(-: Ida&Tilde sin mams :-) Skrevet 18. januar 2009 #3 Skrevet 18. januar 2009 Men du kan spise det viss du oppbevarer det i frysen 1-2 døgn først:-)
meg & to små vampyrer Skrevet 18. januar 2009 #5 Skrevet 18. januar 2009 Nei, fryseren tar bare den ene parasitten. Men er det varmebehandlet kan du spise det.
Vifikkiaugust Skrevet 18. januar 2009 #6 Skrevet 18. januar 2009 Er nok ikke helt så enkelt dessverre. Er kjøttet infisert med Listeria, kan den også overleve i fryseren. Har klippet litt fra matportalen.no: "Listeria (Listeria monocytogenes) er en bakterie som finnes naturlig i vann, jord og råvarer. Bakterien vokser raskt i romtemperatur, men også - i motsetning til mange andre bakterier - ved lave temperaturer, som for eksempel i kjøleskap. Vanligvis er det nødvendig med et svært høyt antall bakterier per gram matvare for at det skal oppstå sykdom. Bakterien dør ved oppvarming, men overlever frysing. Listeria smitter først og fremst gjennom matvarer som oppbevares lenge i kjøleskapet og som spises uten oppvarming." Så jeg tar ikke sjansen disse få månedene....
Duddlidu Skrevet 19. januar 2009 #7 Skrevet 19. januar 2009 Men er det ikke toxoplasmose man skal passe seg for i rått kjøtt og spekemat? Den parasitten dør ved frysing. Listeria skal man vel passe seg for i ulike typer ost, rakfisk og slikt? Tror man fint kan fryse spekemat for å ta livet av toxoplasmose altså... men er ingen ekspert
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå