Mum28 Skrevet 10. januar 2009 #1 Skrevet 10. januar 2009 Jeg har alltid sterilisert pumpa, men synes det er så tungvint. Og så er det dumt å kaste god melk. Hvis pumpa er vanlig vasket, dør vel eventuelle bakterier ved nedfrysing eller koking?
mamarama og lille banan Skrevet 10. januar 2009 #2 Skrevet 10. januar 2009 rådet er å koke pumpa etter hvert bruk, ja. hva har du tenkt å koke melka for? det er de farlig melkebakteriene som det er viktig å ta knekken på. både pumpe og frysebeholder for melk skal kokes før bruk, og melka du pumper ut for frysing skal i fryseren så fort som mulig.
Snupp@ med 3 barn Skrevet 10. januar 2009 #3 Skrevet 10. januar 2009 Må ikke koke melken, da blir den ødelagt
treerbanden Skrevet 10. januar 2009 #4 Skrevet 10. januar 2009 det holder å kjøre den i oppvaskmaskina, den blir steriliert godt nok der.... men den må kokes ein gang når den e heilt ny
Mum28 Skrevet 10. januar 2009 Forfatter #5 Skrevet 10. januar 2009 Jeg mente ikke å koke melka alene, men hvis man f.eks. bruker den i grøt o.l.
mamarama og lille banan Skrevet 10. januar 2009 #6 Skrevet 10. januar 2009 er ikke helt enig med treerbanden der altså...rådet er å vaske i oppvaskmaskin eller for hånd først, og deretter koke. siterer fra www.flaskeposten.org: "En brystpumpe består av så mange deler og krinkler og kroker at vi anser det som tryggest å sterilisere denne etter hver gang den har vært i bruk, også når barnet blir større."
treerbanden Skrevet 10. januar 2009 #7 Skrevet 10. januar 2009 Har eg aldri gjort med mine 3 unger, og de har ikkje lide noen nød av det...
mamarama og lille banan Skrevet 10. januar 2009 #8 Skrevet 10. januar 2009 vanlige oppvaskmaskiner blir ikke mer enn 50-60 grader når de vasker, skyllinga kommer opp i maks 70-80 grader. da blir det ikke sterilisert. det betyr jo ikke at det ikke går bra, men det er jo best å være forsiktig. men for all del, folk må få gjøre som de vil jeg koker utstyret etter hvert bruk. skjønner om det kan være slitsomt om en fullpumper.
<3 coccinelle Skrevet 10. januar 2009 #9 Skrevet 10. januar 2009 Da har du vært heldig - ting blir ikke sterilisert i oppvaskmaskina. Det er vel bare rundt 40 - 50 grader der. Og bakterier dør ikke i fryseren altså bare så det er sagt. Der jeg jobber (bakteriologisk laboratorium) oppbevarer vi alle slags bakterier ved -70 grader fryser og vi tar dem opp og dyrker dem - de lever som bare det!
<3 coccinelle Skrevet 10. januar 2009 #10 Skrevet 10. januar 2009 Man koker ikke mme eller mm til grøt. den skal bare varmes opp til 37 grader. Du ødelegger viktige bestandeler av mm hvis du koker den.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå