Idun<3tosmå<3 Skrevet 22. desember 2008 #1 Skrevet 22. desember 2008 Er det fordi den tempen er veldig nært spisetemp. Eller ødelegger man proteinene i grøten om man har høyere temp? Har prøvd å sende mail til Nestle, men får ikke svar...
Gjest Skrevet 22. desember 2008 #2 Skrevet 22. desember 2008 Jeg har aldri laget grøt på 50 grader... Dvs når jeg laget med mme ble det vel nærmere spise temp, fordi jeg laget melken ved å blande kaldt og varmt vann til riktig temp, men nå som jeg blander med vann, lager jeg den varmere for at den ikke skal bli kald med en gang. Koker opp vann og tar en dasj med kaldt vann oppi, da er det spise klar i løpet av noen minutter, og holder seg lunket lenger.
Frøken Freken Skrevet 22. desember 2008 #3 Skrevet 22. desember 2008 I følge Nestle blir næringstoffer i morsmelkerstatning ødelagt dersom vannet er særlig varmere enn 40c, så det er nok det samme med grøten, tipper jeg.
Gjest Skrevet 22. desember 2008 #4 Skrevet 22. desember 2008 Hm... Jeg har bare kokt opp vannet og laget grøten med en gang. Har ikke tenkt noe mer over det, for den blir jo kald med en gang! Håper ikke jeg har drept alle næringsstoffene da isåfall .. Begynner å lure her jeg også nå!
Idun<3tosmå<3 Skrevet 23. desember 2008 Forfatter #5 Skrevet 23. desember 2008 Fått svar fra Nestle, årsaken til at man ikke skal blande med for varmt vann er i følge Nestle: Det anbefales ikke å blande grøtene med kokende vann av flere grunner. Ved høyere temperatur på vannet tapes C-vitamin og melkeproteinene i grøten endrer struktur og kan gjøre grøten noe tyngre fordøyelig, i tillegg er det lettere å få klumper når man blander med for varmt vann. Men noen svarte på en likens tråd på skravle at WHO anbefaler at man alltid blander pulver med vann over 70 grader etter det som hendte i Kina. Så jeg vet ikke helt hva som er viktigst jeg...
Mmiljemors¤prinsesse¤+baby Skrevet 25. desember 2008 #6 Skrevet 25. desember 2008 Hei jeg har også bare blandet med engang etter vannet har kokt... Men hva hendte i Kina?
Matildesnusk + lille ups Skrevet 25. desember 2008 #7 Skrevet 25. desember 2008 Jeg også bruker alltid vann som nettopp har kokt. Syns ikke det er noe vanskelig å røre ut klumper, men det med c-vitaminer vet jeg jo ingenting om..
Idun<3tosmå<3 Skrevet 27. desember 2008 Forfatter #8 Skrevet 27. desember 2008 Dette skjedde i Kina: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/kina/artikkel.php?artid=539248
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå