Gå til innhold

Noen som har en bra oppskrift på saltkjøtt & kålstappe??


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hi hi tulla!

 

Ta saltet svinebog og skjær kjøttet i biter fra benet. Ganske store biter.

 

Kok kjøttet med en ss salt i kjele, dvs det skal ikke koke men trekke skjønner du. ikke boble altså :-)

 

Skrell kålrot (mengder kommer ann på hvor mange som er til middag og hvor mye disse spiser. Hos oss går det alltid MYE!)

Vi pleier og lage rotgrøt vi da. Dvs at vi blander litt gulrot og poteter i stappen, for da blir den ikke så sterk til magen. ( Ren kålrot er sterkt!)

kok grønnsakene ganske godt slik at de kan stappes med hånd stappe. Smak til med salt og pepper ...og så brukte alltid mormor litt allehånde! Det er godt! Stek bacon slik at du får litt fett og renne over stappen og baconbiter i "Smørøyet!. Da har du min barndoms favorittmiddag : Salkjøtt og rotgrøt! God middagspølse kan også varmes ved siden av hvis barna ikke liker kjøtt så godt.

 

Vel bekomme!!

 

;-)

glemte og skrive at hvis du får dårlig tid etter all skrellinga og alt så går det ganske kjapt hvis du koker opp vannet først før du har oppi grønnsakene i terninger, -kålrot litt før gulrot og tilslutt potetene. Dette pga at koketiden på kålrot er lengre enn gulrot, og potetene trenger kortest tid. Sil av vannet godt før du stapper!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...