Tommage♀♂ Skrevet 14. februar 2009 #1 Skrevet 14. februar 2009 Sett en langpanne i bunnen av stekeovnen, fyll den halvfull med vann. Sett ovnen på instillingen med stjerne/dråpe, på ca 45'c. Da blåser du bollene opp slik de gjør i bakerier=D Gammelt nytt for alle som har jobet i bakeri/bakeravd i butikk kanskje, men sikkert et bra tips for andre=)
___ Skrevet 14. februar 2009 #2 Skrevet 14. februar 2009 Blir bakverket like lett som det er på bakeriene da? Jeg synes som regel boller ol fra bakerier er alt for lette, men det kan jo komme av andre ting enn hevingsmetoden.
Libido- Skrevet 14. februar 2009 #4 Skrevet 14. februar 2009 45 grader, er ikke det litt varmt? Heveskapene i bakeriet vårt holder 37 grader. (Damp)
Hikken Skrevet 14. februar 2009 #5 Skrevet 14. februar 2009 38 grader i det bakeriet jeg jobbet (også damp)
Tommage♀♂ Skrevet 14. februar 2009 Forfatter #6 Skrevet 14. februar 2009 Går raskere på 45'c, hehe=) Jeg syntes det ble litt kaldt i min ovn, så jeg skrur opp tempen. Blir ikke like lette nei, men større og luftigere enn vanlig. Og ikke så tørre som kjøpeboller! Og smaken er jo hjemmelaget=)
Tommage♀♂ Skrevet 14. februar 2009 Forfatter #7 Skrevet 14. februar 2009 Bollebrettet midt i ovnen. Har du flere brett så putt inn alle sammen, det er jo vifta som står på=)
juhuuuu Skrevet 14. februar 2009 #9 Skrevet 14. februar 2009 Skjønte ikke helt hva ovnen skal stå på. På varmluft?
Tommage♀♂ Skrevet 14. februar 2009 Forfatter #10 Skrevet 14. februar 2009 Jeg bruker ikke varmluft, men en innstilling jeg ikke vet hva heter. En stjerne med en dråpe under. Går sikkert like fint med varmluft, men bare sjekk at det ikke blir for varmt da! De står til de er passe hevet=)
Mammapudding Skrevet 16. februar 2009 #11 Skrevet 16. februar 2009 Må dytte opp litt her og spørre om noe:) (er ikke flink til baking bare så det er sagt før mine muligens dumme spørsmål kommer:) Når de er passe hevet og skal stekes, tas de da ut av ovnen mens den varmes opp? Eller bare skrur du opp varmen og lar bollene stå til de er ferdig? Må ha dette veldig trinn for trinn når jeg skal prøve å bake boller på søndag:)
Gjest nyttårsløftet Skrevet 16. februar 2009 #12 Skrevet 16. februar 2009 Supertips. Har planer om å bake snart, da skal det testes ut. Innbiller meg at den innstillingen er for tining?
It's all about me Skrevet 16. februar 2009 #13 Skrevet 16. februar 2009 Da skal jeg teste det p glutenfritt. Der blir alt jeg lagder små mursteiner.
*Rutletutt* Skrevet 16. februar 2009 #14 Skrevet 16. februar 2009 Jeg har ikke prøvd akkurat det, men jeg forhever ved å sette ovnen på 50 grader og sette bollen med deigen på nederste rille, og slår da av ovnen. Etterhever på samme måte. Bollene mine blir kjempestore og veldig lette og luftige - jeg får alltid masse skryt for de:o)
*Rutletutt* Skrevet 16. februar 2009 #15 Skrevet 16. februar 2009 Og nei, de blir ikke tørre;o) Når hevingen er ferdig tar jeg de ut av ovnen mens den varmes opp til 225 grader.
Gjest Skrevet 16. februar 2009 #16 Skrevet 16. februar 2009 Dette skal jeg prøve til lørdag, siden det er fastelavens til søndag.
Tommage♀♂ Skrevet 16. februar 2009 Forfatter #17 Skrevet 16. februar 2009 Jeg tar bollene ut og pensler dem med egg mens ovnen varmes opp til riktig temp=)
Tommage♀♂ Skrevet 16. februar 2009 Forfatter #18 Skrevet 16. februar 2009 Og tar selvsagt ut brettet med vann før bollene stekes!
Anne-B. Skrevet 16. februar 2009 #19 Skrevet 16. februar 2009 Jeg har funnet ut at det funker å ha dem oppå ovnen mens den varmes opp.
moota m storebror&lillebror Skrevet 16. februar 2009 #20 Skrevet 16. februar 2009 Jeg leste dette supre tipset og prøvde det på søndag. Etter 15 min så de så deilige og fine ut, men jeg tenkte, 15 min var vel litt lite, lot de stå i litt til. Det var akkurat som en suffle som lufta går utav når jeg tok dem ut. De har sikkert vært inni for lenge, og "puffet" De skled litt ut og så like puffa ut etter steking. Skal prøve å ta de ut etter 15 min neste gang. He he mye vil ha mer =)
Mammapudding Skrevet 16. februar 2009 #21 Skrevet 16. februar 2009 Hehe, takk for svar:) Skal prøve det på søndag:) Og ikke ha de lengre enn ca 15 min da, vil ikke ha flate boller;)
♥♥ M ♥♥ Skrevet 23. februar 2009 #23 Skrevet 23. februar 2009 For et bra tips Så bare slik at jeg har fortstått riktig: Etter bollene er rullet ut, så setter man de på et brett midt i ovnen. Under brettet har man en langpanne med vann i. Stemmer dette? hehe
gilgi Skrevet 23. februar 2009 #24 Skrevet 23. februar 2009 Lurer på skal de kun heves 15 i ovnen. Skal da ovenen forvarmet til 40 grader liksom eller er det bare å sette inn og skru på ovnen etterpå. Er ikke noe flink med gjærbakst, så må få det inn med ts:)
♥ Miss Fat ™ ♂ + ♀ Skrevet 24. februar 2009 #25 Skrevet 24. februar 2009 eller som mammaen min gjør, har de på 50-75 grader i 5 minutt for å heve de før en skrur ovnen helt opp. blir luftige da og...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå