Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg savner blåmuggost!

Savner det vel litt ekstra siden det nå er forbudt, vil jeg tro. Men lell.

 

Men så kom jeg til å tenke på: pasta med blåmuggostsaus.

Det må da være lov?

Da dør vel alle skumle bakterier av varmen?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jippi! Då kan vi kose oss!! Kanske med en skvätt vin i också? :D

Skrevet

vet hvordan du har det, går forbi ostedisken i butikken med lengsel og smerte..... knekkebrød med skikkelig skarp blåmuggost og cherrytomater på toppen...mmmmm. Men jeg tror nok jeg venter. Utrolig hva man kan venne seg til. Hvis du er glad i pålegg med "kvass smak", prøv ruccolasalat og rødløk med skinke og tomat oppå! en god konkurrent til blåmuggen...enn så lenge. Lykke til!

 

Skrevet

Man kan spise melk og ost under graviditeten. Men det må være upasteurisert selvfølgelig. Noe som norsk mat er i dag. Myke og halvmyke oster som for eksempel brie og camembert og muggost som Gorgonzola bør inntas ferskest mulig..

Så velbekomme:-)

Skrevet

NEI! innlegget over er fullstendig feil. ikke svar på disse spørsmålene om du ikke er sikker på fakta!? det finnes flere unntak fra pasteurisert/upasteurisert-regelen, bl.a. for blåmuggost og brie!

 

Kvinnen som mistet sine ufødte tvillinger for halvannet år siden hadde spist pasteurisert brie.

Skrevet

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=187875

 

Fra matportalen:

 

Myke og halvmyke oster

Listeria er også påvist i myke og halvmyke oster - som for eksempel Brie og Camembert - og i muggoster som Gorgonzola, selv om disse er laget av pasteurisert melk. Selv om Listeria forekommer svært sjelden i disse ostene, er man helt på den sikre siden dersom man velger å unngå dem under svangerskapet.

 

Skrevet

Jeg svarte utifra det som står i svangerskapsboka. Regner med at det er riktig da..!!?? juno84

Dårlig av de at de skriver at man kan spise det da...

Skrevet

Det er så mange uenigheter om mange ting,trodde også ting var trygt hvis det var pasteurisert,men for å være på den sikre siden er det best å holde seg unna!;)

Skrevet

Fersk muggost?? En motsigelse i seg selv....

Lever selv etter litt strenge osteregler, noe som smerter meg, men bedre føre var er mitt motto.

Men så kan man se til andre kulturer da. I frankrike for eksempel så ler de av deg viss du sier at de ikke får lov å spise upasturiserte oster i svangerskapet...

Pizza løsningen har jeg deremot latt meg fristes av, der kan du få både spek og ost bare den er godt nokk stekt=)

 

Skrevet

Ja, småen09 har nok misforstått, alt må være pasteurisert, ikke upasteurisert. Men det er ikke lov å selge upasteurisert i norge så vidt jeg har forstått. Men muggoster skal man likevel holde seg unna. Brie er visst ok hvis den er fersk, men hvordan vet jeg det? Jeg holder meg unna.

Men sikkert riktig at det er ok hvis det varmebehandles?

Skrevet

Jeg holder meg una spekemat selv om det er varmebehandlet, for under spekeprosessen dannes det noen stoffer som visstnok ikke er helt bra (husker ikke hva det heter).

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...