Blafrende Hengejur♥♂08♂13? Skrevet 12. desember 2008 #2 Skrevet 12. desember 2008 noen starter ved 4 mnd, andre ved 6 mnd, og noen på helt andre tilspunkter... 4 mnd er vel det som er anbefalt som lavest alder, pga tarmers utvikling, men noen må begynne tidligere pga barnets behov for mer næring enn melk kan gi, mange begynner da med velling istedet for grøt for å skåne magen og tarmer. Man begynner med glutenfri grøt, enten ris eller mais. Det finnes mange forskjellige å kjøpe på butikken. Man kan også lage selv,men da må man finne gode oppskrifter slik at det ikke blir kluss med væskemengde. Alex startet med grøt/velling når han var litt over 3 mnd fordi han trengte mer næring enn mme klarte å gi, altså, han spiste så mye mme at han spøy, og ville fortsatt ha mer. Vi prøvde nestle sin maisgrøt som tilberedes med mme/mm, men denne likte han ikke. Gikk deretter over til HIPP sin risgrøt med banan og fersken som tilberedes med vann, denne elsket han. Ble bedre konsistens enn med Nestle sin grøt. Vi brukte ca 2 uker på å komme opp i full mengde vann/pulver, og 2 uker til til å komme opp i en hel posrsjon på en dag. Deretter tok det en uke så var han oppe i 2 fulle porsjoner. han var altså over 4 mnd før han fikk ordentlig grøt, og ikke vellling, og nesten 5 mnd før han fikk 2 fulle porsjoner om dagen..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå