Gå til innhold

Kan jeg lage Dronning Maud fromasj uten portvin?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har lyst til å lage det i morgen, noen som har en oppskrift uten portvin?

Skrevet

Ja, bare dropp portvinen=)

 

5 eggeplommer

5 ss sukker

 

piskes stivt

 

6 dl kremføte

 

stivpiskes

 

5 plater gelantin, bløtes 10 minutter i kaldt vann, klem ut vannet og rør sammen med 1/2 dl kokende vann. Ha dette i eggedosisen, og bland sammen med kremfløten etterpå. Rasp en plate kokesjokolade og ha mellom lagene

Skrevet

Dette er svigermors oppskrift, nydelig;

 

5 dl fløte

5 egg

5 plater gelatin

4 ss sukker

 

Pisk eggedosis

Smeltet fingervarm gelatin i eggedosisen, hell i litt av gangen

Bruk stålvisp

Pisket krem til slutt

Raspet sjokolade i lag oppå

 

Er mannen som har skrevet ned dette, så bare spør om du lurer på noe. Skal lage den i morgen vi også!:)

Skrevet

Må bare få legge til at det er inmari godt med en skvett Baileys i! Jeg lager en med og en uten hvert år, og den med Baileys i blir oftest spist opp=)

Skrevet

Ok, tusen takk for oppskrift begge to. Jeg er ikke så god venn med gelatinplatene, kan jeg bruke gelatinpulver istedet?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...