Gå til innhold

oppskrift på pizzabunn til langpanne.


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

heisann.har nettopp laget pizzabunn selv,og denne oppskriften er kjempe god.Men tror du skal halvere oppskriften:1 kg mel,250 gram smør,50 gram gjær,2 ts bakepulver,1 ts salt,3 dl melk,3 dl vann.Håper det smaker,den er i hvertfall kjempe god:)Stekes 15 min på 230

Tykk bunn, som er kjempegod.

 

1 liter mel

4 dl vann

1 pakke gjær

1 egg

litt olje

litt tørkede urter som oregano eller pizzakrydder

 

Bland det tørre, tilsett olje og egg, rør, tilsett vann, elt sammen til en smidig deig. Ha litt mel stående klar i fall du trenger litt til. Deigen skal være smidig, ikke klissete. Hev en stund. Elt ut i langpannen. forstek i 5 minutter om du vil. Legg på fyll, stek og nyt.

 

Tykk god bunn - nesten foccacia tykkelse:

50 g gjær

5 dl vann

5 ss olivenolje

600 g hvetemel + litt til når du baker den ut.

1 ts salt (jeg liker den litt salt og bruker gjerne litt til)

 

Heves ca 30-45 min. Stekes ved 225 grader i ca 25-30 minutter midt i ovnen.

 

Ønsker du tynnere bunn halverer du bare oppskriften.

En enkel oppskrift til langpanne; 3 dl vann ca 40 grader, 1 pakke tørrgjær, litt olivenolje og mel til du får ønsket konsistens, bruker selv ca 5-6 dl. Bruker å klappe deigen utover, greit å smøre langpannen med smør først. Da slipper bunnen lett i tillegg til at den blir ekstra sprø=)

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...