Hermione_77 Skrevet 21. desember 2008 #1 Skrevet 21. desember 2008 Jeg har hørt 2 forskjellige ting når det gjelder introduksjon av gluten: 1. At man bør vente med introduksjonen så lenge som mulig 2. At man bør starte tidlig (6 måneder) med å introdusere små mengder av gluten under dekke av mye morsmelk. Noen som vet hva som stemmer?
Grateful mom Skrevet 22. desember 2008 #2 Skrevet 22. desember 2008 Litt begge deler tror jeg.. Vi introduserte det når hun var ca 6 mnd, men gir det ikke hver dag.
Sjokoholikern Skrevet 22. desember 2008 #3 Skrevet 22. desember 2008 Du får ikke kjøpt gluten til barn under 4 mnd, jeg mener ferdigprodusert barnemat har bare mais og ris-grøt osv, ikke melprodukter. Men ved 6 mnd kan man introdusere det, litt etter litt. Det har jeg gjort med mine to små, og de tåler fint gluten de Foreløpig da, eldste er jo bare snart tre år...
LilleMy08 Skrevet 22. desember 2008 #4 Skrevet 22. desember 2008 Bør man starte med hvete, havre eller rug grøt først da? Har lest at det er mest gluten i hvetegrøt. Gir man bare litt gluten grøt ved siden av ris eller mais grøt en periode for så å gå over til full posjon gluten grøt?? Er litt usikker her jeg... Kan noen hjelpe?
Isabella12 Skrevet 22. desember 2008 #5 Skrevet 22. desember 2008 Jeg var også veldig urolig for gluten, og begynte med småfolks ris og pastagrøt da han var ca 6 måneder, deretter gikk vi over til havregrøt. Tror kanskje diskusjoner på nettsteder som dette gjør det vanskeligere enn det er. Hs sa iallefall at det er så små mengder uansett så du kan trygt gi en porsjon havregrøt eller hvetegrøt tilpasset barnets alder. Havre er jo uansett sunnere, så jeg gir fortsatt mest havre eller fullkorngrøt, nå er han 8 mnd. Lykke til, det går helt sikkert veldig fint.
Hermione_77 Skrevet 22. desember 2008 Forfatter #6 Skrevet 22. desember 2008 Til opplysning inneholder havre i seg selv ikke gluten, men det kan inneholde spor av gluten på grunn av at det ofte males på samme mølle som hvete. Jeg har cøliaki selv, og siden det er arvelig er jo min sønn ekstra utsatt for å få det han også. Blir da selvfølgelig ekstra opptatt av dette.
Grateful mom Skrevet 22. desember 2008 #7 Skrevet 22. desember 2008 Jeg tror det er viktigere å introdusere mens man ennå ammer, enn å vente lengst mulig, også plutselig vil ikke småen ha mer mm, før du har testet det ut. Du kan f.eks forsøke å amme først, og så gi en halv porsjon med glutenholdig grøt, et par dager i uken først. Hvetegrøt gir ikke vi uansett, da er det bedre med havre eller en type fullkornsgrøt. Hvetegrøt gir ikke noe særlig næring, bare vomfyll og er ikke særlig bra for tarmen. Vi bruker også en del spelt.
Mari80 Skrevet 22. desember 2008 #8 Skrevet 22. desember 2008 Jeg har cøliaki selv og har snakket med helsesøster om dette. Hun kontaktet cøliakiforeningen og fikk til svar at vi som har cøliaki, skal introdusere gluten når babyene vanligvis begynner med brød, altså ved 7-8 mnd alder.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå