Gå til innhold

Et spm til dere som har laget hjemmelaget karamellpudding


Anbefalte innlegg

Skrevet

Når det står at puddingen skal avkjøles i formen, setter dere den inn i kjøleskapet da? Smeltet først sukker i pannen og hadde dette i bunnen av formen, når jeg da helte over som er ganske kald så stivner jo sukkeret. Bare spent på om dette løser seg opp igjen eller om jeg har gjort feil. Settes formen i kjøleskapet må jo sukkerlaket stivne til knekk og det skal det jo ikke.

 

HJELP? :)

Skrevet

Hvis du har gjort riktig,så skal ikke sukkeret stivne igjen.... går helt fint å ha i kjøleskapet.

Skrevet

Hvor stiv skal puddingen være før den tas ut av ovnen? Nå er det som en snerke på toppen og den har stått i ca en time. Skal den være fast før den tas ut? Tusen takk for svar, første gang jeg lager og det sto ingenting i oppskriften.

Skrevet

Takk, har søkt opp mange andre oppskrifter men ingen har forklart konsistensen før den skal ut av ovnen. Mamsen ordner vet du :)

Skrevet

bare hyggelig=) godt nyttår

Skrevet

La den kjølne litt på benken, så den ikke er ovnsvarm når du setter den i kjøleskapet. Den bør helst stå i formen i minst ett døgn, men det er vel litt sent nå ;o) Regner med du skal ha den til i kveld?

 

Tips: Smelte sukkeret direkte i forma (husk grytekluter) så slipper du å tulle rundt med varmt sukker fra gryte til form. Så lar du forma stå til sukkeret "setter seg", det begynner å knekke og kneppe i det og det krakkelerer. Da har du en form full av knekk, men det er helt riktig. Så kan du helle i selve "puddingrøra", så skal alt inn i ovnen i vannbad, og da smelter sukkeret igjen, uten å trekke inn i puddingrøra. Da blir det "riktig" karamellpudding, men karamellsaus rundt.

Skrevet

Og for å sjekke om puddingen er ferdig bruker du baksiden på en skje. Ha litt vann på skjea så den ikke "setter seg fast" i puddingen, og klapp lett på den. Om den virker fast og litt gummiaktig er den klar :o)

Skrevet

Takk begge to, tenkte egentlig å ha den med på festen i kveld, men er den ikke ferdig får det bli i morgen da. Men nå er den ute av ovnen, kjent på den med baksiden av en skje og det flyter karamell rundt. Skal la den stå der så får vi vurdere å ta den med som nattmat. Seneste laget, JA! :)

Skrevet

Du kan jo sette den ut, med plast over, eller rett i kjøleskapet. Går fint det. da burde den være klar til i kveld.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...