Gå til innhold

Oppskrift på god og saftig gulrotkake mottas med takk :-)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kommer til å bruke en høy rund kakeform (sånn med hull i midten) om det har noe å si

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Denne er knallgod!

Skrevet

Ojsann, ble noe rart her.

 

Amerikansk gullrotkake:

2 kopper mel

2 kopper sukker

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts kanel

 

blandes tørt

 

3 kopper revet gulrot

1 kopp olje

4 egg

 

mixes godt og blandes i det tørre

stekes ca 45 min på 200grader (ta stikkprøve, eller er ferdig når den slipper i kanten)

 

Glasur:

 

 

 

Skrevet

Ups, hva skjer??

 

glasur:

1 philadelphia naturell

1.5 ts olje

3/4 dels kopp melis

1 klype salt

 

Jeg bruker kopper som rommer ca 2 dl

 

da tror jeg alt er med:)

Skrevet

tusen takk ! Den hørtes veldig god ut. Hva slags olje bruker du? Vanlig olivenolje?

Skrevet

Denne her er fantastisk god!!!!

 

Gulrotkake med ostekrem

 

Kake

4 egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 ½ dl olje

5 dl revne gulrøtter

 

Ostekrem

100 g naturell kremost (1 pakke)

60 g mykt smør

1 ts vaniljesukker

2 dl melis

 

 

Steketemperatur 175 C

Steketid 50-60 minutter

Nederste rille

 

 

Forvarm stekeovnen.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen hvetemel, natron, kanel, salt og vaniljesukker og sikt det inn i eggedosisen. Bruk en slikkepott og vend inn melblandingen. Bland oljen med de revne gulerøttene og vend/rør gulrøttene inn til slutt.

 

Hell røren i en smurt og meldrysset kakeform (24 cm). Stek kaken på nederste rille til den slipper kanten på formen. Avkjøl.

 

Bland sammen myk kremost naturell, mykt smør, melis og vaniljesukker. Smør kremen på den avkjølte kaken. Lag mønster med en gaffel og pynt med strimler av forvellet gulrot.

 

Skrevet

Har ei knallgod ei med en del krydder og ost med mandarin i glasuren hvis du er interessert. Men jeg gidder ikke hente den og skrive inn hele oppskriften hvis du har bestemt deg for en av de andre:)

Men den blir saftigere hvis du rasper gulrøttene på den nest groveste og smaker deilig friskt med sånn mandarinost. Kan sikkert gjøre det med de andre også-

.

Skrevet

vanlig olivenolje, ja:)

Skrevet

Denne har jeg fått servert flere ganger og den er kanskje den beste gulrotkaken jeg har smakt. Fyll med meierismør er bare helt fantastisk.

 

Av Lise Finckenhagen

 

Gulrotkake

3 egg

170 g brunt sukker

120 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts ingefær

1/2 ts revet muskatnøtt

1/2 ts nellik

1 dl smeltet smør

5 dl revne gulrøtter

100 g grovhakkede valnøtter eller pecannøtter

 

Glasur:

100 g kremost naturell, romtemperert

60 g smør, romtemperert

250 g melis

1 ss finrevet sitronskall

saften av 1/2 sitron

 

Visp egg og sukker til eggedosis.Bland det tørre og rør det inn i eggedosisen. Rør inn smør, gulrøtter og nøtter. Kle en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir og hell i røren. Stek kaken ved 175 grader i ca 40 minutter. Avkjøl kaken på rist.

 

Rør sammen ost,smør og sitronskall. Bland inn melis og sitronsaft. Del gjerne kaken i to lag og smør litt glasur mellom lagene, dekk kaken med resten av glasuren. Lag mønster med baksiden på en skje eller lag stripemønster med en gaffel. Pynt med f.eks.spiselige blomster eller marsipangulrøtter.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...