Mrs. Bouquet Skrevet 23. oktober 2008 #1 Del Skrevet 23. oktober 2008 "Gravide kan gjøre nesten alt av det de har lyst til og lyst på. Undervannspolo og rått kjøtt er ytterlighetene man bør holde seg unna. Men har kjøttet vært dypfryst i 2-3 dager er det trygt. Det samme gjelder fisk. Husk at vi har båret frem friske barn i titusenvis av generasjoner, og det går stort sett helt fint. Følg din egen intuisjon, ha i bakhodet at forskningen viser forskjellige funn og nyt de få månedene du går gravid!" Hvem sier dette? Litt drøyt å legge denne på forsida når matportalen anbefaler å varmebehandle rått kjøtt. At det stort sett går fint fordi man har mange eksempler på det gjennom tusenvis av år, er et argument brukt av de som enten har lite kunnskaper på området eller syns argumentet passer dem. Vi har da mange eksempler der det stort set går helt fint, men man går dermed ikke ut med at gravide skal følge sin egen intuisjon og vurdere risikoen selv, og feks. å røyke i svangerskapet. Nei! Nå er det på tide med 1 generell anbefaling til gravide også når det gjelde rmathelse/hygiene så vi vet hva vi skal forholde oss til. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138961542-det-meste-er-trygt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 25. oktober 2008 #2 Del Skrevet 25. oktober 2008 Men det er jo helt riktig at man kan spise rått kjøtt som har vært dypryst..... samme gjelder rå fisk. Parasitter overlever ikke dypryseren:) Det er jo et paradoks at de har sluttet å teste alle gravide for toxo. Sier vel litt om at dette er et ikke eksisterende problem lenger.... Jeg har forresten aldri møtt så mange hysteriske gravide i rl som på bim. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138961542-det-meste-er-trygt/#findComment-138977779 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Bouquet Skrevet 27. oktober 2008 Forfatter #3 Del Skrevet 27. oktober 2008 Rått kjøtt kan også være infisert av Listeriabakterien som kan få alvorlig følger for fosteret. Listeria fortsetter å formere seg etter en tur i fryseboksen, selv i kjøleskapstemperatur. Det er derfor matportalen sier at alt kjøtt bør varmebehandles. Nå har vi kanskje forskjellige synspunkter på hva som er en hysterisk gravid, men jeg mener å følge rådene gitt til gravide på matportalen ikke stiller i kategorien hysterisk. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138961542-det-meste-er-trygt/#findComment-138986596 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 31. oktober 2008 #4 Del Skrevet 31. oktober 2008 Listeria oppstår i "gammel" mat som har vært oppbevart lenge i kjøleskapet...... hvis man har for vane å spise slik mat bør man selvfølgelig endre sine vaner. Hvis ikke kan man spise omtrent 100% samme mat som når man ikke er svanger. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138961542-det-meste-er-trygt/#findComment-139020283 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå