Gå til innhold

Her kommer verdens beste tips til heving av gjærbakst:


Anbefalte innlegg

Skrevet

Sett en langpanne i bunnen av stekeovnen, fyll den halvfull med vann. Sett ovnen på instillingen med stjerne/dråpe, på ca 45'c. Da blåser du bollene opp slik de gjør i bakerier=D

 

Gammelt nytt for alle som har jobet i bakeri/bakeravd i butikk kanskje, men sikkert et bra tips for andre=)

Fortsetter under...

Skrevet

Blir bakverket like lett som det er på bakeriene da? Jeg synes som regel boller ol fra bakerier er alt for lette, men det kan jo komme av andre ting enn hevingsmetoden.

Skrevet

45 grader, er ikke det litt varmt?

Heveskapene i bakeriet vårt holder 37 grader. (Damp)

Skrevet

38 grader i det bakeriet jeg jobbet (også damp)

Skrevet

Går raskere på 45'c, hehe=) Jeg syntes det ble litt kaldt i min ovn, så jeg skrur opp tempen.

 

Blir ikke like lette nei, men større og luftigere enn vanlig. Og ikke så tørre som kjøpeboller! Og smaken er jo hjemmelaget=)

Annonse

Skrevet

Bollebrettet midt i ovnen. Har du flere brett så putt inn alle sammen, det er jo vifta som står på=)

Skrevet

Skjønte ikke helt hva ovnen skal stå på. På varmluft?

Skrevet

Jeg bruker ikke varmluft, men en innstilling jeg ikke vet hva heter. En stjerne med en dråpe under. Går sikkert like fint med varmluft, men bare sjekk at det ikke blir for varmt da!

 

De står til de er passe hevet=)

Skrevet

Må dytte opp litt her og spørre om noe:)

 

(er ikke flink til baking bare så det er sagt før mine muligens dumme spørsmål kommer:)

 

Når de er passe hevet og skal stekes, tas de da ut av ovnen mens den varmes opp? Eller bare skrur du opp varmen og lar bollene stå til de er ferdig? Må ha dette veldig trinn for trinn når jeg skal prøve å bake boller på søndag:)

Gjest nyttårsløftet
Skrevet

Supertips. Har planer om å bake snart, da skal det testes ut.

 

 

Innbiller meg at den innstillingen er for tining?

Skrevet

Da skal jeg teste det p glutenfritt.

Der blir alt jeg lagder små mursteiner.

Annonse

Skrevet

Jeg har ikke prøvd akkurat det, men jeg forhever ved å sette ovnen på 50 grader og sette bollen med deigen på nederste rille, og slår da av ovnen. Etterhever på samme måte. Bollene mine blir kjempestore og veldig lette og luftige - jeg får alltid masse skryt for de:o)

Skrevet

Og nei, de blir ikke tørre;o) Når hevingen er ferdig tar jeg de ut av ovnen mens den varmes opp til 225 grader.

Skrevet

Dette skal jeg prøve til lørdag, siden det er fastelavens til søndag.

Skrevet

Jeg tar bollene ut og pensler dem med egg mens ovnen varmes opp til riktig temp=)

Skrevet

Og tar selvsagt ut brettet med vann før bollene stekes!

Skrevet

Jeg har funnet ut at det funker å ha dem oppå ovnen mens den varmes opp. :)

Skrevet

Jeg leste dette supre tipset og prøvde det på søndag.

 

Etter 15 min så de så deilige og fine ut, men jeg tenkte, 15 min var vel litt lite, lot de stå i litt til. Det var akkurat som en suffle som lufta går utav når jeg tok dem ut. De har sikkert vært inni for lenge, og "puffet"

De skled litt ut og så like puffa ut etter steking. Skal prøve å ta de ut etter 15 min neste gang. He he mye vil ha mer =)

 

 

Skrevet

Hehe, takk for svar:) Skal prøve det på søndag:) Og ikke ha de lengre enn ca 15 min da, vil ikke ha flate boller;)

Skrevet

For et bra tips :)

 

Så bare slik at jeg har fortstått riktig:

 

Etter bollene er rullet ut, så setter man de på et brett midt i ovnen.

Under brettet har man en langpanne med vann i.

 

Stemmer dette? hehe

Skrevet

Lurer på skal de kun heves 15 i ovnen. Skal da ovenen forvarmet til 40 grader liksom eller er det bare å sette inn og skru på ovnen etterpå.

 

Er ikke noe flink med gjærbakst, så må få det inn med ts:)

Skrevet

eller som mammaen min gjør, har de på 50-75 grader i 5 minutt for å heve de før en skrur ovnen helt opp. blir luftige da og...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...