Gå til innhold

kan man spise myke oster?


Anbefalte innlegg

Har lest at man kun skal spise pasteuriserte oster og at så lenge man holder seg borte fra myggoster så er det bra. Men så kom jeg over en artikkel hvor det stod at man også skulle holde seg borte fra myke oster, selv om de var laget av pasteurisert melk!? Stemmer dette? Jeg laget ostekake her en dag av philadelphiaost og smelte nesten i meg hele greia alene...og nå er jeg nervøs for å ha gjort noen skade på den lille engelen min:( Skal jeg bekymre meg? Noen som vet?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139397666-kan-man-spise-myke-oster/
Del på andre sider

Fortsetter under...

norske helsemyndigheter anbefaler nå at man ikke spiser mykoster selv om de er pasteurisert.

 

mange leger og jordmødre sier fremdeles at man kan spise alle oster så lenge de er pasteuriserte.

 

men du,

når det gjelder philadelphia osten tror jeg den er helt grei,

og at det er forskjell på smøre-oster og "mykoster"

med mykoster mener man f.eks. brie og camembert, den type oster.

kremost fra Tine er f.eks helt greit.

 

Du kan ikke spise brie eller camembert, det er påvist listeria i disse en rekke ganger - selv om de har vært pasteuriserte. Husker dere ikke kvinnen som mistet sine ufødte tvillinger, etter hun ble servert brie på rikshospitalet?

Gjør et arkivsøk på VG og Dagbladet, så kan dere se en rekke artikler om listeriafunn i disse ostene. Kremoster kan du kose deg med!

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...