Gå til innhold

Noen av dere som er flinke på mat? Skal lage skinkestek for første gang :o


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har ei steik på 1kg med svor, u/ben. Er litt usikker hvordan jeg skal gjøre ang temperatur/stekemåte og for å få svoren sprø. Og hvordan lager jeg sausen av stekesjyen?

 

Blir veldig glad for tips og råd :)

Fortsetter under...

Skrevet

Er ikke spesielt flink, men pleier gjøre dette:

 

Pleier å steke den på 200 grader i 1,5 til 2 timer. har du steketermometer pleier det å stå på hvor høy temp. det skal være før en skinkestek er ferdig. For å få svoren sprø, pleier vi å sette opp temp. på grill mot slutten av steketiden, og gjerne flytte opp steken i ovnen. Følg med, for det blir fort brent.

 

Når det gjelder sausen pleier jeg gjøre slikt:

Ta sjy over i en egen kopp. Smelte smør i en stekepanne, ha i mel og brune dette til ønsket farge. Helle over sjyen mot slutten, og helle i vann til ønsket konsistens på sausen. Tilsetter sukkerkulør om det ønskes mørkere farge.

 

Så pleier jeg å smake til sausen med det man måtte ønske. Salt, evt. pepper, løk/hvitløk, litt ketshup, rømme/fløte evt. en bit brunost, en dært sennep...du velger selv hva du vil ha i :) Løken kan du evt. la surre litt i mel/smørblandingen før du heller i vannet.

 

Lykke til!

Skrevet

Oooh okei:) Skal man svi smør/melblandinga til sausen? Syns å ha hørt noe om det. Har prøvd meg på brunsaus til koteletter og sånn et par ganger, men min erfaring er at sausen deler seg? :( Er det derfor du bruker litt vann oppi? Hehe er helt grønn på dette jeg. Takk for svar:)

Skrevet

jeg skal også lage steik i dag. men hvor får jeg kjøpt den? noen som vet?

Skrevet

Kjøpte min i frysedisken på rema. Meny bruker ha fersk om du har d liggende i nærheten der du bor? :)

Skrevet

Hei.Jeg har stekt steik mange ganger som blir så saftige og gode.

Dette gjør jeg:

 

Legg steika oppi en ildfast form eller helst kjerramikk bolle om du har også heller du et fullt kjøkkenglass med vann oppi der.Tilsett smør,salt og pepper.

Ett annet tips er å legge steika med svoren ned først også steker du den sånn på 200 gr i 1 time for så og snu steika og steike den med svoren opp 1 time til.

Helt på slutten tar du ut den kraften du trenger til sausen(jeg pleier ca halvt kjøkkenglass)Obs pass på at det hele tiden er vann i forma.

Tørr steik er ikke godt og da får du jo heller ikke sjy vet du.

 

Lykke til og håper du klarer det!!

Annonse

Skrevet

fint eg datt innom denne tråden idag. skal selv ha skinkesteik, men kjøpt den ferdig på butikken. men hva til? tenkte kokte poteter og sjysaus med grønnsaker, men høres så kjedelig ut. sjokolademousse emd vanailjesaus til dessert

 

Skrevet

Da tar jeg en tur på Meny :o) takk takk.

Skrevet

Har en stor god ildfast form jeg tenker kunne passa til dette ja:) Tilbehør til tenkte jeg poteter, rødkål, saus og kokt brokkoli. Også løken og gulrøttene som har ligget og godgjort seg i stekesjyen. Namm!

Skrevet

En enkel måte å lage saus på er sile av sjyen og koke den opp i en kjele, rør inn jevning av vann og mel. (til 2-3 dl sjy: ca 1 dl vann 1-2 ss hvetemel som du rister sammen i et glass eller shaker) Så rører du dette inn i den kokende sjyen mens du rører godt. La småkoke 10-15 min for å få bort melsmaken. Krydre og smak til med f eks litt fløte, soyasaus, balsamicoeddik, worcestersaus eller noe annet med litt smak.

Skrevet

Man bruner smør/melblandingen, den skal ikke bli svidd, så du må røre rundt hele tiden og ha plata på ca.4. Har til slutt vann oppi, og rører veldig godt, da deler den seg ikke med mindre du har veldig mye smør/fett i sausen.

Skrevet

Hvordan gikk det med steika?

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...