Gå til innhold

Noen med skjedefremfall som har blitt bra igjen??


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

6 mnd siden fødsel og tror jeg har cystocele, blærenedfall. noen som kan dele sine erfaringer rundt dette med meg? er så bekymret!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Blære faller liksom litt ned pga av slappe bekkenmuskler etter fødsel. Man kan kjenne en kul inne i skjeden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kjente jeg og etter første fødsel, så gikk det plutselig bort.

Et år etter jeg fødte nr. 2 kjenner jeg det samme igjen. (Ble plutselig oppmerksom på det da jeg begynte med nuvaring, og var nødt å stikke fingrene oppi). Jeg merker ikke noe sånn ellers, og sex funker greit, men syns det er utrolig ekkelt å kjenne med fingeren.Så jeg og lurer litt på dette, er jeg egentlig normal, har alle det litt sånn eller skal man egentlig ikke kjenne noenting der inni?

Kjennes ut som en kul på størrelse med en stor klinkekule på fremsiden, rett innenfor åpningen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat sånn har jeg også!! Veit heller ikke om det er normalt etter fødsel, men det jeg plages med, er at jeg lekker litt når jeg hopper eller jogger... litt ubehagelig kan man si... :-/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det snart to år siden jeg fødte nr. 2 og jeg har det fremdeles. Men jeg lekker ikke, da. Syns bare det er veldig ekkelt.. Får vel bestille time hos gyn. og spørre om alle er sånn som oss.. ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Man kan også ofte få hyppige urinveisinfeksjoner hvis man har nedsunken blære, fordi man får ikke tømt den helt. Men jeg har ikke vært så plaget med det. Fælt hvor mye vi kvinner må gjennomgå... :-((

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var faktisk hos gynokolog i går med samme problemet som deg, eller jeg har rectocele jeg da...

Problemet kan forsvinne/minske når hormonene går tilbake til normalen etter fødsel og amming og dersom en er flink til å knnnnnipe :o)

 

Det er 1 år siden jeg fødte og det har ikke blitt bedre hos meg. Jeg fikk tilbud om å operere det. De anbefaler ikke operasjon dersom du skal ha flere barn da en vil ødelegge det opererte område ved en ny fødsel. Legen fortalte meg at det var en veldig vanlig operasjon. Har ikke bestemt meg om jeg vil operere enda. Jeg merker lite til det, og det blir igrunnen bare en "sjønnhetsoperasjon" for min del..

Gå til fastlegen din og be om henvisning til gynokolog.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja. Begge ungene mine satt fast. Med førstemann ble jeg klippet feil og revnet masse, sting gikk oppigjen- kort sagt kaos i underlivet :o)

Andremann satt fast og sto lenge i åpningen.

Tror første fødsel lagde grunnlaget for rectocelen, og etter andre fødsel klarte ikke veggen å holde igjen lenger...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

uff... det hørtes vondt ut ja... :-( hadde forsåvidt en uproblematisk fødsel i forhold til deg. Men det er vel kanskje ikke sånn at fremfall er avhengig av en problematisk fødsel?!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser det er flere som plages. Jeg fødte for tre år siden, og skjønner ikke hvorfor jeg har fått noe slikt. Venter på time til lege, men ser på nett at det blir anbefalt operasjon. Jeg er i beg. av 20- årene og synes det høres så drastisk ut med skjedefremfall i så tidlig alder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet du hvorfor de anbefaler det?

Jeg merker det ikke utenom at jeg kjenner det med fingeren og kanskje går litt hyppig på do etter sex og sånn :-P

Tror du det er anbefalt for meg også da?

 

anonym 1435

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hva slags plager på dette har dere da? Er d sånn at hvis man får operasjon, så kan man ikke få flere barn? Er i 20 årene jeg også, og kjenner at det på en måte er noe som fyller ut skjeden, hvis dere skjønner...? litt ekkelt å tenke på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sliter med det samme. Hos meg løsnet sting etter fødsel så veggen mellom endetarm og skjede ble jo dratt helt fra hverandre. I tillegg merker jeg fremfallet godt siden skjedeåpningen er så viiiid. Føles (og ser ut) som om innsiden skal komme ut. Forferdelig ekkelt og det sliter på humør og samliv og alt.

Jeg er også i begynnelsen av 20 årene og føler det er altfor tidlig å skulle slite med noe sånt.

Ønsker å operere dette bort. Kan man ikke bare ta keisersnitt da? Noen som vet mer?

 

---

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Jeg er den som var hos gyn :o)

Du kan få flere barn, men bør helst ikke føde vaginalt da området der du ble operert antageligvis ikke vil tåle trøkket ved en fødsel og gi etter igjen. En vil antagelivis få innvilget keisersnitt.

Det er en veldig enkel operasjon. Kunne reise hjem samme dag eller dagen etterpå.

Legen verken anbefalte eller frarådet operasjonen. Jeg kunne velge selv om jeg ville eller ikke. Jeg kommer antageligvis til å velge operasjon da jeg ikke har planer om flere barn med det første.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer ikke på tale å føde på nytt uansett om jeg opererer eller ei, da jeg er overbevist om at en fødsel vil gjøre tilstanden mye værre. Er usikker på om området hvor man er operert vil tåle et svangerskap da..sa han noe om det?

Er ivrig på å operere, syns dette er ekkelt.

Kan jeg spørre hvor gammel du er`?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er 30 år. Han sa bare at jeg ikke burde føde vaginalt, men jeg er enig i en graviditet antageligvis ikke vil gjøre det bedre da hormoner også spiller inn. Det er forholdsvis kort ventetid på operasjonen. (ca 2 mnd)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan jeg spørre hvordan man merker fremfall? Gir det utslag i noen plager?

Jeg har ingen smerter, lekkasjer el liknende.

 

Men synes jeg ser 'annerledes' ut nedentil. Fikk barn for 8 og 6 år siden og nå nylig. Men dette annerledes greiene var der før denne siste fødselen.

 

Det er liksom ingenting som henger på utsiden, men det ser så rart ut innigjennom hvis dere skjønner? Litt sånn klumpete.. Men for all del..det skal kanskje være sånn, har egetlig ikke studert så veldig grundig før.

Men det er ingen lege som har kommentert noe, så da er det kanskje normalt?

 

Annet spm:

Fødte for 6 uker siden, ble klippet, ingen smerter e fødsel nedentil, det har grodd, vi har hatt sex - og det gikk også glimrende, kviet meg jo litt i tilfelle det skulle gjøre vondt, men alt var som før;o)

 

MEN: jeg har stoppet å blø, men har akkurat som tynn tynn utflod innimellom, og det stinker så innmari. Nesten som ekstrem stram pisselukt, og det synes jeg er skikkelig ekkelt. Har lurt på om jeg lekker, men kniper og hopper og prøver å fremprovosere evt lekkasje uten at noe skjer.

Hva er dette da? Og hvor lenge vil det vare? Kan man ha utflo lenge e blødningen er stoppet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjedefremfall kan være fryktelig plagsomt. Ved fremre faller urinblæra ned i skjeden. Skaper en følelse av at noe er i skjeden..trykkfølelse...problemer med å tisse, uiv hele tiden. ++ Men kan også være så mild at man ikke har plager i det hele tatt. Ved bakre er det tarmen som dytter på skjedeveggen. Man ser en klump i skjedeinngangen.. nedpressfølelse, følelse av at en tampong sitter feil i skjeden, problemer med å gå på do. ++ Jo større fremfall jo mer plager.

 

Skjedefremfall er en ganske alvorlig diagnose. Det er riktignok ufarlig men kan gi en betydelig nedsatt livskvalitet. Et fremfall blir bare værre og værre med årene pga tyngdekraft og svekkelse av bekkenbunn. Man bør helst ikke jogge,løfte tungt eller ta sit ups da dette kan gjøre fremfallet værre og værre.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

og det irriterer meg at det står overalt at det bare er eldre damer som får det. Det stemmer ikke. Mange unge som sliter med dette...er jo bare til å ta et søk her inne for eksempel...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...