv. Oppdaget det ca 3 mnd etter fødselen, mulig det hadde vært der siden fødselen, men jeg hadde ikke sett så godt etter for å si det sånn...

 

Jeg var hos legen ca 4 mnd etter fødsel. Da hadde jeg skikkelig vondt når jeg skulle på do. Jeg var passelig "hysterisk" fordi jeg syns det var så ekkelt. Legen beroliget meg og sa at underlivet mitt så helt fint ut... Jeg sto på mitt og sa at det aldeles ikke så "helt fint ut"... så han henviste meg til gyn på sykehuset.

 

Fikk time på sykehuset 6 mnd etter fødsel. Gyn klarte å overbevise meg at det ikke så "galt" ut, og at dette var noe jeg kunne leve helt fint med. Jeg måtte fortsette med knipinga. Jeg nevnte operasjon og han mente det var unødvendig. Han fant en cyste på eggstokken og ville ha kontroll av den 6 mnd senere.

 

12 mnd etter fødsel (i sist uke) var jeg inne for å kontrollere (vann)cysten og gyn spurte hvordan det gikk med rectocelen. Jeg fortalte at jeg slet med det og har problemer med å gå på do. Det mente han at ikke hadde noe med rectocelen å gjøre... Jeg nevnte igjen operasjon og han sa at det kunne jeg få dersom jeg "insisterte", men han hadde sett langt verre fremfall enn mitt, han kunne ikke engang se det utenfor kjønnsleppene.. Tror de er vant med helt herpa underliv og da virker mitt ganske greit... vel, han om det. Jeg skal ikke ha flere barn og gidder ikke leve med et underliv som er på vei ut kjønnsleppene resten av livet. Det føles ubehagelig, det lager krøll på avføringen og det ser helt jævlig ut. Jeg er 30 år og vil ha et normalt underliv igjen.

 

Jeg skal til gyn igjen med cycten på eggstokken om 3 mnd og da kunne han sette meg opp på operasjon dersom jeg fremdeles ønsket det. Det var min historie. Skal skrive om operasjonen når den er gjennomført :o)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for at du delte din historie=) Og ser veldig frem til oppdatering når du har fått operere=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

uff, jeg fødte for 7 uker siden tror jeg også har fremfall ser helt for jævlig ut der nede... må si jeg har grått noen tårer. er bare 26 år.. har ikke akkurat lyst til at partneren min skal drive å ordne der nede noensinne igjen... skal på etterkontroll i morgen, men vil ikke undersøkes der, skammer meg..... godt vi er flere da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...