Gå til innhold

Hva slags pålegg spiser dere på brødskiven?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Husker ikke om man kan spise salami og servelat...

Skrevet

Servalat kan du bare spise! Jeg spiser litt salami når den er helt fersk. Ellers spiser jeg for det meste hvit ost, leverpostei, skinkestek eller egg.

Skrevet

Ja, dette lurer jeg også på. Ikke fordi jeg lurer på hva som er trygt å spise, men fordi jeg er så vanvittig matlei og trenger inspirasjon.

:0)

 

Skrevet

Hvitost m paprika el kaviar, brunost m el uten appelsinmarmelade, kremost, leverposte m sylteagurk, kokt egg m majones og kaviar, skinke, frokost salat m paprika og agurk,

makrell i tomat, og Hapå... Pluss frukt, spiser asse frukt iløpet av uken!

 

Prøver å variere litt for å få i meg de næringstoffene jeg trenger.

Drikker jo ikke melk til vanlig, så prøver å kompensere med oster gravide kan spise, eller cornflakes, og drikker cultura.

Ellers er det masse jern i brunost og leverposteien..

Skifter også en del på hvitosten så jeg ikke skal gå lei- norwegia,ridderost,gräddost...

Samme med kjøttpålegg- familieskinke,servelat,hamburgerrygg,fårepølse,krydderskinke osv osv...

 

Hmmm...ble litt sulten jeg nå..! :q

Skrevet

Eg spurte legen min om salami....ho hadde aldri høyrt at me ikkje kunne eta det....eg et syltetøy, kvitost, servelat, salami, div skinker, egg, makrell i tomat, brunost, div salatar, agurk, paprika........og så er det SÅÅÅÅÅÅÅ godt med corn flakes!!!!!! nam nam :)

Skrevet

Nå virket det kanskje som jeg ikke gjør annet enn å spise.. he,he..

 

Men jeg spiser altså ikke mer enn to brødskiver (el knekkebrød isteden) +1frukt til frokost, lunsj, el kvelds altså... Men jeg varierer mye på det!;-)

Skrevet

Leverpostei er en fin jernkilde. Dessverre er det ikke lenger jern i brunost, med mindre man velger Litago som er tilsatt jern. Synes selv det er litt vanskelig å få nok jern gjennom kosten. Siden jeg har fått påvist lavt jernlager går det i floradix jernekstrakt for meg.

Skrevet

 

Peanøttsmør grov type MMMMMMMMMMMMMM

Reker (i lake) med majones og litt sitron

Røkt laks med majones og agurk - jævlig godt

Sjokade

Egg+kaviar

Makrellfilet i tomat

Fleskepølse

Falukorv

Jarlsbergost

Leverpostei

 

Salami sier enkelte at man burde fryse pga noe med bakterieinnholdet

 

 

Skrevet

røkt laks er greit å spise så lenge den er rimelig fersk.. man skal også passe seg for å spise svolværpostei til min store overraskelse og skuffelse fordi det inneholder fiskelever..

Roastbeef ska man oxo holde seg unna, for det er jo rått..

*sukk* av en eller annen grunn har jeg veeeeldig lyst på det jeg ikke kan spise. Savner fetaost i salaten... :P

Skrevet

Tror ikke det er så farlig men man skal ikke spise hverken kjøtt eller fisk som ikke er varmebehandlet. Dette for sikkerhetsskyld.

Det kan inneholde bakterier som ikke bra for forsteret.

Dette inkluderer da både spekemat og røkt laks. Jeg har i alle fall holdt meg unna dette, tenker at det er ikke verdt å ta sjansen, det finnes jo mye annet godt pålegg;)

At en kan fryse spekemat for å ta livet av bakteriene stemmer bare halvveis, det finnes to typer bakterier som kan opptre her og bare den ene dør ved frysing..

Men dette er jo bare for sikkerhets skyld...

Skrevet

shortcake<3:

 

det er bare og spise fetaost!! jeg er hekta på apetina feta snack, og det er helt trygt, for den er pausterert..!! :):)

Skrevet

 

Jeg spiser alt jeg spiste før jeg ble gravid! (men jeg er veldig kresen, så det er ikke den helt store risikoen for mini likevel..kan ikke fordra andre oster enn vanlig hvit og brun ost..spiser ekstremt sjelden salami eller spekeskinke etc. Hender jeg tar en skive fårepølse eller mørpølse)

 

Skrevet

Her går det i

 

salami

vanlig gul ost med sylteagurk

leverpostei med sylteagurk

eggesalat eller andre salater

egg

skinke med sylteagurk eller vanlig agurk

morpølse

 

er vel stort sett det det går i nå, har dilla på sylteagurk

 

er jeg brød lei spiser jeg frokostblanding og da må jeg ha med sjokolademelk

Skrevet

Kan jeg d!!? Hurra! Nå skal det bli gresk salat til middag til uka!<3

Oxo har jeg et glass med fylte oliven i skapet som jeg har glodd lengselsfullt etter en gooood stund nå... Hirr,hirr. =)

Skrevet

Siden du spør om hva vi spiser så understreker jeg at det er kun det jeg svarer på her. Ikke hva jeg mener man ikke bør spise.

 

Jeg spiser:

 

Nøkkelost

Makrell i tomat

Kokte kjøttpålegg

Middagsrester av kjøttkaker, steik ol.

Falunkorv av kalkun

Syltetøy

Banan (innimellom med syltetøy)

Egg

Leverpostei

Reker

Rekesalat

Gulost

Agurk og tomat med salt og pepper

Sennep under div. kjøttpålegg

 

Jeg prøver å være flink til å variere. Ellers er ikke jeg noe strort brødfan. Spiser derfor også grøt som alternativ til brød innimellom. Da havregrøt, gjerne med rosiner på i stedet for sukker.

Skrevet

Noen skrev lengre opp at man ikke kan spise røkt laks - det er ikke sant. Man kan spise den, men det sies at den burde være fersk. Ærlig talt tror jeg folk nesten velger selv hvor nøye man skal være. Den ene fastlegen min bare heiset på øyenbrynene da jeg spurte henne om jeg måtte holde meg unna speket kjøtt.

 

Mamma har fem unger, i alle svangerskapene har hun ikke hatt en eneste regel på hva hun har holdt seg unna. Og hjemme hos oss gikk det MYE i f.eks. salami og laks. Ikke farlig, ikke farlig. Og ingen er syke...

 

Bon apetit!

Skrevet

jeg har blitt hekta på remulade he he.kusina mi har kjøpt med to flasker fra danmark til meg. så på brødskiva er det alltid remulade med nogo attåt.f.eks. fiskepudding,egg,krydderskinke,falukorv eller tomat og agurk med pepper på...namminammmmm

Skrevet

Røkt laks spiste jeg i lula noen ganger..er så godt på egg! blir sikkert mere til påsken!

 

Men egentlig så spiser jeg og gjør akkurat som før jeg ble gravid.

 

Å nå fikk jeg utrolig lyst på brødskiver med tomat og majones, synn vi verken har tomater eller majones.

 

Kom å på mere pålegg jeg spiser

Kjøttpudding

Karbonader

nøkkelost

 

Skrevet

Åh, kjøttpudding på brødskiva! Herlig tips :) Ketchup har jeg ikke spist på sikkert fem år før jeg ble gravid, men nå bruker jeg det ofte. Og brødskive med kjøttpudding og ketchup! jaaaa

Skrevet

ost og skinke, falukorv, kalkunpølse, leverpostei. makrell i tomat,brunost, er vel det det går i for tiden passer på og pynte opp med salat, tomat, agurk, paprika, druer, ol. så ser det ikke så kjedelig ut.

 

har vært veldig matlei en stund men ser ut til at det endelig har snudd litt.

Skrevet

Jeg har dilla på eplegele jeg! :)

 

Ellers spiser jeg:

Gulost

Egg med salami

Fårepølse

Prim

Leverpostei med sur agurk

Servelat

Brunost

Banan

 

Har også fryktelig lyst på nugatti om dagen, men har ennå ikke gitt etter for presset og kjøpt en boks (er ikke pålegg jeg har til vanlig).

 

Skrevet

Jeg er blitt hekta på eplegele og makrell i tomat, så nå er det stort sett det det går i her. Men ellers så spiser jeg det jeg har lyst på. Men man blir jo litt forvirret over at noen sier det ene og noen det andre.

Skrevet

Er ingen som har svart ordentlig på hva som ikke anbefales å spise, salami og annen spekemat er nemlig blant de ikke anbefalte matvarene! Dette fordi kjøtt som ikke er varmebehandlet kan inneholde en parasitt som forårsaker toksoplasmose, som ikke er bra for babyen. Dersom du fryser spekematen et par døgn er det OK å spise den, i følge Gro Nylander.

 

Røkt laks er OK så lenge det er lenge til den går ut på dato. Man skal også være forsiktig med pålegg som snart går ut på dato, da disse matvarene kan inneholde listeria-bakterien.

 

Dog skal det sies at sjansen for at norsk mat inneholder farlige bakterier/parasitter er svært liten, så lenge den har blitt oppbevart kjølig, det er jo mange som spiser alt uten at det får noen konsekvenser. Men husk å være mer forsiktig utenlands, spesielt i varme strøk!

Skrevet

Ingen grunn til å bli hysterisk på noen måter, som det gjentas i det uendelige har kvinner vært gravide i masse hundre år før oss -og det har gått bra uten all informasjon som vi har:) så er trygt å spise norsk mat...salami og servelat også:)

 

syns dette var en morsom trå:)

har selv nyoppdaget "gammel" mat som salami, leverpostei, kaviar og cornflakes, så det er det det går i =)

 

litt trist nå når julebrusen forsvinner, så har hamstret:)

Skrevet

kan man spise Reker? har hørt at det ikkje e så bra, ka sier dere?

Noe fasit svar :P

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...