Gå til innhold

Hva er egentlig forskjellen på paella og risotto (bortsett fra hvor de kommer fra)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Virker da veldig likt spør du meg? I risottoen stekes risen før du har i buljong? Og du skal gjerne bruke vin? eller er jeg på villspor nå?

Fortsetter under...

Skrevet

I paella skal du la det ligge i ro i pannen mest mulig, mens risotte bør du røre mye i etter det jeg har forstått. Har noe med konsistens å gjøre?

Skrevet

Paella er vel en betegnelse på en rett med fisk og skalldyr????

 

Mens risotto er en risrett.....

Skrevet

Trodde jeg og solfrøken, helt til jeg så en kokk på tv lage med kylling...

Skrevet

Paella er en spansk nasjonalrett som består av kokt ris, olivenolje tilsatt safran og blandet med skalldyr, blekksprut, fisk, fugl m.m. Paella kommer egentlig fra Valencia og betyr direkte oversatt stekepanne. Paella serveres i dag i utallige varianter og er en svært populær rett.

 

Risotto er en italiensk rett. Risotto lages av ris, rundkornede ristyper som arborio, carnaroli og vialone nano. Denne risen skiller ut store mengder stivelse under koking, omtrent som den norske grøtrisen.Man tar litt løk eller sjalottløk i en panne med olivenolje, deretter legger man i risottorisen. Denne stekes til risen er blank, men ikke brunet. Så tilsettes en mindre mengde kraft som så kokes inn under stadig omrøring. Dette gjentas flere ganger til risen er myk, og stadig omrøring gjør at stivelsen frigjøres fra risen og skaper en kremaktig konsistens. Risen skal gjerne være litt al dente, dvs. at den skal gi tyggemotstand, og inneholde nokså mye fuktighet, italienerne sier all'onda, med bølger. I en enkel risotto rører man så inn klumper av kaldt smør og revet parmesan.

Risotto serveres gjerne i den enkle, klassiske formen uten mange tilsetninger, men det er også vanlig med grønnsaker i. man kan også tilsette kjøtt/fisk.

 

WIKIPEDIA! =)

 

Skrevet

Genialt! Tusen takk!!!! Var vel nærmere paella det jeg hadde til middag i dag da :-)

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...