wendy Skrevet 30. desember 2008 #1 Skrevet 30. desember 2008 Har kjøpt en kalkunfilet på 1.8 kg. Den var ferdig marinert når jeg kjøpte den. Hvor lenge må den i være i ovnen og hvor mange grader? Og hva skal jeg krydre med? Bruker dere stekepose? Eller ildfastform? I så fall med eller uten lokk? Ble mange spørsmål dette, men jeg blir kjempeglad hvis noen vil hjelpe meg:)
Babyønske �� Skrevet 30. desember 2008 #2 Skrevet 30. desember 2008 Du kan legge den i en ildfast form med litt vann i bunnen, legg gjerne i noen grønnsaker(gulrot og løk) for å få god kraft til saus(etterfyll med vann om det koker inn). Er den marinert trenger du ikke krydre noe mer. Stek den på 180 gr, ca 1/2 time pr kilo, eller til 68 gr hvis du bruker steketermometer. Trenger ikke lokk, men du kan se etter mot slutten av steketiden om den blir for godt stekt på toppen, da kan du i så fall legge over litt alu.folie. La den hvile 10-15 min når du tar den ut av ovnen. Sil av kraften og bruk den som basis til saus, eller som væske til posesaus. Lykke til
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå