Kokkeli nyter våren:) Skrevet 16. januar 2009 #1 Skrevet 16. januar 2009 Av forskjellige slag? Melke suppe med makaroni, med risengryn, med sagogryn. Liker alt jeg, er så godt:)
Gjest Skrevet 22. januar 2009 #2 Skrevet 22. januar 2009 Det er jo veldig godt. Fikk det mye til desser når jeg var liten. Og så fikk vi av og til noe mamma kalte kleppmelk. Det var melkesuppe med melboller eller hva jeg skal kalle dem.
Mamman til 3 lykketroll Skrevet 23. januar 2009 #3 Skrevet 23. januar 2009 Jeg laga mye sånt da jeg var kokk på eldresenter. Hadde ikke prøvd det før det, men det var kjempegodt. Laga melkesuppe med risengryn og Trondhjemssuppe ) Nam!
lillesøster skal bli storesøster Skrevet 23. januar 2009 #4 Skrevet 23. januar 2009 Jeg liker sånn kleppmelk, eller bollemelk som vi kallte det for, mamma brukte å lage det før.
h@ppy elsker høstfargene :) Skrevet 23. januar 2009 #5 Skrevet 23. januar 2009 liker alt slikt. Her spiser vi klot (bollemelk, kleppmelk) til lunsj flere ganger i uka....nam-nam:))
Mamman til 3 lykketroll Skrevet 24. januar 2009 #6 Skrevet 24. januar 2009 Ja, og laga selvsagt kleppmelk. Kjempegodt om man er raus med egg og kardemomme i bollene )
Koseklompen Skrevet 24. januar 2009 #7 Skrevet 24. januar 2009 Pleide å spise det da jeg var lita, men har ikke oppskriften....
*gruffalo* Skrevet 24. januar 2009 #8 Skrevet 24. januar 2009 ehm...hva er melkesuppe?? Ser av alle de positive svarene at jeg nok egentlig burde vite hva det er...men det vet jeg altså ikke....
Kokkeli nyter våren:) Skrevet 24. januar 2009 Forfatter #9 Skrevet 24. januar 2009 Jeg lager melkesuppe slik: Koker opp melk, har så oppi det jeg skal lage suppe av, makaroni, risengryn, sago gryn, havregryn, bare ikke så masse at det blir grøt. Koker det til det blir myke og gode. Og har oppi sukker. Er søtt og godt, og herlig som dessert eller mellom måltid.
h@ppy elsker høstfargene :) Skrevet 24. januar 2009 #10 Skrevet 24. januar 2009 Kleppmat (klotmelk) lager jeg sånn: Koker opp 1 liter melk, med passe sukker i. bollene: mel salt melk (noen bruker egg og kardemomme) til deigen blir passe. bruker 2 ss til å forme å legger de i den oppkokte melken:) kjempegodt:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå