Gå til innhold

Klarer aldri å få til pizzadeig, noen som har noen tips??


Anbefalte innlegg

Skrevet

Blir bare klissete og ikke til å arbeide med huff

Fortsetter under...

Skrevet

(mye) olivenolje om du knar inn til slutt, sa blir den glatt og lett å kjevle ut

 

prøv deg frem med mengde

Skrevet

Jeg bruker:

1 l mel

1 pose gjær

1 dl olje

lunket vann (kanskje 4 dl, bare slumper)

litt salt evt annet krydder

 

 

Skrevet

Da får jeg prøve det, men hva kan man bruke for å ha en grov deig i stedet for fin?

Skrevet

hemmeligheten bak god pizzadeig er å kna og elte til en blir gul og blå! eller i hvert fall nesten ;) er den for klissete har du i mer mel. ha også på et tynt lag med mel der du elter og kjevler ut deigen :)

Skrevet

Hvor lenge skal den heve? brukte grovt mel i stedet for fint.

Annonse

Skrevet

gå inn på egg.no, de har en fin oppskrift på pizza deig. jeg bruker den alltid.

jeg liker også grov bunn så jeg blander i sammalt hvete grovt f eks, det skal väre 7 dl mel da blander jeg 5 dl hveteml og 2 dl sammalt hvete grovt. blir kjempegod pizza!

Skrevet

Mine blir alltid veldig smidige, jeg brukr bare

 

sammalt speltmel

vanlig hvetemel (ca 50/50 av hver av disse to)

vann

gjær

litt salt og evt oregano

 

utrolig gode å kjevle ut, ikke noe stress nei. :)

Skrevet

signerer mamma til gutt 271008 :)

 

Du må bare elte, elte, elte og elte! Så blir den bra til slutt :-) Om den er klissete - tilsett mer mel, da vel! :-) Jeg bruker alltid pizzabunn i pose fra toro, der man kun tilsetter vann, og synes den er knallgod!

Skrevet

Toro pose med deig. Den er god. Blir alltid perfekt hos oss:)

Skrevet

Jeg bruker Andreas Viestad sin oppskrift.

 

ca 2 1/2 dl vann

litt gjær (20 g, f.eks)

salt

1 ss olivenolje

mel

 

(ikke helt nøyaktig oppskrift, men man må jo ta det litt på feelingen!)

 

Bland ingrediensene og så er det bare å begynne og kna! Kna deigen i minst 10 minutter, gjerne 15. Tilsett mel etter hvert som deigen blir klissete. Det er greit om du har en tv på kjøkkenet eller en avis ved siden av deg... :-)

 

Hev deigen en time, så er den kjempeenkel å kjevle ut og blir helt perfekt.

 

Det tar tid, men det er det som funker! Har hørt brødbakere si det samme; tid er det som skal til, både til knaing og heving!

Skrevet

Da blir det hjemmelaget vegetarpizza her i dag, så får vi se om den blir noe ålreit hehe. Ordner seg vel sikkert:-) Nam nam

Annonse

Skrevet

Jeg kjelver ikke deigen. Jeg heller litt olje på bakepapiret og i hendene og trykker den ut med hendene. Den blir ikke klissen og ekkel, men oljen gjør at den blir litt sprø.

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...