Odine! Skrevet 12. desember 2008 #2 Skrevet 12. desember 2008 Du lager falsk marsipan, men med mintdråper i stedet for mandeldråper og lager kuler av disse. kulene ruller du først i smelta sjokolade med litt Delfiafett, og til slutt rulles de i kokosmasse.
mine små gull Skrevet 12. desember 2008 Forfatter #3 Skrevet 12. desember 2008 men hvordan lager jeg falsk marsipan?
Odine! Skrevet 12. desember 2008 #4 Skrevet 12. desember 2008 Google "falsk marsipan" Feks her: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift21012.asp (vi pleier å bruke melk, ikke fløte, og vi bruker heller ikke tragant) http://ikkepedia.org/wiki/Falsk_Marsipan
mamman til to gutter Skrevet 12. desember 2008 #5 Skrevet 12. desember 2008 Jeg har rotet bort oppskriften jeg brukte i fjor, men har tenkt å lage etter denne i år og tror den er ca lik den jeg brukte i fjor: http://www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=1109 Jeg dyppet hele kula i sjokolade i stedet for å lage grop å legge sjokolade ned, men fulgte oppskriften bortsett fra det
St.Sunniva Skrevet 12. desember 2008 #6 Skrevet 12. desember 2008 Eller du lager dem selv fra bunnen av: 250 g melis 1/4 ts indisk tragant (kjøpes på apoteket) 1 liten eggehvite 6-8 dråper peppermynteolje (også på apotek eller helsekost) Pynt: f.eks en mokkabønne på hver (trykk gjerne ned kulen litt, så den blir litt flatere) Ha melis og tragant i bollen. Tilsett eggehviten og peppermynte og arbeid dette til en smidig masse. Trill små kuler. Pynt med mokkabønner eller smelt sjokolade og kokosfett i vannbad. Ha sjokoladen i en sprøytepose og pynt kulene med det.
Odine! Skrevet 12. desember 2008 #7 Skrevet 12. desember 2008 Ok, nå fant jeg fram oppskriftsboka mi ;-) Rollekvitt (peppermyntegodteri) 2 toppa ts hvetemel 1 dl melk 1/2 kg melis 6 dråper peppermynteolje. 1 plate kokesjokolade 50 g delfiafett Kokosmasse Kok melog melk til en tjukk deig. Avkjøl. Kna inn melis og peppermynteolje. Lag kuler. Smelt sjokolade og delfiafett i vannbad. Rull kulene i dette. Rull dem til slutt i kokosmasse. (de heter Rollekvitt fordi de blir rullet i hvitt - kokosmasse) Restene av sjokoladen og kokosmassen kan du blande sammen - ta i mer kokos om nødvendig og rute og sette i kjøleskapet - det blir litt ekstra godteri.
mine små gull Skrevet 12. desember 2008 Forfatter #8 Skrevet 12. desember 2008 tusen takk damer..nå ska jeg bake å kose meg:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå