Amanter<3 1+venter tvillinger Skrevet 19. februar 2009 #1 Del Skrevet 19. februar 2009 Vi skal jo ikke spise spekemat, men hva når den er oppvarmet? som serranoskinke eller pepperonipølse på pizza, kan vi spise det? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139673494-spekemat/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. februar 2009 #2 Del Skrevet 19. februar 2009 Man skal ikke spise spekemat fordi kjøttet ikke er kokt eller stekt. Alt som varmes til over 70 grader i mer enn 10 minutter skal ta knekken på f.eks ecoli bakterier. Da vil jeg tro at pepperonipizza er helt trygg fordi den er stekt på høy temperatur i over 10 min. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139673494-spekemat/#findComment-139674666 Del på andre sider Flere delingsvalg…
September-spire Skrevet 25. februar 2009 #3 Del Skrevet 25. februar 2009 I følge lege Gro Nylander i boka "på vei", er spekemat trygt hvis det fryses først. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139673494-spekemat/#findComment-139709492 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nangiliama Skrevet 25. februar 2009 #4 Del Skrevet 25. februar 2009 ja, jeg orker ikke være hysterisk.. Spiser fenalår så det tyter etter! Er litt mer forsiktig med rå farseprodukter som spekepølse og denslags, samt spekemat produsert i utlandet som visse typer seranoskinke osv. I følge rådene så er ikke spekemat farlig for annet enn toksoplasmose dersom det ikke er "farse"produkter, for her kan det være E.coli. Men toxo dør ved dypfrys i 3 dg, og de fleste norske produsenter fryser kjøttet før de lager spekemat for å unngå en del andre parasitter:) Spekemat på pizza og slikt er veldig ok å spise! Husk jenter at selv om vi skal være nøye og sånn så det skal litt til å bli syke av maten i Norge:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139673494-spekemat/#findComment-139709554 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perledykkeren Skrevet 25. februar 2009 #5 Del Skrevet 25. februar 2009 må innrømme at jeg spise alt jeg utenom rått kjøtt (dog spiste jeg dette 4 timer før jeg tok graviditetstesten da....) Og ikke gammeloster, det er ikke dagligdagskost for meg. Her kaster jeg innpå med parmaskinke og annet digg jeg kommer over! Kanskje noen mener jeg tar sjanser men det gjorde jo alle også når jeg spiste reker, jordbær og alt annet som var "farlig" med mine to første både under graviditet og amming. "alle" mente mine kom til å bli allergiske og få kolikk etc etc men her i gården er alle friske som fisker. Ikke at jeg prøver å få toxoplasmose heller men velger å tro at maten i Norge er "frisk" mat! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139673494-spekemat/#findComment-139710816 Del på andre sider Flere delingsvalg…
snellaogsprella+enpåvei:) Skrevet 3. mars 2009 #6 Del Skrevet 3. mars 2009 Så enig, så enig:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139673494-spekemat/#findComment-139741260 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå