ble mamma 1.juli 08 Skrevet 21. november 2008 #1 Skrevet 21. november 2008 har laget hirsegrøt nå for første gang, og vet ikke hvordan jeg skal få fintmost den fullstendig? kjøre den i kjøkkenmaskina/blender?
super76 Skrevet 21. november 2008 #2 Skrevet 21. november 2008 Fant du hirsekorn du? Jeg kjøpte hirsegrøt på sunkost - samme opplegget som Bjørn havregrøt. Den er finmost, veldig! Hvor fikk du tak i det? Men tilbake til spørsmålet ditt, jeg kjører Bjørn havre i foodprosessoren (hvordan skrives det??) - det blir bra av det! Kan jeg spørre om en ting til kanskje, hvor mange typer grøt lager du? Her går det i havre og hirse - en med og en uten gluten.
super76 Skrevet 21. november 2008 #3 Skrevet 21. november 2008 Ja, så var det meg igjen! Jeg kjører korna i maskinen før jeg koker grøten! Har en boks med ferdigmosa korn klar til koking!:-)
ble mamma 1.juli 08 Skrevet 21. november 2008 Forfatter #4 Skrevet 21. november 2008 takk for svar! kjøpte hel hirse på naturli'vis helsekost, merket er helios=) jeg skal begynne med grøt for første gang i morgen, så foreløpig bare laget hirsegrøt i dag slik at den er klar (kan stå i kjøleskap i fire dager). har tenkt å bare bruke hirsegrøt en stund, så tilsette litt gulrot i kokevannet med grøten og finmose den sammen med grøten. så tilsette en skje kaldpresset kokosolje i grøten etterhvert, men nå i begynnelsen blir det kanskje bare så vidt noen skjeer, så venter kanskje litt med å tilsette noe som helst. etter hirsegrøten blir det kanskje havre, men det har jeg ikke tenkt så mye på enda;)
ble mamma 1.juli 08 Skrevet 21. november 2008 Forfatter #5 Skrevet 21. november 2008 så du knuser dem før du koker? gjør du det etter du har vasket og ristet dem da sikkert eller?
super76 Skrevet 21. november 2008 #6 Skrevet 21. november 2008 På helsekosten der jeg bor fikk jeg beskjed om at mat hadde de på meny....makan til dustebutikk...men får komme meg til en annen helsebutikk skjønner jeg!:-) Jeg har morsmelk i grøten. Har laga grønnsaksmos som han får midt på dagen med søtpotet og en dæsj med biff med litt mm på toppen!:-) Ganske gøy med mat egentlig - synes det var litt vemodig at fullammetiden var over, men skjønner jo nå at alle stadier er morsomme:-) Lykke til!! Gøy å se på fjeset til de små når de får noe nytt!
super76 Skrevet 21. november 2008 #7 Skrevet 21. november 2008 Han får Bjørn havre - så den er jo egentlig kokeklar! Trenger ikke ligge i vann i forkant. Og det blei jo hirsegrøt ikke korn - men tror det er lurt å gjøre den kokeklar for så å mose det opp! Men dette veit jeg jo egentlig ikke! Men ja, knuser før grøten kokes ferdig! Det var vel egentlig det du lurte på ser jeg:-)
ble mamma 1.juli 08 Skrevet 21. november 2008 Forfatter #8 Skrevet 21. november 2008 ja, det blir spennende! jeg tenkte også å ha i litt morsmelk i grøten rett før hun får den, også at hun spiser melk før hun får grøt...
Helann og lillebror Skrevet 21. november 2008 #9 Skrevet 21. november 2008 Bare et lite spørsmål: Hvorfor knuse havren i stedet for å kjøpe Bjørns havremel...??? Høres ut som unødvendig mye jobb! Vesla her på 8 mndr er forresten fortsatt veldig glad i havregrøt lagd av havremel:-) Og hirsegrøt kjøpt på helsekost faller også i smak - det fins nok finere typer enn den du har fått tak i!
2hærligegutter Skrevet 21. november 2008 #10 Skrevet 21. november 2008 Jeg bruker Holles hirse, fullkorn og spelt grøt bare å blande med vann/mm/mme like enkelt som de andre
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå