Gjest Skrevet 23. desember 2008 #1 Skrevet 23. desember 2008 Hva er forskjellen på natron og hornsalt? De har samme funksjon, sånn cirka, og jeg veit jeg har putta hornsalt i alt når jeg ikke har hatt natron. Funka gjorde det også, så?
Gjest -<<- Skrevet 23. desember 2008 #2 Skrevet 23. desember 2008 Dette burde være barnelærdom for noen med ditt nick, men siden vi er i julestemning og alt det der - gently googled by yours truly: "Hornsalt er i praksis ammoniakk og kullsyregass som reagerer med hverandre. Stoffet reagerer på luft og går i "oppløsning" om det ikke oppbevares tørt og lukket. Hornsalt kan bare brukes i slike varer som blir helt gjennomstekt og tørre etter steking, som for eksempel kjeks og tørre kaker. Ammoniakkgassen som frigjøres under stekingen suges nemlig lett opp i vann, og hvis du for eksempel bruker hornsalt i en formkake som inneholder mye fuktighet, vil ammoniakkgassen suges opp, og bindes av væsken slik at det ferdige produktet vil lukte og smake salmiakk! Ved bruk av Natron som hevemiddel vil bare halvparten av kullsyregassen bli frigjort. Det vil da oppstå en hvit "rest" som er soda. Sodaen er nært beslektet med natronLUT og derfor er det ikke bra å bruke bare natron som hevemiddel. Ofte sier vi at "det smaker natron" når det oppstår vondsmak på bakverk tilsatt natron, men i virkligheten er det altså soda som setter smak."
prekæs Skrevet 23. desember 2008 #3 Skrevet 23. desember 2008 men hjortetakksalt og hornsalt er det samme...eller?
prekæs Skrevet 23. desember 2008 #4 Skrevet 23. desember 2008 Jo. det var det samme. ( jeg googlet) Jeg er en racer på å lage lut hvis det skulle være behov. Jeg mener sånn til lutefisken, gulvene og til å suge på sånn ellers:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå