Lisa & lille Noah<3 Skrevet 31. desember 2008 #1 Del Skrevet 31. desember 2008 Vi har kjøpt kalkunfilet på 1,8 kg, men jeg har aldri tilbredt kalkunfilet før.Hva gjør jeg? Svigerinnen min sa jeg burde steke den i stekepose, og det har jeg kjøpt, men jeg har aldri brukt stekepose på noe før heller.. Helt blank jeg, noen som kan veilede meg litt? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139354634-hjelp-steking-av-kalkunfilet/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zitro Skrevet 31. desember 2008 #2 Del Skrevet 31. desember 2008 Ildfast form, steketermomerter i midten, 200 grader til den er ferdig :-) Sån gjør jeg, ingen pose og den blir nydelig og saftig. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139354634-hjelp-steking-av-kalkunfilet/#findComment-139354639 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zitro Skrevet 31. desember 2008 #3 Del Skrevet 31. desember 2008 dvs kjernetemperatur på minst 75 grader. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139354634-hjelp-steking-av-kalkunfilet/#findComment-139354646 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lisa & lille Noah<3 Skrevet 31. desember 2008 Forfatter #4 Del Skrevet 31. desember 2008 Takk:) Da blåser jeg i stekepose, blir litt for mye for en ufaglært husmor som meg;) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139354634-hjelp-steking-av-kalkunfilet/#findComment-139354655 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Libido- Skrevet 31. desember 2008 #5 Del Skrevet 31. desember 2008 Denne skal vi ha i kveld: Ingredienser 1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g ca. 2 ss smeltet smør salt og kvernet pepper Rotgrønnsaker: ca. 500 g søtpotet eller vanlige poteter 3 stk. gulrot 1 stk. persillerot eller litt sellerirot 1 stk. fennikel 2 stk. rødløk 3 båt hvitløk 2 stilk frisk rosmarin eller timian Fremgangsmåte I stekeovn ved 180 °C Skrell og del grønnsakene i litt grove biter eller båter og legg dem i en ildfast form. Legg hvitløk med skallet på i formen sammen med noen kvister rosmarin. Legg på kalkunfileten, pensle med smør og ha på salt og pepper. Stikk steketermometer inn i midten av fileten. Stek kalkunfileten 50-60 minutter til termometeret viser 68 °C. Pensle fileten med litt smør under steking. La kalkunfileten hvile litt før den skjæres i skiver. Legg filetskivene tett sammen oppå grønnsakene og sett formen på bordet. Siden din filet er større, beregn lengre steketid. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139354634-hjelp-steking-av-kalkunfilet/#findComment-139354660 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Libido- Skrevet 31. desember 2008 #6 Del Skrevet 31. desember 2008 Den var veldig høyt zitra.. max 70 ville jeg sagt. Skal være 68 på kalkun. Tror 75 blir veldig tørt. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139354634-hjelp-steking-av-kalkunfilet/#findComment-139354665 Del på andre sider Flere delingsvalg…
~sjiraff~ Skrevet 31. desember 2008 #7 Del Skrevet 31. desember 2008 Stek den for all del ikke til 75 grader, da ødelegger du hele fileten. 68 grader er nok på kalkunfilet. 180 grader i ca 40 minutter pr kg. Altså skal din steke i ca. 1 time og 10 minutter. Men bruk alltid steketermometer allikevel. Og la fileten hvile litt før du skjærer i den. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139354634-hjelp-steking-av-kalkunfilet/#findComment-139354785 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zitro Skrevet 31. desember 2008 #8 Del Skrevet 31. desember 2008 Synets 68 høres lite ut jeg da, på min pakke med kalkunfilee så står det 75-80 grader for å få det gjennomstekt... har laget det til 75 grader hver gang før og den blir så mør og fin... pensling med smør gjør jeg også :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/139354634-hjelp-steking-av-kalkunfilet/#findComment-139354844 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå